Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám dvoutýdenní dcerku a šíleně trpí na prdy. Používáme espumisan a teď mi po něm asi průjem, slyšela sem, že nedělá ani dobré ten vitamin D co predepisuje doktorka, jaky byste doporučili a jaké používat probitoka pro takového mrnouska? Moc děkuju za rady. Už sme celkem zoufalí. Teď sem ji tři a půl hodiny uspavala
. Nejhorší je, že nechce ani dudlik zvrací jen co jí ho dám do pusy… Takže ji věčně mám u prsa a jak ucucava, tak sem četla, že to tomu taky nepřidá, jak se míchá to travene a čerstvé mléko v žaludku. Už sem tak unavená, že vážně přemýšlím, že přejdeme na sunar a flasku, potom mi spala hned a prdiky netrpela než sem se rozkojila ![]()
Dávala jsem normálně vigantol. Syn měl bolení i když jsem vigantol na nějaký čas vysadila. Probiotika jsem dávala od biopronu pak jsem přešla na probiotika biogaia. Bohužel synovi nezabíraly žádné kapičky ani probiotika. Nechala jsem mu natejpovat bříško, tejpy kapku pomohly.
@Veronika Kai mně malý první dny taky na prdíky netrpěl,i když jsem kojila. Vydrž s kojením! Pokud nemáš jiný důvod,je to pro ni to nejlepší! VitaminD v kapkách,probiotika Biogaia,masírovat bříško,cvičit nožičkami, skákat na gymnastickém míči. Z kapiček nejlíp zabral Babycalm,ale je to individuální. ![]()
Vitamin Baby-D od Jamieson.
Probiotika Bio Gaia.
Zkus na par dni ve sve strave vynechat uplne mlecne vyrobky a cokoliv s mlekem, u nas to trochu pomohlo, jinak zadne kapicky nezabiraly.
Drz se, jednou to prejde samo…
A po espumisanu nema prujem na sto procent, nevstrebava se do tela a prujem zpusobit nemuze.
A jinak syn zacal mit koliky ve dvou tydnech, a to jsem kojila celou dobu. Takze kojenim to byt nemusi. Ale zkusila bych sunar a mezi tim odsavat. A pokud je to opravdu tim kojenim, tak bych na ten sunar klidne presla. Ale nejdriv bych zkusila u sebe vysadit ty mlecne vyrobky, to by opravdu mohlo pomoct.
@Veronika Kai píše:
Ahoj, mám dvoutýdenní dcerku a šíleně trpí na prdy. Používáme espumisan a teď mi po něm asi průjem, slyšela sem, že nedělá ani dobré ten vitamin D co predepisuje doktorka, jaky byste doporučili a jaké používat probitoka pro takového mrnouska? Moc děkuju za rady. Už sme celkem zoufalí. Teď sem ji tři a půl hodiny uspavala. Nejhorší je, že nechce ani dudlik zvrací jen co jí ho dám do pusy… Takže ji věčně mám u prsa a jak ucucava, tak sem četla, že to tomu taky nepřidá, jak se míchá to travene a čerstvé mléko v žaludku. Už sem tak unavená, že vážně přemýšlím, že přejdeme na sunar a flasku, potom mi spala hned a prdiky netrpela než sem se rozkojila
Vysadila bych ten vitamin D. Je ted leto, slunce dost a staci na denni vitamin cca 5 minut slunce.
Jinak delej, jak to citis ty. Kojila bych a na noc dala sunar, vysadila ten vitamin. Jinak dcerce pomohly ProbioMaxik. Od doktora Maxe.
ale chce to zkusit. Treba od toho Biopronu ji nesedly ![]()
@TopSecret píše:
Vysadila bych ten vitamin D. Je ted leto, slunce dost a staci na denni vitamin cca 5 minut slunce.
Jinak delej, jak to citis ty. Kojila bych a na noc dala sunar, vysadila ten vitamin. Jinak dcerce pomohly ProbioMaxik. Od doktora Maxe.ale chce to zkusit. Treba od toho Biopronu ji nesedly
U miminek nestaci, neumi si D ze slunce jeste vyrabet. Urcite bych nevysazovala, jen nahradila jinym.
Dávala jsem dceři denně probiotika Biogaia a před každým krmením Espumisan. Někomu ale nepomůže, musíš zkusit, pak je třeba Babycalm, Sab Simplex, Enticon, Infacol. Probiotiky nic nezkazíš, tam ale trvá déle než se dostaví účinek. Nebo zkusit masáže bříška, nahřívací polštářky, cvičit nožičkama. Ale mně když holka chytla prdy, tak jsem jí tam prostě strčila rektální rourku a byl pokoj hned.
No já koukala,že ty probiotika jsou od ulonceneho jednoho měsíce
. Tak musim ještě dva tejdny vydržet,mám doma i baby calm ale taky je od měsíce. Koupim jiny ten vitamin D určitě. No já ji dám teploměr a stejně to nepomůže. Kope jsk o zavod jak si snaží pomoct,nikdy bych neřekla,že takhle malý miminko může tak strašně moc kopat
. No uvidíme jak to půjde,snad se co nejdřív uleví,ona je vážně nahltana vzduchu co spolika. Já nevím vůbec nic co by nadymalo a piju pořád fenyklovy čaj.
@Veronika Kai píše:
No já koukala,že ty probiotika jsou od ulonceneho jednoho měsíce. Tak musim ještě dva tejdny vydržet,mám doma i baby calm ale taky je od měsíce. Koupim jiny ten vitamin D určitě. No já ji dám teploměr a stejně to nepomůže. Kope jsk o zavod jak si snaží pomoct,nikdy bych neřekla,že takhle malý miminko může tak strašně moc kopat
. No uvidíme jak to půjde,snad se co nejdřív uleví,ona je vážně nahltana vzduchu co spolika. Já nevím vůbec nic co by nadymalo a piju pořád fenyklovy čaj.
https://www.drmax.cz/…iomaxik-baby u nas zabralo za tri dny. Ale davala sem je rano a vecer. Po tydnu uz jen 1×.
U nás je to to samé. V sobotu nám bude 5 týdnu. Tři dny za sebou jsem se vůbec nevyspala. Malej se jen kroutí a brečí. Po rource se trochu vykadi i vyprdi, ale stejne se pak kroutí a brečí. Už aby nám byli aspoň 3 měsíce. Je to hrůza.
Vitamín D je pro děti důležitý, ale vlastně i pro dospělé, já třeba nemám tak pestrou stravu a spoléhat se na vitamín ze slunička taky nechcu, tak si i pro sebe kupuju kapky vitamínu D