Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Když jste oba zdraví tak si udělejte dítě přirozenou cestou nebo třeba stříkačkou. Není důvod proč by vám měl někdo platit umělé oplodnění.
No, kecat samozřejmě můžete, ale i tak Vam pred umelym oplodnenim udelaji sadu vyšetření…
Není jednodušší tu stříkačku použít doma? I když by me tedy zajimalo, jak vite, ze jste oba zdraví, když evidentně nemuzete vedet, zda by se těhotenství povedlo ci ne.
@Anonymní píše: Více
Jako že vy nechcete souložit, tak vám má pojištovna zaplatit umělé oplodnění? To jako vážně?
@Anonymní píše: Více
Proč by vám to měla platit pojišťovna? Kdyz nejste schopny sexu, stříkni si sperma dovnitř stříkačkou.
Reálně nikdo nebude zkoumat jestli spolu fakt souložíte. Každopádně nechat si od všech zaplatit umělé oplodnění jen kvůli vaši nechuti mít sex je na facku.
Ale tak iui zkusit můžete, ale ivf by pro tebe byl docela solidní zásah, doporučuji se raději přemoci.
Pro případ že se jedná o seriózní dotaz a ne o další z mnoha trollů…
Pokud jste asexuálové, a přesto chcete dítě, tak cesty určitě jsou. Co je ale důležitější, je přítel schopen erekce a vyvrcholení? Pokud ano, než byste šli někam na kliniku, zkuste to doma stříkačkou v období tvých plodných dní.
Pokud se po nějakém čase této stříkačkové metody nezadaří, jděte do CAR a zkuste IUI.
IVF je celkem záhul, jak fyzický tak psychický, tak pokud máte i jiné možnosti, jako že máte, tak by to nejdřív chtělo zkusit to doma.
@Alušáček píše: Více
Tak nekteri asexualove si to asi ani nedelaji sami, takze ji to sperma do strikacky treba nema jak dat? Kazdopadne proc by to mela pojistovna platit? At si to zaplati sami. Lesbicke pary ivf nemuzou, proc by to meli mit asexualove zdarma?
@hani28 píše: Více
Na klinice si to taky bude muset udělat sám.
Pak se divíme, že je státní kasa prázdná, když se z eráru má vyhazovat randál za to, že je pánovi zatěžko si vyhonit… ![]()
Zaplatí pojišťovna?
I s pojišťovnou je to od třiceti tisíc výše.
To je jak napsat - nechce se mi hubnout, ať mi pojišťovna zaplatí liposukci…. ![]()
@j.a.n.i1 píše: Více
Já chodím pravidelně na gyndu a přítel na uro a spermiogram
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Chtěla bych se zeptat s přítelem jsme asexuálové. Chtěly bychom miminko přes kliniku. Chtěla jsem se zeptat jestli jste museli mít nějaký papír od svého gynekologa nebo vám papíry napsali až na klinice, kvůli pojištovně aby zaplatila umělé oplodnění. Jinak jsme oba zdraví.