Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Momentálně surf kapsle. Jinak Ariel prášek i kapsle. Přednost ale dávám kapslím
Sonett. Stalobarevne prádlo je takové, které nepouští barvu.
@kaaminek peru uplně v čemkoli co je zrovna ve slevě nebo co mi padne do oka, když neni prášek dopotřebovávám stare šampony
dávám všeho málo , máme sušičku takže prádlo voní pěkně i tak.
Používám gel, pokaždé jiný. Záleží co je v akci a co mě voní ![]()
@kaaminek ARIEL nebo Persil, teď kupuji spíš Ariel, Persil jsem kupovala hlavně sensitive pro děti.
A aviváž cocolino nebo lenor
@kaaminek stálobarevným prádlem se myslí takový typ látky, která se neodbarvuje (nepouští barvu, nebarví ostatní, …) prostě když jí smícháš třeba s jinýma barvama, tak ti to neudělá takovou neplechu nebo když to pár krát vypereš, tak to po chvíli nebude vybledlé.
Jinak používám Perwol gel na černé a barevné, Ariel v prášku z Německa na bílé a (právě třeba stálobarevné), u kterých se potřebuju zbavit skvrn nebo potřebuju načasovat pračku na dobu za x hodin po spuštění. Pak mám jelena (gel a v mýdle) a žlučové mýdlo - je to výborné např. na mikrovláknové útěrky, dětské / psí věci které přichází do kontaktu s pusou) apod.
Podle potřeby přimíchávám jedlou sodu, perkarbonát nebo Sanytol dezinfekci do praní (ale to používám zřídka, spíš na čistění pračky nebo praní zvířecích věcí, které nesmí do vysokých teplot, jinak všechno protahuju horkou párou, takže fakt spíš výjimečně nebo jednou za čas po nějaké nemoci / ložní po delší době apod.).
Já používám kapsle, buď persil nebo ariel, záleží na co zrovna narazim v akci. Za mě nejspolehlivější a nejjednodušší, pěkně voní, už nemusím používat aviváž, nic odměřovat, nic nikde neulejvam, nezanáší mi to ten dávkovací šuplík (nevím jak se jmenuje ta část pračky kam se sype prášek a leje aviváž
) tak mám o práci min s čištěním
a jako bonus mi krabička kapslí zabere min mista v koupelně než pytle prášku, lahve gelu atd ![]()
Nejvíc Persil, teď jsem vyzkoušela Savo na praní a je taky super… a jedine prášek… Gel používám jen na černé prádlo… z lidlu s marseilskym mýdlem.
@axelina a jak dávkuješ ty šampony. mám tu něco nevyhovujícího, tak bych to spotřebovala takto ![]()
Pouzivam gel z lidlu a jinak prasky ariel, persil, kdyz chytnu slevu. Na jemne co je v akci. Jelen u me propadl, nevypral mi uterky ani zapatlana manzelova tricka a to jsem si od nej dost slibovala. Detem peru v prasku Batole a dvakrat macham. Avivaz mam z dedry, coccolino z akce jsem ted vyzkousela a je take fajn.