Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
No morální mi to moc nepřijde, ale pokud jí to Charita prodá, tak už je chyba na jejich straně. Já věřila tomu, že to dávají lidem v nouzi.
@lleennttiillkkaa píše: Více
Já jsem taky překvapená. Přispívám na útulky, azylové domy atd.
@Anonymní píše: Více
Ještě bych tedy dokázala přimhouřit oko, pokud by peníze použili například na zaplacení obědů pro nějaké děti.
jo? a kdo to na těch bazárcích kupuje? to je taková urban legend,
dětské hadry nechce nikdo ani zadarmo, natož aby platil za jakési bazárkové ![]()
a pokud je to pravda, což se mi nechce věřit, tak ta známá má zaplacenou tu práci, kterou do toho vkládá a to morální je,
ale nevěřím tomu
mhm, běž se někdy do toho azylového domu podívat, možná přestaneš přispívat ![]()
A co je to za charitu? Jsou i charity, které dostávají zadarmo a pak prodávají, což je jejich zisk, který věnují na tu charitativní činnost, které se věnují. Pak bych ten morální aspekt viděla jinak - v zájmu charity je co nejvíc prodat, takže mají odběratele za ceny, co si stanoví. Pokud je to mnohem lépe prodejné načančané, vyvoněné a nafocené kousek po kousku na ramínku, mohou do toho jít taky, ale ono je to strašně moc crcání, prostě si asi spočetli, že je lepší zisk z toho, prodávat to „po kilech“, zato ve velkém. Nemorální by mi přišlo, kdyby tam plakala, že je samoživitelka se třema dětma a ať jí to nechají za půlku, aby to pak se ziskem prodávala dál. Zvlášť při dnešní totální přehlcenosti trhu mi to ale taky nedává smysl, člověk vleze na Vinted pro jednu dětskou zimní bundu a najde jich vyhovujících za pár korun stovku, a to nemluvím o desítkách triček, které na jednu tu bundu připadají.
To ale teoretizuji, tuhle potřebu jsem nikdy neměla a nijak se mě nedotýká, sama na bazarech nakupuji sem tam jen něco pro vlastní děti.
@stinga píše: Více
U nás ve vsi byl azylový dům. Přímo v naší ulici a hádejte, kdo nejvíc využíval služeb taxi?
Tak u nás charita provozuje svůj obchod, kde oblečení aj. prodává.
Pokud to ta známá u nich koupí, vypere, vyžehlí, nabídne dál.. tak mi to zase tak otřesné nepřijde. V podstatě tím tu charitu podpoří.
Jinak tedy souhlas, najít dnes odbyt nošeným hadrům je kumšt. Dnes jsem vyměnila obří bednu za dýni
A toho času, co tím musí strávit!
Na klientky azylových domů mám svůj názor, kamarádka tam léta pracuje. A to jsou teprve těžce vydělané peníze. Ale nechci všechny házet do jednoho pytle.
Jistě.. anonymní zalozi téma, které dehonestuje charitu se za vlasy přitaženou historkou o známé, co vykupuje od charity dětské obleceni, které se normálně vyhazuje nebo prodává balík za 2 stovky a vydelava na tom majlant.
Bože a ještě tomu hned začne někdo věřit a pohoršeně se vyjadřovat.
Lidi, používejte tu věc, kterou vám konci krk, fakt.. ![]()
@lleennttiillkkaa píše: Více
@stinga píše: Více
No, máš recht. Kamarádka pracuje na severu při hranicích a líčí to hodně podobně. A hadříky, ty si sáákra vybírají.
Zajímavé téma. Zakoupit oblečení z charity za pakatel, přebrat a vyprat ho a pak ho přeprodat na bazárcích a vydělávat na tom. Známá, která má ušetřeno dost peněz a nežije si špatně mi řekla, že to je fajn přivýdělek. Mně je to proti srsti, ale možná je to jen má povaha.