Jaký plat má zdravotní sestra na chirurgii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
462
11.4.13 22:43

No právě, myslím si, že v dnešní době mít jistotu, že vždycky práci seženeš je velký plus.
Moje sestra dělá sestru :lol: na poliklinice u dětské dr. a má 20 čistýho za 7 hodin denně a tak asi 2 měsíce volna v roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.13 22:59

Zdravka byl muj sen odmala. dostala jsem se, nastoupila pred 7 lety do okresni nemocnice na chirurgii, na smeny. tady prislo tvrde probuzeni. nedostatek personalu, delani rohozky u vedeni, nekterych doktoru, jen papirovani, kdy papiry jsou na 1. miste a pacient az nekde dal :|. obrovska zodpovednost, od doby co se plati a vic zaluje, tak hodne neprijemnych pacientu a pribuznych.
ted si dodelavam bc. a jsem tak znechucena, ze nemam chut si to ani dodelat a nejradsi bych sla pryc.
ale porad me ta prace bavi, jen kdyby to bylo aspon trochu jinak, aby pacienti byli na 1. miste..

delam smeny, denni a nocni 12 ky, pracuji ted v cervenci 7 let. vyplata 14 800 :zed:. a to nam na podzim chteji vzit dalsich 1500 :poblion:

P. S. kvuli konkretnim cislum, radsi anonym

P. S.2 mam dceru, nemluvi o nicem jinym, nez ze chce byt sestra jako ja, ruce bych ji musela urazit, bohuzel.
osobni zivot zadny, nemuzu s ni travit poradne Vanoce, prazdniny, vikendy. jsem na ni sama, nemuzu ji proto dat ani na krouzky a poradne se ji venovat. uz nikdy vice.
ted jsem ve fazi ze budu hledat obvodaka nebo jdu mimo obor.
jen je mi lito zahodit 2 roky skoly, ale jsem absolutne demotivovana a unavena :?

• Citovat
  • Upravit
462
11.4.13 23:02
@Anonymní píše:
Zdravka byl muj sen odmala. dostala jsem se, nastoupila pred 7 lety do okresni nemocnice na chirurgii, na smeny. tady prislo tvrde probuzeni. nedostatek personalu, delani rohozky u vedeni, nekterych doktoru, jen papirovani, kdy papiry jsou na 1. miste a pacient az nekde dal :|. obrovska zodpovednost, od doby co se plati a vic zaluje, tak hodne neprijemnych pacientu a pribuznych.
ted si dodelavam bc. a jsem tak znechucena, ze nemam chut si to ani dodelat a nejradsi bych sla pryc.
ale porad me ta prace bavi, jen kdyby to bylo aspon trochu jinak, aby pacienti byli na 1. miste..

delam smeny, denni a nocni 12 ky, pracuji ted v cervenci 7 let. vyplata 14 800 :zed:. a to nam na podzim chteji vzit dalsich 1500 :poblion:

P. S.2 mam dceru, nemluvi o nicem jinym, nez ze chce byt sestra jako ja, ruce bych ji musela urazit, bohuzel.
osobni zivot zadny, nemuzu s ni travit poradne Vanoce, prazdniny, vikendy. jsem na ni sama, nemuzu ji proto dat ani na krouzky a poradne se ji venovat. uz nikdy vice.
jen je mi lito zahodit 2 roky skoly, ale jsem absolutne demotivovana a unavena :?

A vidina práce na ambulanci není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.13 23:06

@pavučina ne, vsichni si to drzi. a mam obavy, ze finacne bych hodne klesla pokud by slo o ambulanci v nemocnici.
a hlavne, mela bych problem s uvolnovanim do skoly.
tak se ve me pere, zda jeste vydrzet a skolu dodelat a nebo vzdat. ale melu z posledniho a saham si na dno, je toho na me moc :roll:

• Citovat
  • Upravit
poto1
11.4.13 23:07
@pavučina píše:
No právě, myslím si, že v dnešní době mít jistotu, že vždycky práci seženeš je velký plus.
Moje sestra dělá sestru :lol: na poliklinice u dětské dr. a má 20 čistýho za 7 hodin denně a tak asi 2 měsíce volna v roce.

v nemocnici je to o něčem úplně jiném. jde o to kam se dostaneš a jaké budeš mít štěstí.

• Citovat
  • Upravit
462
11.4.13 23:09
@Anonymní píše:
@pavučina ne, vsichni si to drzi. a mam obavy, ze finacne bych hodne klesla pokud by slo o ambulanci v nemocnici.
a hlavne, mela bych problem s uvolnovanim do skoly.
tak se ve me pere, zda jeste vydrzet a skolu dodelat a nebo vzdat. ale melu z posledniho a saham si na dno, je toho na me moc :roll:

Zase, když už máš něco za sebou, tak je to škoda nedodělat. Nikdy nevíš co se ti namane. Vydrž, jednou bys třeba litovala. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
11.4.13 23:10

@poto1 Já vím. Je to o štěstí a náhodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
12.4.13 07:30
@Anonymní píše:

jen je mi lito zahodit 2 roky skoly, ale jsem absolutne demotivovana a unavena :?

Moje kamarádka bere jako účetní ve firmě nějakých 11tisíc a to dělá rozhodně víc hodin než je běžné, kolikrát když jsou dph a pod tak jede non stop třeba 14 dní každý den od rána do večera…no hnus a za almužnu… Jako neříkám, že si sestry vydělají balík za to jakou máme zodpovědnost by to holt mělo být více hodnocené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
12.4.13 07:35

Není to tím, že v naši republice je většina prací podhodnocených?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.4.13 08:54
@29 píše:
Není to tím, že v naši republice je většina prací podhodnocených?

Nejsou „podhodnocené“, prostě odpovídají kondici ekonomiky.

Bohužel patříme k těm „východním“ národům, které příliš kradou, což systém zatěžuje. Začíná to ve vyšších patrech, ale jde to průřezově celou společností. Stačí se podívat, jak se tu okamžitě zneužije jakákoliv dávka, která by měla pomoci potřebným.

Na druhou stranu ty „poctivější národy“, co se mají líp, zas přitahují ekonomické migranty a tam skutečně není o co stát.

Ono dneska už málokdo nedělá přesčas, když chce mít slušnou práci.

Ale je fakt, že ta zodpovědnost sester je hrozivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
12.4.13 09:14

@Bábrdl mě to povídejte, já před rodičákem dělala od nevidím do nevidím. A úplně obyčejnou práci, protože jsem pracovat chtěla. A když nám měl majitel firmy přidat jednou za dva roky - tak blbou 1 kč a ještě se tvářil bůhví co nám nedal. :roll:

Sestry mají bez debat těžkou a psychicky náročnou práci, ale která práce dnes není. Tato doba je otrokářská. :,( A ze strany pacienta - mám zkušenosti dobré i špatné tak jak všude. Akorát tlak na sestry se čím dál víc odráží na pacientech a to by nemělo být. Toto povolání volit kvůli financím je blbost. Protože to chce, aby člověk vložil kus sebe. A to kvůli penězům nelze - pak jsou i špatné sestry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
12.4.13 09:42
@pavučina píše:
A vidina práce na ambulanci není?

tak to fakt není. na ambulanci se každý drží zuby nehty. většinou tam jsou starší sestry co už by fyzicky práci na oddělení nezvládly. když jsem sháněla v Motole tak na amb nebylo jediné místo!
navíc dost obvoďáků si nemůže sestru dovolit nebo si vyhovují a pak se ta sestra drží nebo je doktor blbec a pak se mu tam sestry točí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
12.4.13 10:20
@tereza.19 píše:
Chtěla bych se zepat kdybych si udelala zdravku s maturitou+vysokou na bakalare tak bych potom po škole mohla jít pracovat kdekoliv (u zubaře, v nemocnici) nebo by jsem se ve škole musela něčemu konkretně zabývat

Mám za to, že zrovna zubař je konkrétní obor a na ten se musíš zaměřit. Jinak můžeš jít kamkoliv. A pokud ještě nestuduješ střední, tak jdi radši na gympl jak na zdrávku, a pak uvidíš jak dál. VOšku nebo vysokou zdrávku si můžeš udělat i po gymplu. Ta střední zdrávka je prostě v háji tím, že budeš opravdu jen lepší pečovatel a na to ti stačí kurz a ne 4 roky ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
12.4.13 10:24

U nás v nemocnici pracují zdrav. asistenti jako normální sestry, jen mají pořád psaný odborný dohled, což ale ve skutečnosti znamená někoho v budově… Takže noční slouží sama, ale je o třídu níž… Stejně jako já - klasická všeob. sestra - jen jsem jaksi pořád nebyla schopná si dodělat registraci - stále pevně věřím, že to zruší :mrgreen: Já vím, jsem naivka :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tereza.19
12.4.13 14:07

A nevíte jestli je dobré jit na zdravku a potom na vysokou na bakalaře nebo si spiš mám vybrat jinou střední školu

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat