Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
My máme pytel bez rukáv,ale bohužel můj malej ďáblík v něm odmítá spát. On je totiž velký cestovatel po posteli a pytel mu v tom brání ![]()
Takže ti Verčo držím palce, ať ti v něm chce spinkat.
Lenka
mně v něm spaly (nebo třetí teda ještě spí )všechny tři děti, momentálně máme zateplený spací pytel od polské firmy scarlett, stál 430 Kč a je dostatečně teplý i prostorný
Petra
Teď nevím Viki, jestli se ptáš mě … ![]()
Bohužel ten pytel z CaA je vel. jen 70, větší tam neměli. Je to přesně ten, co máme, naše malá je sice drobek, ale teď už se tam vleze jen tak tak. Pro tvoji malou už to asi nemá smysl
…
nepřihlášená Timea+Adinka 11m+„Medvídě“ 23tt
Aha, tak to je opravdu malý. Naše Malá už vyrůstá z pytle dlouhého 80 cm ![]()
Ahoj,
my bez pytle ani ránu. Máme ho od narození - nejdřív kupovaný, velikost 80, teď šitý. Kupovaný byl dost drahý - kolem 300. Byl zateplený, bez rukávů. O vánocích nám babička ušila nový - z fleece s podšívkou, je super teplý a byl hotový za odpoledne. Až se oteplí, chci koupit flanel a udělat další verzi - jarní. Šijeme je hodně dlouhé, v pohodě se v nich dá chodit po postýlce a nikam nefouká. Pod peřinou spí malá tak hodinu. Pak si sedne a plácne sebou na peřinu. Kdyby neměla pytel, byla by do rána pěkně zmrzlá.
Jitka a Hanička (20m)
Ahoj, naše malá spí ve spacím pytli od 3 měsíců. Já jí raději dávám tenký s dlouhým rukávem a přikryji ji. Ona se skope tak do půl těla, takže teď když je chladněji, obleču jí pod to ještě tričko s dlouhým rukávem. Má to vlastě místo overalu, moc se jí líbí, že má holé nožičky, takže se jí v tom dobře spí. Nemá taky problém s pohybem. Od 3 do 6-ti měsíců měla pytel froté, ten stál kolem 400 Kč, pak jsem jí koupila po internetu z www.loana.cz bavlněný s dlouhým rukávem. Je užší, ale sedí taky. Stál 204 Kč + poštovné.
Ahoj mamminky,
nedávno jsem si koupila šicí stroj a pytel na spaní bych si ráda sama ušila. Nemáte někdo nějaký vzor, rozměry či tak něco, podle čeho bych to udělala? A z jakého materiálu je to vhodné?
Díky moc,
Hanka a skřítek
Oživuji toto téma. Mému synovy jsou 3 měsíce a zavinovačka je mu už téměr malá. Můžete mi poradit, jak dlouhý spací pytel mám pořídit, aby mu vydržel do nejdéle ale zároveň mu nepřekážel? Syn nyní měří cca 64cm. A jsou praktičtější ty se zipem vpředu, na straně nebo na druky po celé délce? Předem díky za rady ![]()
Super spací pytle má Ikea a za dobrou cenu. My měli tenhle typ a nedám na něj dopustit. Je strašně příjemný na omak, měkký a tak akorát teplý. V zimě jsme přes něj malou ještě přikrývali. Zip má uprostřed a překrytý, dítě z něj nevyleze, ale je zároveň pohodlný, zkrátka tak akorát. Tenhle je pro děti od 6 měsíců.
http://www.ikea.com/…ts/80197489/
Ze začátku jsme měli tuhle kratší verzi, která je od narození do 6 měsíců:
Pro takhle maly miminko, co se jeste neprevaluje, je to zapinani i dylka asi jedno, ale pak kdyz zacala spat na brise, prislo mi lepsi, kdyz je zip po strane. Ve predu to musi tlacit. A ne zbytecne moc velkej - ten konec tam prekazi, dite se nemuze hybat a budi se vztekle (aspon u nas to tak bylo) z toho duvodu nemuze mit ani ten perovy- fakt je tezkej a prekazi ji kdyz se chce otocit.
Uplne prvni jsem mela nejaky obyc, to si nepamatuju co bylo za znacku. Dobry byl od Little Angel. Pak jsem si oblibila spacaky z Tesca - akorat tloustka, tak na podzim.. A uplne nejlepsi na zimu byl z C&A - s odepinacima rukavama, z materialu jak delaj treba i deky a jeste s podsivkou. Ten mel teda zapinani v predu, s rukavama by to jinak neslo. Ale bez nej mela v zime vzdycky zmrzly ruce.
A ted na leto mam ty tenky od GroBag, sehnala jsem je s 50% slevou a to uz docela slo ![]()
Ahoj holky, nevíte kde koupit na netu spací pytel s odepínacíma rukávama? pro 5 mesicní mimco? dekuji
Nebo máte nějaky tip na nějaký dobrý spací pytel. malý mi zatím spí v zavinovačce ale vykope se z ní a ručičky má venku a vždy uplne chladné, i když má na sobě overal. v pokoji mame tak 19-20°C.
Zdravím
Adélka má v pokojíčku okolo 18-19°C, spinká v tomhle pytlíku 2,5Tog: http://the-dream-bag.cz/…o/page2.html a pod pytlíkem má jen bavlněné pyžámkové kalhoty a vršek pyžámka s dlouhým rukávkem. Když je v pokojíku ještě třeba o stupeň chladněji, dávám jí silnější bavlněnou mikču. Nikdy se mi ještě nestalo, že by byla studená
Ale určitě jako dospělým, i dětem vyhovuje různá teplota a různé oblečení. Adélka je „zkušební pilot“ těchhle pytlíků.
Na stránkách je aktuálně i jeden s dlouhýma rukávkama a teplejší, ale jen ve velikosti 0-6 měsíců, což nevím, jestli by Vám stačilo, když je prckovi teď 5 měsíců.