JARŇÁTKA 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12915
1.4.09 20:18

Bef dudlík když ho něco bolí nebere, jen když třeba oblíkáme tak na uklidnění ale jinak ani ranu.

Sunar reklama je super :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
1.4.09 20:23

Mae a jak víš že měla něco v moči? vy ste ji odebírali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
1.4.09 20:44

Mae:tak ať to je brzy vše dobré…
Volala jsem porodní asistence, která dělá i laktační poradkyni…tak prý mám málo mléka…takže zase opět krizička..No mi to s Jindruškou zase zvládnem… :) No doufám…Já se jen tak nevzdám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
1.4.09 21:52

Ahojky, hlásím se až teď, nešel nám celý den internet
Dnes jsme byly na 6 nedělní. Vážíme 4670g. Přibrala za 4 týdny 600g. Na RHB s nožičkou dobrý, cvičíme jen zádíčka a polohu hlavičky.

Mae , tak ať je malá zase brzo zdravá. U miminek jsou infekce moč. cest časté.
Daizy a podle čeho poznala po telefonu, že máš málo mlíčka. A i kdyby, věřím, že to zvládnete. Jsi bojovnice. Zkus třeba tu meltu jak psala Rébi.
Adél zkusím ti to popsat polopaticky, jak jsem se to naučila já. klikneš na obr. v galerii pravým tl. na myši. Dáš vlastnosti. Modře označíš adresu a pravým tl. na myši klikneš na to modré a dáš zkopírovat. V diskuzi otevřeš odeslat odpověď a klikneš na Img, pak za img klikneš pravým tl. na myši a dáš vložit. a pak znovu klik na img. A mělo by to jít. Kdyby něco, tak ještě písni. Když jsem se to naučila já, naučí se to už každý. Ilčo , u miminek když jsou teploty a dýchání je čisté, myslí se v první řadě na ty moč. cesty. A přeji ať vás bříško nezlobí.
Naše Terezka je přes den hodná. Pak se na sedmou vykoupeme, nají se a má plno elánu. A vydrží i 2 hodinky být vzhůru. Usíná u prsa. Teď kouká s Pavlem na fotbal.
Jinak hlásím že zahrádka, skalka i záhon před barákem jsou hotové. Vyhrabáno, ostříháno, uklizeno. O víkendu umyju zahr. nábytek. V sobotu hlásí nádherně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
1.4.09 22:05

Ahoj holky,

u nás se dnes s návštěvama dveře netrhly, takže než jsem uložila děti, nějak nemohly zabrat, ani jedno, potvůrky, tak bylo půl desáty :roll:

Daisy jasně, nevzdávej to! Ať je zase brzy mlíka dost!

Ilco my s odříháváním taky pořád válčíme, podaří se málokdy, ale v noci se s tím netrápím, jen ho nechám chvilku ve zvýšené poloze a pak šoupnu do postýlky… Nevím, ono třeba taky, tím jak se ti malý probere a pak ho zase musíš kojit, tak pak může být přepitej a břicho ho může bolet i z toho :?

Mae ach jo, to je trápení, chudák Aduška, tak ať atb brzy zaberou a malá je zase fit!

Bef aspoň to máš pěkně zdokumentovaný :wink: Já si budu muset začít psát, z kterýho prsa jsem kojila naposled, protože s tím začínám mít problém, že nevím, který je na řadě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
2.4.09 08:27

Ilčo: už si začala dávat ty probiotické kapky?
Já si je chci asi nechat dovést ze Slovenska,ale nevím,jestli to má ještě smysl.se dávají tak do 3.měsíce??
Jinak my vnoci strašně bojovali u kojení,furt se kroutila a brečela,no a nakonec z ní vypadla parádní dávka srajdy.. :lol: Takže už aspon vím,že ten její brekot není z hladu.
Přijde mi,že jí tou UM přecpávám,jenže ona už je na ní navyklá :roll:

Chocholko :váha parádní. Proč vůbec chodíte na RHB? mimčo se nějak pokroutilo při porodu??

Daisy: asi máš tu laktační krizi,co? ale ta zas přejde,tak zkuste vydržet,a hodně pij! držím palečky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
2.4.09 08:36

Ahoj,

zkousim jen kojit bez UM, pripada mi, ze je pak klidnejsi, minimalne ji min boli bricho, tak uvidime, jestli to bude stacit…ach jo, to kojeni je fakt na palici, clovek nevi, jestli jim to staci, kolik vypijou apod.

To je hrozny si pak myslet, ze maj hlad :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
2.4.09 08:39

Ahoj,
Bef ještě je nemám, dneska snad už dojdou, dávají se jak dlouho chceš holky to dávají ještě teď v 8m, je to na úpravu mikroflóry v žaludku, vpodstatě takovej „aktimel“
jedna lahvička je tak zhruba na měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
2.4.09 08:43

Dobré ranko spolumatky!

Já vždycky stihnu akorát večer dočíst a pak ráno nevím nic… :roll: :lol:

Mae - teda Aduš je marodná? No to je blbý, když takovej prcošek je nemocnej… Ať je brzy líp!!!

ad kojení - vy ještě stíháte dokumentovat, kdy kojíte a kdy prckové kadí? 8O Tak tuhle agendu( stejně jako domácí účetnictví) teda nezvládám. Prostě bych stejně psala každý třetí. I v té porodnici jsem to do tabulky psala „by oko“ za půl dne… :lol: A prso dávám to, který je víc nalitý…
Vy to máte nařízený od dr., to dokumentovat?

ad plínky - jedeme v Baby love z DM a zatím naprostá spokojenost.

Dnes navečer jedeme k dr. na vstupní prohlídku. Má sice přijet domů na první návštěvu domů, ale vyšli jsme jí vstříc. Je to přes půl Brna a ona ještě učí mediky, tak mě poprosila. Stejně se známe léta, chodí k ní David, tak ví, že je doma vše ok… A venku bude dnes krásně, aspoň se vyvenčíme.
Jinak malá má nějaký nedovyvinutý kyčle či co, tak budeme muset na KO, doufám, že se spraví a nebudou nutný nějaký ty ortopedický hejblata.. Zatím balím na široko jednorázovku s látkovkou.
Jinak je Bára strašně hodná, v noci se vzbudí 2-3X na jídlo a přebal a kromě pár vyjímek celkem rychle usne. Ale ne, že by si neuměla zařvat, to pak neslyším vlastního slova… 8)

Všechny zdravím a hlaásím, že jaro už je nejspíš definitivně tady!!!!HUráááá!!! :dance: :potlesk: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
2.4.09 08:44

Holky omlouvám se že nereáguji,ale mám tady hafo práce a te´d se budu hlavně soustředit na kojení a odpočinek.Sice o vík.jedem do Sokolova.nejraději bych ale zůstala doma.Ale to nemůžu tchýni udělat, ještě malou neviděla.
No asi to zjistila podle toho co jsem jí říkala.No a před tím jsem volala ještě jiné, nemohla jsem se týhle dovolat a ta taky říkala že je to spurt.
No tak dneska si du pro homeopatika.Poradila mi vojtěškové tabletky alfa alfa.A meltu te´d piju od včera 1,5litru.Jinak jsem pila jen půl litru.A teda je fakt že jsem jí te´d ai na 4 dny vy:,–(ila.Tak snad to zabere.Dneska měla malá v noci o jedno kojení navíc.vzbudila se v půl 12.No a ráno mi zas u bradavky blbla a i když to trochu teklo tak jí odmítala, tak já nevím, no a pak se u ní usmívala a broukala 8O :) nechápu…
Tak se opatrujte a já se zas někdy objevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
2.4.09 08:49

Tak pa, daisy , drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
2.4.09 08:51

Mischni ja nic nedokumentuju :wink: …taky prihraj nejakou novou fotku Barcete :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
2.4.09 10:26

Mischi já měla snahu prví 3dny doma ale spíš sem se tím blbla a psala jen semtam, takže nepíšu nic a kojím podle toho který je větší, semtam se spletu ale mlíka mám v obou dost.

Co dneska vaříte?

Daisy drž se a určo to překonáš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mae
1631
2.4.09 10:30

Ahoj holky,
tak hlásím,že ADUŠ je od večera bez teplot,takže jsem klidnější,už se na mě i řehní,tak snad už to bude ok…antibiotika zabírají…

ILI: tak doktorka jí vzala moč a podle toho poznala,že tam jsou bakterie,tak na:,–(ila antibiotika…dneska jsem musela moč chytit ,abych ji poslala po manžovi do laboratoře…byla to operace :roll: musela sem pod ní dát talířek,protože čekat až bude čůrat,to bych se nedočkala…tak ji to asi zastudilo a čurala hned,ale stejně jsem toho moc do zkumavky nechytla,tak jsem to přelila z toho talířku,snad to nevadí :?

Teď chrupká,tak jdu uklidit,umýt se a uvařit…venku je zrovna tak krásně…
Co myslíte-když nebude mít třeba třetí den teploty,můžu jít s ní ven,nebo ne? A koupat ji?Nechci,ať se jí zase vrátí :(

S kojením-kojím pořád,ale někdy taky přidám Nutrilon,když vidím,že má ještě hlad..ale jí je to jedno,pije všechno,dokonce jí chutnají i antibiotika(sirup) 8O :wink:

Nedočítala jsem,včera jsem byla pořád u ní a pak večer odpadla,takže odpoledne to napravím,jak manža bude hlídat..tak zatím papa a pusinky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
2.4.09 10:44

mae , tak to jsou dobry zpravy, nam nefungoval ani talirek, musela jsem tenkrat opravdu u rozbaleny cekat, az se vycura!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí