Jakým způsobem probíhají školení ve vašem zaměstnání?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tak nějaký BOZP a další věci si snad zvládne udělat v rámci pracovní doby každý zaměstnavatel. Ale co se týká odbornějších školení, tak musíš napsat konkrétně. Bez toho se bude jen vypisovat nekonečný množství věcí a jak na ně.
Já osobně se snažím co nejvíc školení dostat k nám. Ale vím, že na mraky školení, včetně mě, tak se jezdí po celé republice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MasMar219 píše:Zdravotnictví
Ahoj,
ráda bych se zeptala, kde pracujete (stačí napsat obor a zda je to státní nebo soukromá sféra) a jak jsou u vás řešena školení, a to jak vstupní, tedy zaškolení při nástupu, tak i další průběžná. Zda máte tato školení v pracovní době nebo i mimo ni, zda se konají v místě kde pracujete, nebo jestli někam jezdíte, zda jsou jednodenní nebo vícedenní. Čím víc informací, tím lépe. Chci se hledat novou práci a tato otázka mě dost zajímá. Díky moc.
Na jednou pracovišti dělám většinu online ( popelářské, hasičské, bezpečnost, resuscitace, šikana, gendrová nerovnost, hyena, počítačová bezpečnost)- tam to ani nečtu, naklikám za 30 sek.und nejdelší odpovědi a nejpozději na 3. pokus to vyjde, něco osobně ( mytí rukou a resuscitace).U dvou dalších zaměstnavatelů nevim, tam to asi někdo dělá za mě.
Příspěvek upraven 25.02.24 v 18:36
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravotnictví; BOZP normálně v práci..přednáška a pak test, jsou většinou 4 termíny ročně s určitým počtem míst a kdo není v den termínu na který se přihlásil v práci (nemá směnu) tak to má proplaceno, pak máme ještě pravidelná školení o epidemiologii a hygieně, tam je to to samé jako u BOZP a resuscitaci-tam je těch termínu více…dělá se v menších skupinkách o cca 1-5 lidech a je tam praktický nácvik a zkoušení modelových situaci…to jsou každoroční povinná školení.
Co se tyce školení a přednášek v rámci celoživotního vzdělávání to něco organizuje nás zaměstnavatel, kde máme účast zdarma, jinak si hledáme školení a semináře sami co kdo pořádá a tam jezdíme a platíme si to sami a pokud zaměstnavatel uzná že téma uzce souvisi s problematikou našeho odd. tak nám proplati cestu, poplatek za účast a případně ubytování. K proplacení času stráveného na takove přednášce dochází vzdy…případně jsou akce takové jakože exkluzivnějším o které je hodně zájem nebo jsou prestižnější a tam pak šéf vybírá kdo tam pojede…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Personalistika, soukromá firma.
Bozp, po, zdravotni, referentska, GDPR online.
Vstupni dvoudenni skoleni v Praze s dalsimi peti nastupy na pobočky z celé ČR. Tam byla nalejvarna o firme, zaklady me prace, GDPR, ISO dokumentace, plány firmy (od obchodu pres finance po procesy).
Pak půlroční zaskolovaci plan rozlozeny na jednotlivé mesice. Prvni tri měsíce hodne, v prvnim tydnu dvoudenni kurz jen na PC system ve kterym delame, tyden stinovani kolegů, x krát one to one se šéfkou…mentorka v kancelari, support na telefonu.
dalsi tri měsíce uz jen nějaké dotukavky, obchodni schuzky s podporou seniorni kolegyně.
Musim rict, ze takhle dukladny zaskolovaci system sem nevidela, ani o něcem podobnem neslyšela od znamych. Za me znamka velke profesionality spolecnosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a mimo „zácvik“ mame trikrat do roka dvoudenni meetingy, kde se probiraji novinky, novely v zakonech,…Probiraji se dotazy, co se nastřádají, aby se to probralo se vsemi, kde se zlepšovat, v cem jsou mezery.
Plus se muzeme prihlasovat na interni skoleni, co obcas běží firmou, podle co máme pocit, ze bychom potřebovali. Pokud chceme externí, schvaluje se to na vedení, ale za mě není moc potřeba, vše podstatné máme interně.
Vše v pracovní době, hrazenou dopravu, ubytování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky moc za odpovědi ![]()
@Mar__tanka1983
To zní jako opravdu pořádné zaškolení
ale určitě je to lepší, než když je zaškolení jen povrchní a zaměstnanci pak nevědí, co mají dělat.
A pokud v rámci školení/meetingu někde přespáváte, tak ubytování si vybíráte sami nebo ho nějak zajišťuje zaměstnavatel?
- Citovat
- Upravit
Školství
99% kurzů v sobotu na 6 - 8 hodin nebo odpoledne a večer webináře na 4 hodiny. Kurzy dle vlastního uvážení, nepovinné (ale hrazené zaměstnavatelem). Vyberu si cca 4 kurzy za rok, samotnou mě tato problematika zajímá, jsem za tyto vzdělávací akce ráda.
- Citovat
- Upravit
@MasMar219 píše:
Díky moc za odpovědi@Mar__tanka1983
To zní jako opravdu pořádné zaškolení![]()
ale určitě je to lepší, než když je zaškolení jen povrchní a zaměstnanci pak nevědí, co mají dělat.
A pokud v rámci školení/meetingu někde přespáváte, tak ubytování si vybíráte sami nebo ho nějak zajišťuje zaměstnavatel?
Jo, opravdu síla, tenhle system zaskoleni byl naprosto skvělý.
Ubytování zajišťuje zaměstnavatel a vzdy na úrovni. Sla jsem tam ze statniho, takze sem porad jeste tak trochu v Jiříkově vidění
starají se o nás prenáramně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Služby, doprava…
s BOZP naštěstí neotravujou, stačí podpis a hotovo. V reálné praxi umíme řešit bezpečnostní problémy efektivněji, než by si to představovali ti, co ty papíry píšou.
Zaškolení s úplně novým systémem proběhlo tak, že jsme se vláčeli 130 km, tam nás školil pán, co tomu očividně vůbec nerozuměl a radila jsem mu já, která to viděla poprvé v životě. Od tý doby „školím“ nový lidi já a nikam se nejezdí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
BOZP na pracovišti, jinak nějaké webináře co mě zaujmou a potřebuju (a schválí vedoucí) a párkrát do roka školení pořádané zřizovatelem ve městě na cca 4-5h. Školství, ale nepedagog.
V bývalé práci (soukr. sféra) jsme mívali svýho času 1× za rok školení od daňařů v hotelu i s obědem, to byla vždycky událost - zdarma pro zákazníky, jinak buď mimo firmu placené, nebo nám v práci normálně v pracovní době zařídili třeba kurz na MS Excel, výuku angličtiny apod.
- Citovat
- Upravit
@MasMar219 píše:
Ahoj,
ráda bych se zeptala, kde pracujete (stačí napsat obor a zda je to státní nebo soukromá sféra) a jak jsou u vás řešena školení, a to jak vstupní, tedy zaškolení při nástupu, tak i další průběžná. Zda máte tato školení v pracovní době nebo i mimo ni, zda se konají v místě kde pracujete, nebo jestli někam jezdíte, zda jsou jednodenní nebo vícedenní. Čím víc informací, tím lépe. Chci se hledat novou práci a tato otázka mě dost zajímá. Díky moc.
IT nadnárodní korporace, školení jsou pro letošek zrušená, šetří se. Úvodní školení je na 2 dny, s jídlem atd. BOZP a další jsou online.
Před šetřením byla školení různě, lítalo se do zahraničí nebo lektoři jezdili k nám, platli soukromé kurzy atd.
- Citovat
- Upravit
Ahoj,