Jde zabít hnidy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66821
8.2.20 12:57

Posledne jsem mela 2× difusil (pro lidi), nechala jsem si na noc sacek na hlave, tukam do stolu, je to asi mesic zpet, kazdy den jsem se pak vycesavala a kontrolovala pod mikroskopem. Super vzorky pro dětsky vanocni darek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.2.20 13:01
@Jitul.kaaa9 píše:
No já bych žehlila a zkusila ten hřeben všiváček :nevim: stříhání až jako poslední variantu, pokud toto nezabere :lol:

Já na svých vlasech moc nelpím. Sobě to nevyžehlim, dětem to do ruky nesvěřim, přítel je na týden fuč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
8.2.20 13:24
@Lama Lama píše:
Já na svých vlasech moc nelpím. Sobě to nevyžehlim, dětem to do ruky nesvěřim, přítel je na týden fuč.

V tom případě ostříhat se jeví jako nejjednodušší a nejúčinnější řešení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
8.2.20 13:33

Za mě dobře zabírá barva na vlasy - ty chemikálie zabijí veškeré vši i hnidy… Vši jsem měla jednou na základce a nic jiného nepomohlo až nakonec toto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
8.2.20 13:52

Dcera taky donesla vši, pořídili jsme kouzelny vsivacek a bez stresu jsme vše vycesali a stačil nám k tomu pouhý kondicionér. možná je něco, co jsem hnidy zabije, ale vycesat je musíte tak, jako tak a tím vsivackem šly dolů i ty nejmenší hnidy a vši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
8.2.20 14:04

Strojkem do hola a je to vyřešené za 5 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.20 15:13

Bohužel jediné, co zabírá je vybírat a vybírat. Když měla dcera, tak jsem tím trávila 14 dní v kuse denně několik hodin. A vždy po týdnu zopakovat mytí odvšivovacím šampónem. P|eji hodně sil a trpělivosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.20 17:23

Hnidy podle mě přežijou atomový útok. Musíš to po osmi dnech zopakovat a pak zase po osmi dnech. Mezitím vybírat. Je to otrava. Pracuju ve škole a od děcek to furt chytám. Mám z toho nervy. Dále pak vyprat a vyžehlit polstáře. Musíš zkrátka tu kúru opakovat. Někdo doporučuje jako prevenci namazat teetreeoil za uši než jde dítě do kolektivu, ale nevím, zda funguje. Upřímě tě lituji a přeji pevné nervy. Jsem teď na mateřské, tak mám chvíli od vší klid

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.20 04:58

Když jsme měli u nás vši poprvé (překvapivě až v 10 letech starší dcery), tak jsem z toho trochu šílela. Vykoupila jsem zverimex i lékárnu, měly jsme je všechny 3, jen manžel zůstal ušetřen.
Nejhorší bylo zjištění, že všiváček, co mám doma je úplně k ničemu (plastový) a u když řádně dodržím návod, tak se ty mrchy při vyčesávání po aplikaci stále mrskají
Ani ortosan nezabral.
Použili jsme tehdy kombinaci olej, francovka, teetree oil, zabalili asi na 2 hodiny do fólie a vyšlo to. :palec:
I tak jsem doma opičku hrála ještě minimálně týden každý den. ( Za pomoci plastového všiváčku s kovovými zuby, byl součástí chemie z lékárny.)
Rok na to přišel další útok a ty byly nezničitelné.
Tehdy jsem i já objevila kouzelný všiváček (celokovový). A nedám na něj dopustit.
Od té doby už žádné šampony z lékárny nepoužívám, jen tenhle všiváček.
Prostě po návštěvě v cizím kolektivu a po hlášení ze školy preventivně pročešu, při větším záchytu (zapomněla jsem pročesat po příměstském táboře) aplikuji olej+francovka mám klid.
Koupit se nechá buď u paní „bezvší“ ( předá i v Praze osobně) a nebo i u jiných firem (my kupovali od firmy Fichema).
Někdo tu v jedné diskuzi psal, že se nechá sehnat i na Aliexpressu za pár korun, ale jeho kvalitu neznám…
Lovu zdar!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí