Poradna duly
Jana Čurdová
Peti - náš Kuba má momentálně kolem 2800g, a to je mu týden…takže bez obav, za hubeňoury tu budeme my!
Bef - a je servírovaný v tý luxusní bílý porcelánový sklenici? To by byl teprve ten pravej
Mňam.
On je na tom stejně. protože my ten digitál máme půjčený od tchýňky, my máme obyč fo´ták, normálně na vyvolání
Ahoj holky,
Gratuluju Jitce k Terezce ![]()
Meduňčina Stelinka je taková krásně chmíčičková ![]()
Tak sem dneska se tááák krásně vyspala, sem čekala na manže až příde ze schůze (je předseda fotbalu, je vevýboru sokola, a je v radě na úřadě) tentokrát šlo o úřad. No tak sem šla aspát až o půl 1, no a prej sem musela asi zamčít z kuchyně do chodby protože si to nepamatuju a manža se prej ráno nemohl dostat ven, než mu došlo že je zamčeno. Asi už mě hrabe a sem náměsíčná. No ale spala sem sž do 8
vtahu, jen sem procitla když ráno manža stával do práce, ale je mi fajn
u nás krásně svítí sluníčko, sice chvilku padal sníh ale jinak je krásně. Jo a už mám upečenou bábovku a chci se vrhnout na žehlení ![]()
Adel no to je nepříjemný když někde blízko hoří.
Sammy ten zub nezávidím, snad brzo přejde, nebo je to předzvěst porodu ![]()
Duant a zkoušela sis na ten prst dát černou mast? ta pomáhá a pokud ne tak zem to pak vytáhne
(se u nás říká)
Ted se mi vybavila Lomnice nad Popelkou…tam byvalo soustredeni od gymnastiky a na namesti mlicnak a v nem ty koktejly v tech vysokejch, bilejch, porcelanovejch kaliskach…prodavali v tom i kakao a pekne cerstvej loupak k tomu! ![]()
Teda holky vy mi děláte chutě na koktejl, že bych si nějakej mixla ![]()
Jo jinak co já mám v paměti, tak Míše toho ještě fakt tvarohovýho, lakrůmáka (úplně nej než pribiňák) potom pedro za kačku, vitacit kde sem měla červenou nebo žlutou ruku a jazyk jak sme to lízali a šumák, pak mávátka z prvního máje a ty voskový kelímky s kolečkama
a žlutou zonku ( sem narozená ve Znojmě
) jo a ještě abych nezapoměla na ledňáčka co byl za korunu a byl takovej malej hranatej ![]()
ilco …toho bylo! Ted po tom clovek breci a tenkrat jsem byla slasti poprdena, kdyz nasi v Tuzexu koupili Kindervajicka (promin, sammmy
), bilou cokoladu Nestle, Aero cokoladu apod.
Clovek vzdycky fakt touzi po tom, co nemuze lehce mit ![]()
Ale taky si pamatuju, ze bejval takovej pekne hnusnej, hruskovej nanuk a zase docela dobrej merunkovej…a ten jahodovej za korunu, ale toho castecne ted nahrazuje Mroz ![]()
** Vitacit ** - jé,to byla mňamka,dnešní děti vůbec nevěděj,co je dobrý,chudáci jsou zahlcený Haribem ![]()
A taky si vzpomínám jak jsme dávali do kindervajíčka prášek do pečiva a pak tím bouchali o zem ![]()
Já si jdu mixnout aspon banánový koktejl,musím do sebe nějak dostat mlíko
Dočetla jsem se,že nedostatek vápníku je způsobený i nadměrným jezením sladkého..,to je asi můj případ ![]()
Začínám mít pocit, že se z diskuze o miminkách stává diskuze o jídle
![]()
Ale naprosto s váma souhlasím…vlnky, ledňáček, vitacit a burizony neměly chybu. Teď je všeho mraky, ale některý věci zkrátka nic nenahradí ![]()
Honí mě mlsná,tak se jdu podívat co máme doma ![]()
Ale tu Jesenku bych si taaaaaaaaaaak dala nebo sojový suk ![]()
taky sme dávali prášek do kindervajíček. No jasně že pamatuju burizony, u nás sem je ještě někde viděla. Já si teda tuzex už moc nepamtuju, ale pamatuju si když byl taťka v německu a dovezl nám od tam bráchovy takovýho hodně pohyblivýho panáka a mě takový 2 malý kočičky s dlouhejma vlasama, jedna modrá a druhá ružová a ve tmě svítily (něco jak pak byli poníci) a taky si pamatuju jak nám taťka dovezl takovou malou krabičku Dupla ![]()
Jo a taky sme byli snad první co sme měli v dědině video, takový že se do něj strkaly kazety jednou tak tlustý jak pak.
Adel sojovej suk taky můžu, asi je to jediná věc ze sóji po který slintám.
Bef já banány nemám
já mám jen pomeranče, mandarinky a kiwi, myslíte že to bude dobrý když smíchám mlíko s kiwi??
U nasich jsme meli prvni video na Praze-vychod (protoze sousedka babicky delala pro tehdy zapadonemecky velvyslanectvi) a dost smelila…a nase matka se pak z toho malem zhroutila, protoze u nas bylo denne vecer minimalne deset lidi jak v kine, a spousta si nekde sehnala nejaky videonahravky a jezdili se na to koukat k nam i odpoledne apod. ![]()
Teda, tak koktejl v bílý porcelánový sklenici bych si dala! A krom Vitacitu bylo ještě něco podobnýho s názvem KIWI - zelenej prášek… Můj děda byl tak trochu papaláš, tak cestoval a vozil nám západní komodity…a jednou přivezl celý plato kiwi (ovoce), tady to nikdo neznal… A já mezi dětma řekla, že kiwi je ovoce a byla jsem všem pro smích, ťukali si na čelo a smáli se mi, že jsem úplně blbá, že „kiwi“ je ten prášek na ruku
To byla křivda!