Jaký trest

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9935
5.10.16 07:25
@Anonymní píše:
Zásuvky jsou pojištěné ale stejně…A morče schovat nemohu.. Horší je že já mu řeknu - ne to nesmíš- on se usměje a udělá to.. :nevim:

ale je pouze u babičky, tak zřejmě nejste denně, takže jednou za týden ho prostě více pohlídáš ;)…a nezvyšuješ na něj hlas? Malá dřív když jsem na ní houkla se taky začala smát, přišlo jí to vtipné :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
5.10.16 07:28

100× NE za den nezabere. Teď je ještě malý, takže místo NE je jedinou možností odvést pozornost jinam. Později místo NE spíš říct, co může než co nemůže. Viz. to morče „morčátko mačkání bolí, budeme ho takhle hladit, jo?“. Pro něj je to až příliš přitažlivé, takže on se k tomu nějak dostat chce. Na sáhodlouhé vysvětlování to na roce není, ale pokud chce žužlat kabely, zkus vymyslet kousek něčeho, co legálně žužlat může (ne tak dlouhé, aby se na tom neuškrtil…bezpečnost je hlavní) a to mu podstrkávat. Drž se, i z tohoto období vyroste, ale je to náročné :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
5.10.16 07:28
@Anonymní píše:
Zásuvky jsou pojištěné ale stejně… A morče schovat nemohu.. Horší je že já mu řeknu - ne to nesmíš- on se usměje a udělá to.. :nevim:

ano, přesně jako každé dítě, vydrž, nejpozději kolem 2 let se to začne lámat, povídej si s ním, vysvětluj, uvidíš, podá se to.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
5.10.16 07:41
@Anonymní píše:
Zásuvky jsou pojištěné ale stejně… A morče schovat nemohu.. Horší je že já mu řeknu - ne to nesmíš- on se usměje a udělá to.. :nevim:

hele v 11 měsících tě to možná stresuje ale až mu bude pět šest let to teprv bude paráda. Starší syn když mu něco zakázujeme tak na nás čumí jak idiot a když se otočíme tak to prostě udělá. Prostě každé je jiné a rodič se s tím musí nějak smířit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
5.10.16 07:42

V tomhle věku jsem taky často chodila za školu, od 18 do maturity hodně běžně. A byla jsem premiantkou školy :pankac: Pokud se dobře učí, nikdo to nebude řešit. Aspoň u mě to tak bylo. K ředitelovi jsem chodila jen kvůli repre školy, na absence se nikdo ani neptal :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
5.10.16 07:44
@Anonymní píše:
Ahoj maminky.. Mám 11 měsíčního syna a jsme v období kdy tahá kabely, strká prsty do zásuvky.. morduje morče, bere mu pití a Atd.. Vím že je v období kdy vše poznává a vše co jde tak máme schované ale u všeho to nejde.. Za den 100 x řeknu NE! Ale koukne na mě a udělá to zase.. Máte radu?

Klasika - milonté Ne nic neudělá. Takže kabely jsem omotala potravinářskou folií, zásuvky jsem zadělala např. nohou od stolu, ale to se už naučil, že se nesmí. Zvířata máme na polici vysoko. Jediné, co pomáhá, je odvedení pozornosti. Nebo, když tahá za palmu a hrabe se v hlíně, tak pak jí musí udělat malá. Ne prostě v tomhle věku oni nechápou, prý. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
5.10.16 08:06

Ja bych netrestala, obecne tresty v takovych pripadech nemam rada. Vzdyt je maly a to, ze dela neco, co nema, znamena, ze jsme mu poradne nevysvetlili, ze to delat nema a hlavne proc. Kdyz jsem moji dceri nevysvetlila, proc neco nema delat, delala to dal. Kdyz jsem ji primerene veku rekla, ze kdyz trouba sviti, tak pali a bylo by z toho au, tak uz si dava pozor. To samy se zasuvkama atd. Ony deti rozumi vic, nez si myslime a jen striktni „ne, nesmis“ nestaci. Aspon u nas doma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
5.10.16 09:17

Vzij se do ditete. Co porad slysi? Tohle nesmis, tam nechod, na to nesahej, nelez tam, nemackej to, neskakej…same NE, NE :zed:. Ty bys to chtela porad poslouchat? Naopak mu ukaz, co muze.
Ano, bezpecnost je na prvim miste, ale presto bych to zkusila jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.16 13:04

Moje rok a půl stará dcera mi zase kouše rtěnky a láme cigarety. Vždy si v nestřežený okamžik stáhne kabelku dolů a už to jede. No pak mě berou všichni čerti. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí