Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Známky a učnovku mu kontroluji ale ne pravidelně kontroluji psychologa jsem zkusila za jeho život několik řekla mě že pokud vůbec nespolupracuje je to zbytečné.
Jak to tak čtu tak jsi dala přednost příteli před synem a moc se o něj nestaráš… nedivím se mu, že se chová tak jak se chová ![]()
Říct mu, že je idiot, protože s tímhle přístupem nedostuduje a skončí jako socka bez pořádné práce. Ať si to vyřeší sám, žádné omluvenky.
Za sebe bych ten trest tak moc neprehanela, vzhledem k tomu, ze ti to otevrene rekl.
Protoze priste se muze stat, ze treba stejne pujde za skolu, ale zacne ti k tomu lhat.
Tak jsme si to se synem vysvětlili a napsal mě že ve škole byl jen seděli na šatně a nic nedělali že žádný záškolák není zkusím mu troch věřit.
Oni nemají Bakaláře? Pokud sedí v šatně a není ve výuce, tak ve škole prostě není.
A jak se jinak učí, jak funguje? Ono u sedmnáctiletého klacka těžko řešit něco tresty…
Ale že řekne, že v pátek nejde do školy, protože jde k holiči
Asi bych se mu pokusila vysvětlit situaci, pokud ho ze školy vylejou. Měl by už mít sám dost rozumu, aby pochopil, jestli chce celý život někde sbírat drobky v supermarketu nebo sedět s cikánama na sociálce…
@loulek píše:
Dnes mi syn otevřeně přiznal že minulý týden nebyl ve škole dva dny že slavil narozeniny a že tento nejde zase že se potřebuje v pátek ostříhat. Jak by jste ho potrestali domluva moc nepomáhá vyrůstá bez otce přítel si ho spíš nevšímá vše se míjí účinkem od mela s ním byly problémy učení náběh na šikanu tráva hodně jsem s ním chodila po různých poradnách. Záškoláctví je pro mě neomluvitelné. Jak by jste ho potrestaly? Chci mu snížit kapesné na minimum. Bojím se že v tom bude pokračovat těžko nad ním dohlédnu když je na internátě.
Netrestala bych ho. Na to už je pozdě. V pohodě bych se s ním posadila a v úplně přátelském rozhovoru klidně u kafe ho upozornila, že pokud ho vyhodí ze školy, bude muset jít dělat nekvalifikovanou práci, že ho nebudeš živit. Nevyhrožovat, nevztekat se. V kterém je ročníku? A na prázdniny brigádu, aby viděl, co to obnáší a jak těžké je vydělat si kačky. Jinak nechápu, jak může záškolačit když je na intru, tam snad tohle ohlídají vychovatelky, ne?
No a co jsi mu řekla, když nechce jít do školy kvůli tomu, že potřebuje ostříhat? Nerozumím, to snad může po škole, ne? Fakt bych s ním už jednala jako s dospělým partnerem, asi s rozdílem toho, že bych mu to opakovala, že příčina má následek a čemu se vystavuje.
@loulek píše:
Tak jsme si to se synem vysvětlili a napsal mě že ve škole byl jen seděli na šatně a nic nedělali že žádný záškolák není zkusím mu troch věřit.
No jestli byl v budově ale neúčastnil se výuky, je to stejné, má neomluvenou absenci přece.
Věřit určitě, pozitivní je, že se ti svěřil. Nicméně, fakt bych mu řekla a i zopakovala následky jeho jednání.
@Terdul píše:
Ale vychovatelky nedohlizi na to, zda sedi ve tride, to neni vubec jejich vec.
to není pravda… zastupují rodiče a škola a intr mají úzce spolupracovat.. u nás jak dítě nedorazí do školy tak třídní hned volá na intr co se děje, že student nedorazil a naopak když je děcku zle tak vychovatelky volají do školy a omlouvají že je mu zle třeba a volají hned rodičům..
na co by tam jako jinak ty vychovatelky byly
![]()
@loulek píše:
ale to je také záškoláctví - má být ve třídě ne si sedět v šatně…
Já teda moc nechápu, jak tady píšete o těch vychovatelkách z intru
Nezdálo se mi, že by na děcka z intru bylo nějak dohlíženo v oblasti docházky.
Omluvenky si nosili z domu a vím, že za školu teda tady někteří chodili.
@loulek Tvůj partner si ho nevšímá, Ty ho nechceš doma, chudák kluk, možná má ty záseky právě kvůli Tobě a Tvému přístupu.
Vyrusta bez otce, tvuj pritel si ho nevsima a ty jsi rada, ze je na intru, protoze je od nej pokoj…
myslim, ze resit nejaky trest je v tomhle pripade k prdu. dite, ktere ma dobre zaklady, par dnu zaskolaci nezabije, kazdy jsme si prosli nejakou revoltou. pokud mu ale chybi rodinne zazemi, tak tresty to v 17 nevyresi ![]()
PS: jestli sedi v satne nebo v hospode je z hlediska dochazky jedno.