Poradna duly
Jana Čurdová
zajímavej článek: jak pro mě vyšitej ![]()
Co ještě všechno jsou nevolnosti
**Jsem právě asi v osmém týdnu a protože se málokde člověk dočte, jaké všechno pobolívání je běžné a nic neznamená, zkusím vypsat, co všechno je mně - a co prý je v pořádku ![]()
Mnout si ruce, že těhotentvím se vyhnu mimo jiné menstuačním bolestem a nenáladám, se ukázalo jako mimořádně pomílené. Bolest v podbřišku je na chlup ta samá (co si budem namlouvat, na nervy je to hrozný) a dost intenzivní, jenom se teď pochopitelně nemůžu naládovat brufenem, jako dřív.
Přidalo se k tomu píchání je vaječnících, relativně ostré. A dokonalá trojkombinace pocitu, že: jsem hrozně přejedená; mám hrozný hlad; při pomyšlení na jídlo se mi zvedá žaludek. Ani nemluvě o tom, jak najednou neustále krkám a prdím (s odpuštěním), o to míň důstojné, že to se mi vážně nestávalo ![]()
A záda. Ale těm možná nepřidá, že hodně ležím. Když ležím, nic mi nechybí - vstanu a rozjede se všechno… ještě že mám takový štos nepřečtených knížek ![]()
Kapitola sama pro sebe je motání hlavy. S nízkým tlakem jde samozřejmě to, že je člověku věčně zima - taky hrozně příjemné, a horkou vanu jako dřív riskovat nechci. Samozřejmostí je neostýchat se si dřepnout kdekoli, na ulici či kdo ví kde, než riskovat, že sebou motající se čekatelka řízne
(Tak si říkám, že kráčíc po ulici, kde se motám pěkně, musím vypadat jako narkoman
)
Jednou z nejhorších věcí je nevolnost v autobuse - nutnost říkat si o místo byla nepříjemná, ale ani to tak nepomáhá, po čtvrthodinové jízdě jsem odrovnaná na půl dne. Vzhledem k tomu, že bydlím kousek od města mě to poněkud odřízlo
Na to asi nepomáhá nic, i když trochu lepší je, když se před tím hodně najím, až přímo nacpu.
Záchvaty depky nevím, nakolik jsou běžné a ani nevím, co s nimi. Snad to brzy přejde ![]()
Co doporučuji zkusit:
Plavání, rozhodně. Úleva na několik hodin takřka zaručena.
Snídaně do postele - osvědčila se mi velmi, najíst se ještě než vůbec vstanu, budiž pochválen můj zlatý manžílek, který před odchodem do práce ještě takhle chystá…
Nahřívací dečka. Kdo to nikdy neviděl, jde o takový různě velký obdélník, ze kterého vede šňůra do zástrčky a dá se pěkně pošoupnout tam, kde je zrovna člověku zima ![]()
Opravdu nezávidím nikomu, kdo musí do práce, sama bych to asi teď nezvládla. Držím palce všem
Někde jsem četla takovou pěknou pověru, že když je hodně špatně, bude to holka. Tak to asi čekám nejmíň trojčata
**
To je pěkné Befi
.
No ale jestli máš tohle všechno, tak Ti tedy vůbec nezávidím a upřímně lituju…
Peti: taky moc gratuluju.Je to hezkej pocit,co? ![]()
S lékama na nevonosti nevím - pokud to bude v tabletách,tak ani bohový,to do sebe nenarvu…stačí jak bojuju s listovkou a hormonama,co mi dal na ten hrozící potrat.Ty máš čípky??
Z toho článku co jsem poslala,je jasný,že my budem mít 100%ně holčičky ![]()
bef jj jsou to cipky - jmenuje se to Torecan - tak si to nech napsat taky, prej to funguje, ja zatim nevim … a holcicku bych chtela ![]()
No, já bych proti holčičce neprotestovala. Holky, pujčte mi kousek blinkání ![]()
sammmy tak najednou se ti zachtelo blinkani jo? zadny takovy, nedame ![]()
Na mě seděj skoro všechny příznaky,co v článku:
1.nevolnost (od rána tak do 14h,pak se vyspím a je mi líp
2. krkání a prdění ..je to teda ostuda,ale hlavně to krkání,to mám furt
3. neustálá zima - mám skoro furt husí kůži a nejvíc se mi ježí chlupy,když sedím na jídlem…
4. mastné vlasy a vypadávání ve větším množství
5. depka - proč to potkalo zrovna mě…
6. občasné bolesti v podbřišku a píchání po stranách (ted mi došlo,že to jsou asi vaječníky)
bef no tak ja to mam trosku opacne ![]()
nevolnosti - ráno jsem jak rybicka, od 10 se to zhorsuje, kolem 8 vecer bliju jak sakal
krkani a prdeni - tak to bohuzel taky ![]()
zima - mi fakt neni, je mi porad horko a potim se jak krava
vlasy - no vlasy nic moc, ovsem plet - jednim slovem katastrofa, jsem podobana jak pubertak
depka - tu nemam ale jsem protivna - hlavne na manzela - az ho obcas lituju ale nemuzu si proste pomoct
smrady - neco strasnyho, smrdi mi manzel, smrdi mi vetsina mydel, smrdi mi voda, smrdi mi vsechno - voni mi jen savo ![]()
podbrisek - ten uz me nastesti presel ![]()
Befi, to bolení podbříšku by mělo za chvíli přejít. Mě skončilo hned po 7 tt. Alespoň 1 věc odpadne
.
No a mé neduhy:
nevolnosti - po květáku a MHD
krkání, prdění - to nee, ale pro změnu zácpa
vlasy, pleť - vlasy padají jako hrušky na podzim a k tomu vypadám jako čerstvě vyrašený puberťák
zima vs. horko - chvíli tak a chvíli naopak. Chodím v tílku a svetru. Když jsou všichni v tílku, já se muchlám ve svetru a když je venku zima, tak mám návaly
.
depka, nálady - hotová katastrofa a souhlas s Peti. Doma to odnáší Petr a je to střídání záchvatu smíchu nad tragickou nehodou a pak bulím u reklamy na Silan
prsa - bolí bolí bolí bolí bolí bolí bolí bolí bolí bolí bolí bolí bolí bolí
**http://img399.imageshack.us/…ec793hy2.gif
ppetra-----------TP 2.2.2009-----------NT+ 25.7. Daisyzbopo-----TP 5.2.2009-----------KO 18.7. Sammmy-------TP 14.2.2009---------KO 17.7. befana----------TP 4.3.2008------------KO 17.7. ilca---------------TP 5.3.2009----------KO ???. Meduňka--------TP 9.3.2009----------KO 12.8.
------------------------------------------------------------------------------------
NESMĚLE VSTUPUJÍCÍ Jezinka
ČEKATELKY A TĚŠITELKY Katkaty**
Holky můžu na chvilku k vám , u nás je mrtvo, prosííím ![]()
koukám, že si to těhu pěkně užíváte…hmm, co já bych za to dala…
Peti gratuluji ke kontorole a krásně rostoucí Barunce l ![]()
jo,na pleť jsem zapomněla - to snad radši nekomentuju…já,která měla vždycky pleť jak prdelku,vypadám jak obsypanej puboš ![]()
Ajik: jasně,buď tu s námi,to je jasný ![]()
Vidíš,já to mám opačně,když mi je nejhůř,tak si říkám,že já blbec jsem chtěla miminko… ![]()
Sammy: dík za podporu,ale zrovna bolení v podbřišku celkem zvládám.
Dneska (musím to zaťukat) je mi kapánek líp.asi je to tím,že od rána makám na pc a nemám čas přemejšlet..
ajik jasnacka pojd k nam
i kdyz tady to taky nijak extra nezije …