Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat jestli s tím má některá z vás zkušenost?
Již několik let beru hormonální antikoncepci, v září jsem měla normální mestruaci (trvá cca 4 dny). V říjnu jsem si ji chtěla odložit a nyní jsem začala (cca po měsíci a půl od poslední mestruace) krvácet. A to i přes to, že jsem antikoncepci nepřestala brát, nevynechala ani 1 tabletku. Do toho jsem začala mít citlivá prsa a mám velké bolesti v podbřišku. Krvácím již 6. den a na moje poměry poměrně silně.
Myslíte že jsem mohla otěhotnět i přes antikoncepci a potratit?? Nevím, co se to se mnou děje..
Děkuji za reakce
Antinu jsem brala hodne dlouho a nikdy se mi nestalo, ze bych pri neustalem brani, tedy bez pauzy, zacala krvacet a jeste dele a vice. Neco je asi spatne. Zavolej svemu dr. ![]()
Jestli potrat nevím, ale dobře to rozhodně neni. Brala jsi prostě další plato bez pauzy, chápu to dobře?
Pokud ano, tak se může stát, že budeš špinit, malinko krvácet, ale rozhodně ne dlouho a nijak masivně - ještě více, než při obvyklé menstruaci. Já bych na tvém místě už byla dávno na gyndě ![]()
Tam už jsem volala a bylo mi řečeno, že mám rozhozený cyklus a jestli mám stejně pochybnosti tak si mám udělat test… No přístup jak noha
.. Tak jsem se chtěla zeptat zkušenějších jestli se někomu nestalo něco podobného ![]()
Nemyslim, ze jde o tehotenstvi. Pred druhym synem jsem tez brala HA vkuse, vzdy tri mesice, pak 7 dni pauza a zas tri mesice… a proste jsem to „mela“ jen v dobe vysazeni… stejnou HA jsem ve stejnem stylu nasadila po druhem synovi a totalni chaos… silne krvaceni vpostate kdykoliv, pak nic, pak zase atd… tak jsem radeji zacala brat dle navodu a nic se nezmenilo… dr na zadny problem neprisla, nakonec jsem HA zcela vysadila… tot ma zkusenost
Tva doktorka urcite lepe poradi ![]()
Neviděla bych to nějak dramaticky, mně se to taky stává, prakticky si HA nemůžu posunout MS o víc jak týden, pak okamžitě začnu krvácet víc a dlouho:'( můj dr říká, že to je úplně individuální a problém to není…
@Dobbyna Mám to podobně, většinou posledních 7 tablet z druhého plata po sobě krvácím. Podle doktorky se to prostě stává.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.