Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Chtěla bych si pořídit pár plenek One Size Popolini. Jen bych chtěla vybrat materiál, který moc nezhrubne, protože máme u nás tvrdou vodu. Sice přidávám do praní ocet, ale není to 100%. Mám zvolit variantu biobavlna nebo super? http://www.plinky.cz/index.php?…
Děkuji ![]()
Tak polyester určitě hrubne míň, než bavlna, ale já bych polyesterovou plínu nechtěla. Navíc si nejsem jistá, jestli ten polyester není jen v jádře a navrchu stejně bavlna.
Podle mého ale nejvíc je hrubnutí znát na jakémkoli froté, jinak to zas tak hrozné není. Takže vybírej a hrubnutí se neboj ![]()
V kolekci One Size jsou i bambusové a ty nehrubnou … My máme biobavlnu, polyester a právě bambusové, takže mohu srovnávat a jednoznačně vyhrává ten bambus…
Sice suším v sušičce, ale když jsem párkrát sušila na šňůře, tak to bylo stejné.
Velká nevýhoda bambusu je, že špatně schne. Další věc, že mi teď po dvou a půl letech použávání začala jedna bambusová řídnout, ale ostatní bambusové drží¨, bavlněné i polyesterka také. Možná je ten materiál trochu náchylnější, nevím …
Na bambus by se nemělo používat kyselé - ocet, kys. citronová v Ecoveru např., může to být tím. Nebo přílišné namáčení v perkarbonátu, žluč. mýdle aspod.
Můžu se zeptat, jak změkčit plneny od lotties z biobavlny? nevím jestli je to tvrdou vodou nebo častým praním, ale jsou takové hrubší. Mám něco přidávat k praní? Vím že obecně prádlo změkčuje aviváž, ale ten se na pleny prý dávat nemá. děkuji