Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Jsem trochu bezradná
Pomůžete prosím? Rozhoduji se mezi kočárky Jané Slalom Pro 2011, Quinny Speedi a Concord Fusion. Ráda bych kočárek využila i pro „budoucí“ děti a tak nechci zbytečně vyhodit peníze za něco co se do roka rozpadne
Čtu recenze ale moudřejší z toho o moc nejsem…Jaké jsou vaše zkušenosti? Díky ![]()
Máte zkušenost s Jané Slalom Pro?
Přidejte zkušenost s Jané Slalom Proahoj,tak ja mam doma jane slalom,ma ho okolo me hrozne moc lidi a vsichni jsou spokojeni,jedine co driv byvalo vadne byla brzda,ze nejak spadavala,ale to asi uz vychytali.
myslim,ze kocarek je hodne prostorny(ten novy typ otaceci nemam na mysli).
pro speedyho jsem byla rozhodnuta taky,ale nemeli pekne barvy a vadilo mi,ze polohovani sedacky je takove divne,neni to uplne v sedu a hodne maminek si to pak upravilo-ze dali delsi pasek,aby slo vubec dobre sedet.
concord jsem nezkousela,ale mozna nebude tak prostorny?…
hezky porid.ja mela uz asi 7kocaru:-)
Ahoj my máme koupený fusion ale máme ho do města nebo na ježdění po chodníku,dost cestujem tak se s ním dobře manipuluje do auta a nacvakává sedajda nebo korba a sporták prostornej.ale do terénu a na chatu na hory máme od sestry pujčenej normálně sporták na nafukovačkách.tak concord na lesní cestu bych nevzala.ale kdybych neměla tu možnost mět ještě jeden kočár na (horší ježdění)šla bych do Gessleinu f6.tak at dobře vyberete.
![]()
Ahoj, my máme slalom pro a neměnila bych. Tahám ho i teď, když je malá „velká“, protože je prostě bezva. Mám teda 2009, ale jízdní vlastnosti by měly být stejné. Je do terénu i do města, do auta se vejde vpohodě a složí se raz dva. Jedinou nevýhodou je malý košík, ale mám přídatnou taštičku, kam dávám pláštěnku, takže pak se vejde nákup do košíku!
Jééé, já chci právě jen jeden kočár! Neumim si představit furt pořizovat nové když vidim jaká makačka je vybrat jeden ![]()
Mě taky vadí na Quinny to polohování a taky mi přijde takovej fórovej…a košík je maličkatej!
Concord mi přijde krásnej,ale bojim těch malých koleček třeba ve sněhu…to si fakt neumim představit-mám pocit, že by mi přepadával dopředu…
jané je zatim víceméně bez výhrad(teda až na to, že manželovi se nelíbí ![]()
A nelíbí se mu třeba ani starší kolekce? Mně se totiž ty nové taky nelíbí…ale kočár je to super, byly jsme s ním i na horách, v lesích, ve sněhu se zaaretuje a pohoda!
Quinny forovej není ani náhodou. je to velice bytelný kvalitní kočár, mám ho už 4roky a pořád je v perfektním stavu!!! skvěle se s ním jezdí, je terénní, stabilní a opravdu vydrží všechno, i zacházení mého manžela!!
Jané 2011 pro (předpokládám limitka) - na váhu zhruba stejně jako Quinny. má lepší systém polohování - pásky jsou dva. sed taky není nic extra, ale leh je větší.
ruční brzda je lepší u QUinny, je opravdu funkční a na zadní kola. u Jané s ní bývají problémy.
polohování je u QUinny fakt mizerné,leh není úplně OK, je malý.. a ten pásek s jezdcem je o zvyku.
košík je vlůastně stejně velký u obou kočárů. u Quinny je na fotkách nerozepnutý, navíc má síťku s jezdcem, takže se vyskládá nahoru a zapne.
concord není do terénu. jsou stížnosti na stahování boudičky. ta kola jsou fkat blbá.. toho bych vyřadila.
já jsem Quiňačka,
ale vždycky upozorňuju na to polohování, to fakt není pro každýho… sporťák eje super podle mého tak od těch 8m.. od 6 je to spíš zlost.. i když dá se pomoct, povolením pásků po stranách, sluneční clonou a tak..
neporadím, který z tech dvou, musíš se na ně podívat v reálu, co ti líp sedne do ruky..
Já mám Quinny a kamarádka Slalom 2011,často si je na procházkách půjčujeme
…Tak tedy Quinny mi i na vycházkách přijde o fous lehčí a lehčeji ovladatelný-jakoby rychlejší reakce…
Obě jsme bruslařky a obě se shodneme,že na bruslích je Quinny mnohem lepší-líp se drží madlo,lehčeji jede a hlavně má dobrou brzdu na obě zadní kola,zastavím „na fleku“,zatímco Jané brzdí jen kolo přední a ještě jen jakoby přibržďuje.
Co do vzhledu,tak to se mi Jané líbí o něco víc.Ale neměnila bych…Ostatní vlastnosti tak jak píše Nataša…
Concordy neznám,líbí se mi vzhled.
Zoretko, koukám, že v ovladatelnosti se shodneme. kamarádka, se kterou jsem chodila ven, když byl v kočáře starší, měla Jané 08.. ![]()
já bych taky neměnila, ale respektuju, že to polohování a bouda mohou vadit. ![]()
na brusle je QUinny fakt jednička!!
Jo,jo…
.Polohování jsem si dle návodu upravila-dolů i nahoru.Já mám tenhle a jasně,že to není poslední kolekce,ale hrozně se mi líbí
a je skoro jak nový.A mám k němu úplně všechny origo doplňky-madlo,tašku,fusak,podložku…jsem spokojená…bouda mi nevadí.Ale určitě chápu,že někomu ano
Zoretko, je to golden reflection? já mám redflame refl. 07 a je tp barva, kterou miluju i po 4letech!! a ten potah jak se perfektně udržuje!!
taky mám tašku, vložku, madlo, i fusak mám.
polohování jsem si na prtě upravila víc do lehu a teď už neřeším. bouda mi vadila vždycky mezi 6 a 8m - v létě. u prvního to vyřešila clonička teutonia. ale mladší nenáviděl sluníčko, opravdu fest, a chtěl pást koně, a koukat na nás a prostě si děsně vymejšlel..
.. tak jsem si na 3m „musela“
koupit jiný. ale je pryč a zas drandíme s QS.
Ahoj Natašo
,já si těmi názvy barev nejsem úplně jistá,asi ano,je to ta zlatá a patří do ní fusak s oranžovým vnitřkem-myslela jsem,že se jmenuje bronze reflection…ale gold je určitě výstižnější…V odstínu red flame jsme trávili první měsíce
,měla jsem korbičku…ale nedávno šla do světa…Na sluníčku krásně svítila…Clonu jsem používala jen na brusle,takovou uni z Německa,byla s připínací siťkou,což je fajn,když jsme frčeli na bruslích,nelítal do kočáru hmyz.Já kočár koupila od paní,co si smutně stěžovala,že má tak drobnou holčičku,že do něj nikdy pořádně nedorostla
.Což mě zas těší,protože je v bezva stavu.
Trochu mě mrzí,že nová nabídka barev je tak fádní,žádný nápad,jako byl třeba papilon…Kočár je oblíbený a trochu se zamyslet by snad nebylo těžké…
zoretko, slyšela jsem, že speedi má snad i končit, letos resp 2012 mají jen 2 barvy a hnusně tmavé a limitku s černou konstrukcí bez brzdy (nechápu). podle všeho až tak úspěšný není..
a já vím proč
kdyby se mě tak někdo zeptal
já bych jim poradila!!
stačilo by pár čísel navíc na korbě, rozepínatelná střecha a vylepšení sedu i lehu, stačí fakt maličko, pár stupňů, stabilitě to neublíží, to víme všechny, co jsme si pomohly sami…
navíc - kdyby byla korba dostatečně velká, nemusely by děti v 5-6m do sporťáku, kdyby vydržely do 8m, polohování by stačilo..
já nevím, jetsli máš golden refl. nebo bronze refl. ony mi přijdou stejné
![]()
ale jsou to hrozně pěkné barvy..
Máš pravdu,jsou to přesně tyhle drobnosti…Neměly by být nad síly designérů
.
Černá kostra by se mi možná líbila,ale bez brzdy to nemá smysl,mně kvůli chybění brzdy z výběru ihned odpadla spousta značek,když jsem vybírala. …Pošlu jim mail,ať ti napíšou,že jim vysvětlíš,jak to chceme.. ![]()
No uvidíme,třeba místo Speedi bude něco zajímavého a vylepšeného s jiným názvem…Škoda,že mě už se to týkat nebude,třetím dítětem letos jsem definitivně skončila…
.
jj, já bych jim to vysvětlila
![]()
taky tak, chybějící brzda je na hlavu, do města jsou i lepší kočáry, ale do terénu s tou super brzdou je speedi prostě ![]()