Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Janli to teda!
už nad tím taky přemýšlím, protože se v tom hrabu už 3 měsíce a fakt už nemůžu
jediný, co mě napadá je Valco ultra s nafukovacími koly, ale ten stojí 11 a myslím, že není odpruzeny a má normální rukojeť.
Pokud je váha hlavní kritérium, tak nejblíž je tak Valco Snap Ultra.
Pokud to má jezdit pohodlně v terénu, potřebuje to větší kola. To je fakticky váhová kategorie spíš 10-12kg. Tam už je celkem slušný výběr.
To by mě taky zajímalo
já původně chtěla trojkolku britax, ale je docela dlouhý po složení a nevešel by se do auta. Jinak teď kupuju od bebetta, doporučila mi ho známá, akorát nemá nosnost az 20kg (asi jenom 15kg, ale to mi neva starší tolik nemá ani ve 4 letech kdy už kočár skoro 2 roky nepoužíváme) a je těžší než 10 kilo.
@Dididee valco není do terénu a navíc je pro hobity. To je další nedostatek kočárků. Vyrábí je pro trpaslíky. Málokterý je pro opravdu vysoké rodiče a když už, tak není otočný ![]()
Některé tvoje požadavky jdou proti sobě. Třeba nízká váha a obousměrnost. Ta možnost prohození sedáku do obou směrů s sebou většinou nese to, že je kočár těžká kráva.
@Lucie_Sx no to mi nepřijde, Valco nebo Cybex balios S jsou s otočnou sedačkou a těžký nejsou
@Kriss Tina to já mám doma teď ABC Tereno, který vše splňuje, jen má 15kg
proto bych nejradši našla stejný, jen lehčí ![]()
@Dididee píše:
@Lucie_Sx no to mi nepřijde, Valco nebo Cybex balios S jsou s otočnou sedačkou a těžký nejsou
Jenže to není kočár, to jsou takové skorogolfky.
@Lucie_Sx no to ano, mám doma 15 kilovy abc tereno, ale chci něco lehčího. To ABC jinak splňuje vše co píšu, až na tu váhu
@Dididee píše:
@Lucie_Sx no to ano, mám doma 15 kilovy abc tereno, ale chci něco lehčího. To ABC jinak splňuje vše co píšu, až na tu váhu
Tak já mám třeba Baby Jogger Summit a to je bytelný kočár do terénu, ale zároveň lehounký. Největší váhu dělají velká zadní kola.
To Valco v terénu (opravdovém) odrovnáš.
Nejlehčí z takových kočárků je asi maxi-cosi adorra, ale i ten má skoro 12kg. Pod deset kilo má jenom Valco snap Ultra, ale ten fakt není do terénu.
Holka, až ho nejdeš dej vědět! Většinu toho slpňují X-landry, Benetto nico, Babyactive XQ. Ale o kočárku, co by splňoval všechno, nevím. A to jsem hledala opravdu dlouho. Možná bychom mohly poslat požadavky výrobcům kočárků, any konečně začali vyrábět kočárky podle našich požadavků