Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky a krásné slunečné dopoledne
Mae , myslím, že když budete bez teploty, ven můžete. Teď venku na sluníčku je lépe než doma. A je prima, že je malé lépe. Koupání bych se nebála.
Ilčo , já dělám kuře na paprice a k tomu těstoviny.
ad kojení: jak píšeš Duant, člověk nikdy neví kolik vypijí(pokud není váha) a tak se pak často myslí na hlad. Tak to je prima, že jedete zase jen kojení. Yasmínka je šikula a ty samo taky.
Befi , Terka už měla v bříšku málo místa a tak měla „přitažené chodidlo k nártu“ a hlavičku jen k pravé straně. Nožku už jsme rozcvičily a hlavička je mnohem lepší.Už je to spíš takové posilovací cvíčo.Třeba koulení na bříšku na míči a přitahování ručiček z pozice podél těla k hlavičce. A váha- žádný otesánek Terka nebude ale pro mě je 600g za 4 týdny akorát.
A hlásím, že už jsme se naučily říhat. Jde to Terezce hezky a ani nemusím dlouho čekat.
O víkendu v sobotu máme v plánu první jarní grilování, když hlásí takové teplo.Musím ještě umít ten nábytek.
Chocholko a pak to vezmi rovnou k nam, tady je prace habadej!!! ![]()
Duant , tady je také práce hromada ale jsou to spíš takové mužské. Výměna oken, vchodových dveří, udělat nový botník(nařezáno je už dva roky- to víte truhlář doma
).Pak ta fasáda. Potřebovala bych tři manžely. Jeden na práci doma, druhý na práci v dílně a třetí aby byl s námi.
Chocholka valí jak vítr, já sem ráda že stihnu uvařit, umýt nádobí a něco málo poklidit a mezitím si lehce odpočnu.
Dneska se mi tchýně nabídla že mi v týdnu umyje okna, no tak proč ne, sem je chtěla zítra ošudlat, no uvidím asi to nechám na ní
když se jí chce, nebudu jí bránit.
Odpoledne deme ven je tam opravdu krásně, kéž aby to takle pokračovala a já už nemusela prcka rvát do tý haldy věcí.
Mae když malou dobře oblečeš a nespotí se ti tak si myslím že ven můžeš, dyť ani vítr nefouká, takže určitě jí i tobě bude líp.
Já doufám že vyrazíme kolem druhé aby sme potkali někoho s kočárkem, jinak pro mě je to děsná nuda jezdit sama. Si pak připadnu že sem úúúplně sama jen s malým, s tchýbi se moc nebavím (když příde tak jen šišlá a chrochtá (chrochtání nesnáším) na malýho) takže já moc nekomunikuju a jinak sem většinou až do večera sama doma a pak někdy i dýl když má manža nějakou povinost.
Já vařím špagety s majdou, takovou „nemastnou neslanou“ aby to prckovi nic nedělalo.
Holky jak asi dlouho můžu nechat malýho spinkat na bříšku?
Chocholko to víš, kovářova kobyla, já zase dělala těhu věci a kamarádky zásobila maximálně a i sem jim doma šila a jak sem byla já těhu tak sem si na sebe ušila max 2 věci ![]()
Ilčo , já Terezku dávám přes den do postýlky spát na bříško. Spí se jí tak dobře a nechám ji tak, dokud se sama nevzbudí.
Tak sem ho nechala na bříšku půl hoďky, pak už začal vrčet tak sem ho rači otočila. Jinak sem zjistila že on tak rád usíná pokud ho vyloženě něco netrápí, takže vnoci sem ho šoupla do postýlky na bříško a hezky usnul a projistotu sem si na 20min natáhla budík a pak ho otočila a on spinkal dál vkuse 3h ![]()
Tady vám vkládám fotku jak sme včera večer s malým usnuli, ani sem nevěděla že mě manža vyfotil.
http://emimino.cz/…maminkou.jpg
a tady je jak teďka předchvilkou spinkal na tom bříšku a ze spaní se usmíval ![]()
HOLKY: díky,v sobotu vyrazíme ven,když nebude teplota,každopádně myslím,že ji něco pobolívá,někdy totiž kňourá a tváří se ,že ji něco trápí,bolí
včera sme koupili probiotické kapky,doporučili mě je k těm antibiotikům,takže dávám(mám každý den?!) no a říkám manžovi,ať koupí nějaký teploměr na čelíčko,ať ji pořád nemusím vyslíkat a on dotáhl teploměr za 650kč,jsem myslela,že mě mrskne ![]()
jinak na druhou stranu jsem radostná,včera tady byl konečně pán na vyměření pozemku,další týden nám to dodá a máme domluvenou schůzku s pánem,co nám bude kreslit plány…takže už se to rozjíždí ![]()
Já jsem dělala na obídek žebra a budou s bramborovou kaší a polívka uzená…
ILI:tak tchýně pomůže,to je super,já mám taky hodou,vždy se nabídne,ale hodně věcí se snažím dělat sama,radši jí dám vozit nebo pohlídat malou a dělám já…stejně tak to mám s mou mamkou…a spinkání…já nedávám,jen na záda a bok..ale dřív se dávalo a bylo to ok..pokud budeš u toho,tak nechej…ale jak dlouho,to neporadím.
Jezis ‚marudek‘, to me uplne dojalo…chudak Adus, at uz je ji lip!
Ilco , ty furt jenom chrnis!
![]()
DUANT: už je líp…hlavně,že nejsou už teploty nebo ty zábaly byly pro mě muka,jak plakala,ale vždy se jí ulevilo…
ILČI: Mikulášek je krasavec,fakt že jo a jak se usmívá je k sežrání…zamlouvám Aduš za ženicha
![]()
Tak zatím papa,jdu poobědvat a pověsit prádlo a malá se jistě už vzbudí na papu…
Mae , kapičky k ATB dávej každý den. ATB ničej jak je známo i střevní mikrofloru a ty kapky pomáhaj zas upravovat.
Fotečky dětiček jsou hezoučké.
Koukám, že se to tady začíná párovat. Tak to abych koukla pro Terezku po nějakým ženichovi. Je tady převaha holek, tak aby na nás zbylo. ![]()
My uz mame zenicha na Lednatkach, taky napul Anglicana, at jsme stylovy ![]()
Tak já už mám taky vyhlídlého,tady od nás 4letého Boba
je to synek mé kamarádky,kterou naprosto miluju…je správná a tak jsem jí říkala,že aspoň vím,že nebude mít Áda tchýni semetriku..a ona,že Bob je malý dacan(pokud nevíte co to je,tak něco jako smrad,lump,darebák),že by to Aduš nemohla udělat
top jsou žvásty ,co?!Aspoň se člověk zasměje. tak zatím páá
Mae tak mi berem malou nemocnou nevětu, to dohoukáme ještě než budou mít rozum
![]()
To máš ty probiotický kapky ty za těch 650,– nebo koluk, ta mini lahvička? to se kape denně 5kapek, já bych jí to dávala hned a každej den, těma nic nezkazíš, ba naopak. Ale být tebou jestli máš opravdu ty drahý kapky tak vy to máte na slovenskou kousíček, tak tam někoho vyšli tam stojí polovinu.
jo a manža mi ti probiotika obědnal v lékárně a už na ně čekám 3 den, no holt je začnem asi doupravdy brát až od měsíce a já si lámala hlavu stím jestli by neuškodili pod měsíc ![]()
Duant jo ráda spím a hodně, ale moc příležitosti nemám, vždycky se začučím do něčeho na netu a ze spaní je prd. Ale hodně fajn je že máme ten monitor dechu, hned se mi líp usína.
Teď sem mohla už hodinu chrnět s malým, jenže já koza dodávala fotky na rajča a posílala maila mojí „nové“ kamarádce, paní dr. v porodce mi kamarádsky dala na sebe maila tak sem ji konečně napsala. Je jen o nějakej rok starší, takže sme se bavily ve špitále jak kamošky a ona čeká mimčo v červnu tak je ještě víc témat na povídání ![]()