Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Přijde mi to úplně v pořádku. Charita z toho zisk má. Tady je charitní obchůdek. Občas tam zavítám. Každý si může koupit kolik čeho chce. Lze najít i nové kousky nevyprodané ve výprodejích obchodů.
@Anonymní píše: Více
Kolik jí tenhle prima přivýdělek hodí na hodinu?
To myslím takové terno nebude, řekla bych, že jakákoliv jiná činnost bude mít ten hodinový výdělek vyšší.
Kruciš, hadru všude miliard, prodat se nedá nic moc.. ale jakmile chci koupit, často nemůžu nic sehnat
![]()
Věci na charitu vozíme. Jak s tím dál naloží. Neřeším. Někdo je koumák a umí na svém koumáctví vydělat.
My je nepodpoříme, protože bazarové/nošené věci nekupujeme.
Máme tu charitativní obchůdek. Když nevím, co s nějakými věcma, odnesu to tam - zadarmo. Oni to pak prodávají. Něco někam odvazi. Už jsem dávno vzdala prodavani věci, i když nových. Zabere to opravdu hodně času. Takhle doufám, že se ty věci využijí. Pokud tam někdo něco koupí, tak ať si to pak klidně prodá. Velký zisk to asi nebude. Jednou jsem takhle chtěla darovat jedné mamince krabice věci po dětech, i hračky, ať si to proda. Chtěla sice všechno, ale nebyla ochotna si pro to přijet. Chtěla, abych ji to odvezla. Je to tak 5 let. Jsme malé město, tudíž je to složitější. Možná ve větším městě je prodej lepší. Nebo swap. Tady swap šel na začátku, ale teď ani zadarmo o to nemá nikdo zajem. V bazaru taky skoro nic neberou.
@stinga píše: Více
Pročpak? Pouc mě. Nemám s tím žádné zkušenosti.
Nechce se mi věřit, ze se na tom dá vydělat, vždyť s tím musí být víc práce než peněz. Kdo kupuje hadry na nějakých bazarkach? To jako koupi například tričko za 20 Kč a za 40 ho prodá? To je byznys teda
Mě se z oblečení většinou dařilo prodat jen bundy, kombinezy a značkové boty. Ostatní dávám kamarádce zadarmo a jsem rada, ze to chce.
Já dávám oblečení na charitu, ale nedávno jsem viděla pořad z dětského domova a nestíhala zírat. Děti ve značkových hadrech, pod strom chtěly Iphony a noťasy, omg. Takhle „zabezpečený“ nemám ani vlastní děti ![]()
@Alušáček Přesně, nějaké snahy o prodej oblečení už jsem taky celkem vzdala, běžné oblečení se nechytá ani na swapu za pitomou domácí marmeládu apod. Přesně jak píšeš, udám vždy jen zimní bundy, kombinézy, kalhoty na lyže a semtam gumáky ![]()
A proč ne? U nás je přímo obchod, kde charita věci prodává za pár korun. Mají toho tolik, že ty věci těžko rozdají mezi “potřebný” a takhle získávají peníze. Jestli to někdo dokáže prodat dál, je to jen jeho věc. Všechny ty kontejnery na tříděný textil, veškerá charita funguje stejně. Nebo si rady nějaká naivka pořád myslí, že je u nás tolik chudých, že ty stovky tun hader unosí?
@unuděná Protože v Pepcu nebo Sinsay seženeš dětské body nebo tričko za 30 Kč. Obojí tu máme u sebe, po delší době jsem tam včera byla a dívala se, jaké slušné „outfity“ můžu na malé dítě nakoupit. Než se to zničí, vyroste z toho. Ještě je tam HM, když beru v potaz oblečení pro nejmenší a předškolní děti.
V bazaru běžné věci nakupuje snad jen ten, pro koho je hlavní ekologie, udržitelnost atd. Mě taky nebaví a nemám čas se něčím přehrabova, hlavně ne hromady bordelu hader. Do bazaru jdu jen tam, kde mi prodavačka vytáhne a ukáže, co chci.
Kdysi jsem postupně dobře odprodala oblečení po synovi, které u nás neměl kdo nosit. Holky po sobě do určitého věku dědí a nejmladší dcera ještě dostává věci po neteřích, proto jsem v obchodě s dětským oblečením dlouho nebyla.
@1Pears1 Jojo, já sama taky radši malým dětem koupím nové tričko a tepláky klidně z toho Pepca, než lovit cosi po bazarech. Stejně to zničej a rychle z toho vyrostou ![]()
No, tak prý si takhle dá vydělat za týden třeba 6 tisíc. To jsou věci, které mají jít potřebným a někdo si je odtrhuje takto. Nemůžu si pomoci, ale morální mi to nepřijde vůbec.
To je teda kravina, to by musela mít kliku na kvalitní značkové hadry a ještě k tomu toho prodat tunu, aby vydělala tolik ![]()
Jak psaly holky, charity mají oblečení nad hlavu, není možné vše udat potřebným. Tak ho prodávají a zisk jde právě pro ty potřebné na věci, které jsou nutnější. Nemorální na tom nic není.