Jaký trest

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25138
10.1.16 17:59

Za sebe bych ten trest tak moc neprehanela, vzhledem k tomu, ze ti to otevrene rekl.
Protoze priste se muze stat, ze treba stejne pujde za skolu, ale zacne ti k tomu lhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
10.1.16 18:13

trest

Tak jsme si to se synem vysvětlili a napsal mě že ve škole byl jen seděli na šatně a nic nedělali že žádný záškolák není zkusím mu troch věřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
10.1.16 18:17

Oni nemají Bakaláře? Pokud sedí v šatně a není ve výuce, tak ve škole prostě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
10.1.16 18:23

S tímhle byste měla něco udělat, jinak skončí brzy špatně :(

• Citovat
  • Upravit
31292
10.1.16 18:27

A jak se jinak učí, jak funguje? Ono u sedmnáctiletého klacka těžko řešit něco tresty…
Ale že řekne, že v pátek nejde do školy, protože jde k holiči :zed: Asi bych se mu pokusila vysvětlit situaci, pokud ho ze školy vylejou. Měl by už mít sám dost rozumu, aby pochopil, jestli chce celý život někde sbírat drobky v supermarketu nebo sedět s cikánama na sociálce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3705
10.1.16 18:28
@loulek píše:
Dnes mi syn otevřeně přiznal že minulý týden nebyl ve škole dva dny že slavil narozeniny a že tento nejde zase že se potřebuje v pátek ostříhat. Jak by jste ho potrestali domluva moc nepomáhá vyrůstá bez otce přítel si ho spíš nevšímá vše se míjí účinkem od mela s ním byly problémy učení náběh na šikanu tráva hodně jsem s ním chodila po různých poradnách. Záškoláctví je pro mě neomluvitelné. Jak by jste ho potrestaly? Chci mu snížit kapesné na minimum. Bojím se že v tom bude pokračovat těžko nad ním dohlédnu když je na internátě.

Netrestala bych ho. Na to už je pozdě. V pohodě bych se s ním posadila a v úplně přátelském rozhovoru klidně u kafe ho upozornila, že pokud ho vyhodí ze školy, bude muset jít dělat nekvalifikovanou práci, že ho nebudeš živit. Nevyhrožovat, nevztekat se. V kterém je ročníku? A na prázdniny brigádu, aby viděl, co to obnáší a jak těžké je vydělat si kačky. Jinak nechápu, jak může záškolačit když je na intru, tam snad tohle ohlídají vychovatelky, ne?
No a co jsi mu řekla, když nechce jít do školy kvůli tomu, že potřebuje ostříhat? Nerozumím, to snad může po škole, ne? Fakt bych s ním už jednala jako s dospělým partnerem, asi s rozdílem toho, že bych mu to opakovala, že příčina má následek a čemu se vystavuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3705
10.1.16 18:30
@loulek píše:
Tak jsme si to se synem vysvětlili a napsal mě že ve škole byl jen seděli na šatně a nic nedělali že žádný záškolák není zkusím mu troch věřit.

No jestli byl v budově ale neúčastnil se výuky, je to stejné, má neomluvenou absenci přece.
Věřit určitě, pozitivní je, že se ti svěřil. Nicméně, fakt bych mu řekla a i zopakovala následky jeho jednání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
10.1.16 18:36
@Terdul píše:
Ale vychovatelky nedohlizi na to, zda sedi ve tride, to neni vubec jejich vec.

to není pravda… zastupují rodiče a škola a intr mají úzce spolupracovat.. u nás jak dítě nedorazí do školy tak třídní hned volá na intr co se děje, že student nedorazil a naopak když je děcku zle tak vychovatelky volají do školy a omlouvají že je mu zle třeba a volají hned rodičům..
na co by tam jako jinak ty vychovatelky byly :roll: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
10.1.16 18:37
@loulek píše:
Tak jsme si to se synem vysvětlili a napsal mě že ve škole byl jen seděli na šatně a nic nedělali že žádný záškolák není zkusím mu troch věřit.

ale to je také záškoláctví - má být ve třídě ne si sedět v šatně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
10.1.16 18:38

Já teda moc nechápu, jak tady píšete o těch vychovatelkách z intru :think: Nezdálo se mi, že by na děcka z intru bylo nějak dohlíženo v oblasti docházky. :think: Omluvenky si nosili z domu a vím, že za školu teda tady někteří chodili.

• Citovat
  • Upravit
Meha
10.1.16 18:42

@loulek Tvůj partner si ho nevšímá, Ty ho nechceš doma, chudák kluk, možná má ty záseky právě kvůli Tobě a Tvému přístupu.

• Citovat
  • Upravit
11117
10.1.16 18:57

Vyrusta bez otce, tvuj pritel si ho nevsima a ty jsi rada, ze je na intru, protoze je od nej pokoj…

myslim, ze resit nejaky trest je v tomhle pripade k prdu. dite, ktere ma dobre zaklady, par dnu zaskolaci nezabije, kazdy jsme si prosli nejakou revoltou. pokud mu ale chybi rodinne zazemi, tak tresty to v 17 nevyresi :nevim:

PS: jestli sedi v satne nebo v hospode je z hlediska dochazky jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
10.1.16 18:58

Já bych trest řešila tak, že mu ty absence neomluvím a ať ukáže jak je dospělý. A varování, že jak ho vyhodí ze školy jde makat a končí finanční podpora. Pokud máš aspoň trošku rozumu, tak přestane blbnout a bude chodit do školy jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
10.1.16 19:07

A co je to za školu? Výběrová? Soukromá? Jak velký problém je neomluvená docházka? Pokud to škola řeší, sníží mu známku schování nebo později vyloučí, tak to moc neřeš, jen mu oznam, že až ho vyhodí, skončí u lopaty. Pokud je to škola, kde se to neřeší, tak ho nech aspoň zaplatit komisky z kapesného a brigád. Je to smutné, ale nic víc nezmůžeš, pokud tedy chceš zachovat intr. Ještě můžeš poprosit třídní, ať ti o každé absenci dá vědět mailem a napráskej ho, že je za školou. Takových děcek jsme měli plnou školu a ty konce jsou většinou smutné, rodiče se nestarají, ptají se učitelů, co s nimi a pak ti v kabinetu oznámí, že je hned po maturitě (resp. 1. pokusu) vyhodí z domova. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
10.1.16 19:09

trest

Tam konkrétně ta spolupráce s vychovatelkami není a opravdu mohou být do opoledne doma u nás na internátě to tak bylo na to ostříhání jsem mu řekla že pátek je den jako každý jiný at se jde ostříhat po vyučování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí