Jaký nadměrek u ledních bruslí?

817
24.9.17 10:48

Jaký nadměrek u ledních bruslí?

Ahoj holky, řeším brusle pro dceru, za chvilku začínáme chodit bruslit. Po prečtení x diskuzí mám jasno, že chci klasické šněrovací brusle, teď řeším velikost. Chci bazarové, po sezóně pošlu dál. Dcera má teď botu 27, na zimu budeme kupovat zimní 28. Mám vyhlídnuté brusle 28, ale nevím, jestli bych neměla vzít o dvě čísla větší. Přece jen teplou ponožku do nich musím dát. Měřila jsem dceři nohu a má cca. 17 cm, ty brusle 28 mají vložku 18,5 cm. Bude to stačit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zoy
1495
24.9.17 10:57

To záleží i na tom, jestli jí náhodou nepoporoste noha. Předpokládám, že bruslit půjdete tak v prosinci, takže bych kupovala až těsně předtím. Pokud tedy není akutní nedostatek bazarových bruslí. Jestli plánujete začít chodit bruslit hned, tak bych koupila ty 28, ať v nich neplave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.9.17 10:59

Resim podobne s preskaci, botami na bezky, na brusle jsem letos jeste ani nekoukla. Zakopany pes je i v tom, ze ty boty z bazaru jsou zmerene nepresne, nekdo to meri na vyndane stelce (a realna velikost je pak mensi, protoze ve spicce se to zuzuje a nad patou to ustupuje, navic ta stelka byva na kraji trochu v bote namackla- ohla), jiny meri metrem uvnitr boty, coz mi prijde lepsi (kam nedas tu spicku metru, uz se stejne detska noha nevleze), ale zase je to zdroj mnoha nepresnosti. U bazarovych nevyzkousenych bot jdu po nizke cene s tim, ze pocitam, ze 25% jich nebude sedet, prestoze by mely. Mam vic deti, nekdy je uziju, pripadne poslu dal.

ten nadmerek 1,5 cm bych asi riskla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
24.9.17 11:08

@zoy @Pudloslava No my právě začínáme už za týden, těším se, já na bruslích nestála roky. Pro sebe koupím nový, pro dceru si říkám, že to nemá smysl, nevím, jestli ji to chytne nebo ne, bude začínat. Ideálně bych jí je vyzkoušela, dívám se v okolí, ale na výběr moc není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
24.9.17 11:23

@Mišuna No jo, jenomže ty já právě nechci. Ideální by byla pro nás ta 29, kdyžtak se dá vložka a dvoje ponožky, ale ty zase v okolí nemůžu sehnat, leda poštou bez vyzkoušení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
24.9.17 11:33

@Mandarinka01 dívám se, že jste z Brna, chodíme bruslit na kurzy pro děti do hokejových hal mládeže u lužánek. Brusle nám po domluvě půjčili( syn má nohu 16cm, půjčili nám vel. 28- prý menší nemají a tu „hodinu“ tam bez problémů odbruslil) - zkuste tam vyzkoušet a rozhodnout se podle toho, jakou velikost koupíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
24.9.17 12:56

Kupuji vždy s nadměrkem okolo 2 cm. Zatím to nikdy nevadilo. U bruslí mi přijde, že vůbec, tam prostě ta noha nemá vůli se někam pohybovat. U lyží bych řekla, že to bude mít se zvyšující hmotností větší vliv, neměly by být o moc větší, u dospěláků se dokonce řiká, že mají být menší, než klasické boty. Takže pak nechávám uplně na doraz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
24.9.17 12:57
@Mišuna píše:
Kupovala jsem vzdycky nastavitelne na vic velikosti, se skolkou i se skolou chodili bruslit v obdobi brezen-duben, my zacinali v listopadu, s jednou velikosti bych ten pulrok nepokryla.

no, ty jsem právě nechtěla. Mění se tam posouváním dost těžiště, noha nejde tak hezky zafixovat jako šněrovacíma. Já kupuji sekáčové, za co koupím, za to prodám ( často i líp, když nechvátám na prodej a koupi číhám včas), takže je mi fuk, ikdybych potřebovala troje na rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
24.9.17 12:59
@Mandarinka01 píše:
@Mišuna No jo, jenomže ty já právě nechci. Ideální by byla pro nás ta 29, kdyžtak se dá vložka a dvoje ponožky, ale ty zase v okolí nemůžu sehnat, leda poštou bez vyzkoušení.

brusle jsem nikdy nezkoušela. Dítě to stejně nedokáže vyhodnotit, kolik tam má prostoru, je to prostě uplně jiný typ boty, než jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí