Jaký potahový materiál na novou sedací soupravu?

44
4.5.16 12:01

Jaký potahový materiál na novou sedací soupravu?

Ahoj holky, maminy, :mavam:

máte některá z vás čerstvou zkušenost s výběrem sedací soupravy? Není to vůbec jednoduchá volba, teď když jsem si konečně vybrala, tak mě napadá, jestli by nebylo na místě, abych investovala do toho omyvatelného potahu (aquaclearu). Nejedná se zrovna o levnou sedačku, jsou samozřejmě i dražší, ale když za ní dám 26 tis. tak už se asi vyplatí, připlatit si za ten potah, máme jedno dítko a další ještě budou :) Jaký je váš názor? Máte tuto látku na sedačce doma? Popřípadě jak vypadají vaše sedačky při malých dětech? Barvu plánuji červenou. Děkuji všem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanka1
4.5.16 12:03

Meli jsme leta hadrovou sedacku a od lonska mame kozenou a fakt se divim, ze jsme si ji neporidili driv. Udrzba oproti latkove nesrovnatelna.

Pokud mate male deti, tak urcite bych volila nejakou „omyvatelnou“ variantu.

• Citovat
  • Upravit
21311
4.5.16 12:17

@Hanka1 tak u nás přesně naopak :mrgreen: měli jsme kůži a co s tím provedly kočky a pak syn to se nedalo. Teď jsem vybrala hadrovou za poloviční cenu a až bude jeta, tak proste koupím novou a nebude mne to mrzet

Zakladatelko jestli mas jen deti, tak bych volila omyvatelnou. Jestli i havěť, tak levnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
4.5.16 12:18

My máme naštěstí sundavaci pratelny potahy. Do ničeho co se nedá hodit do pračky bych s detma nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
4.5.16 12:20

Odolnost látky se určuje pomocí tzv. otáček, čím větší číslo, tím odolnější vůči oděru látka je (suprové jsou látky ke 100.000 otáček tzv. rub). Látky lze pomocí speciálních přípravků snadno čistit od popisů, vylitého pití atd., jednou za čas je lze nechat vyčistit profesionálně strojem. „Omyvatelné látky“ jsou super, ale někomu vadí, že jsou umělé a na některých se trochu potí zadek.
Kožená pohovka se musí pravidelně udržovat, aby nespuchřela. Levnější kůže navíc studí, není to pro každého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
4.5.16 12:37

Já osobně bych kůži nechtěla ani za zlatý prase. Mají ji naši, v létě se na tom člověk paří, v zimě to chladí… Mají na tom přehoz, protože to vadí i jim. Šla bych do potahu typu nanovel. Pocitově je to jakoby semiš. Kamarádka to má, ukazovala mi, jak na to vylila červené víno, setřela hadrem a bylo. Nikde nic.
Osobně jsme prozatím volili varinatu „brod“, tedy levnou sedačku v zemitě hnědé barvě, na které není vidět vůbec nic. Jednou za rok vytepuju a šmitec. Zž děti odrostou, bude dražší s nanovelem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
4.5.16 13:07
@kolik píše:
V zemite hnede a neni na tom videt vubec nic :mrgreen:S tou kuzi je to tak ruzne. Nasi meli driv pravou, ale byla chladna a ne uplne prijemna. Ted si koupili pred par lety jinou takovou poctivku a ta je fakt prijemna na sezeni velice.

Jo, zemitě hnědé. Navíc to není jednolitá barva, ale taková jakoby melír. Na to nejvíc telecí období fakt doporučuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
4.5.16 15:05

Holky, tak děkuji za názory, ke kůži nemám vůbec blízko, jednak že je to cenově někde jinde a taky mam někde v hlavě uloženo, že je studená, jak píšete. Na kůži musim asi ještě uzrát :) Zkusim zvolit tu látku, co se vyčistí pouze vodou a hadříkem, snad nám dobře poslouží a nebudem mít spařený zadnice :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí