Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Serologickým vyšetřením (odběr krve, vyšetření na protilátky) by se to určitě odhalilo, ale já myslím že by projevy museli být horší
. NEjsem ale doktor, takže jen odpovídám na dotaz. Ano, určitě to jde ![]()
Tak jestli to tam už nemá tak to herpes nebyl. V těhotenství se mi takto udělal vřídek, bolelo to, pak to prasklo a byl pokoj. Takže nepanikař. Herpes by tam byl minimálně týden, neléčený spíš dýl.
Ahoj, herpes z krve samozřejmě zjistíš, ale zjistíš pouze protilátky - tzn. jestli už se s tímto typem viru někdy setkala, pakliže ano, neřekne ti to, jestli před měsícem nebo rokem.. Ale jestliže už to tam nemá, tak to herpes nebyl, neboj. Ten by rozhodně během víkendu nezmizel - trvá to déle, dost to bolí, měla by problem při čurání a hlavně primoinfekce probíhá opravdu bouřlivěji než potom další výsev.. Takže na 100 procent to nebyl (ale i kdyby byl, tak nic nezanedbáš, když nejdeš na nějaké testy nebo k mudr, to je stejně zbytečné).. Myslím si, že se jí zanítila žlázka, to pak je takový jakoby pupínek bez hlavičky, taky to bolí, ale samo to splaskne.
Stepikm - děkuju, tak já s ní zítra radši pro jistotu k té dr. zajdu. Šlo mi o to, aby neřekla, že teď už nic nepozná a my tam nešly zbytečně
radka101 píše:
Tak jestli to tam už nemá tak to herpes nebyl. V těhotenství se mi takto udělal vřídek, bolelo to, pak to prasklo a byl pokoj. Takže nepanikař. Herpes by tam byl minimálně týden, neléčený spíš dýl.
ona to tam měla určitě minimálně ten týden. Nebyla schopná si to vybavit přesně a jak jí znám spíš bych řekla dýl (když už s tím za mnou sama přišla). Nebo myslíš, že po prasknutí by to bylo dýl jak týden než by to zmizelo? ![]()
vertigo děkuju i tobě za odpověď
asi fakt plaším zbytečně, já opar nikdy neměla ani na puse, tak právě nevím ani jak se vzhledem, ani s léčením nebo hojením
radka101 píše:ona to tam měla určitě minimálně ten týden. Nebyla schopná si to vybavit přesně a jak jí znám spíš bych řekla dýl (když už s tím za mnou sama přišla). Nebo myslíš, že po prasknutí by to bylo dýl jak týden než by to zmizelo?
Vypadá to na ucpanou žlázku, stávalo se mi to hlavně v létě, prostě horko, člověk se zpotí, nebo třeba, když nemá bavlněné kalhotky atd atd..
S herpesem mám taky bohužel zkušenosti, a to by nemohla skoro ani chodit, protože jak se chůzí třou ty puchýřky o sebe tak to neskutečně bolí.. protože při tom herpesu jich bývá víc.. Takže podle popisu to určitě herpes nebyl ![]()
Dobrý den všem,
obracím se na vás s trochu citlivým tématem.
V pátek za mnou přišla dcera s tím, že má už asi týden pupínek na stydkém pysku (v místě, kde se pysky vzájemně dotýkají). Když jsem se na to dívala, přišlo mi to trochu jako velký uhřík, ale bez hlavičky. Prý jí to bolí na dotek, jinak nic. Řekla jsem jí, ať si to dobře oplachuje po wc a že uvidíme, co se z toho vyklube. Jenže pak mi to nedalo a napadl mě genitální opar. Obrázek jsem nikde nenašla, tak nevím. Řekla jsem si, že tedy v pondělí zajdeme k doktorce, ať to zkontroluje. Ale ráno tam už nic neměla, jen červený flíček na kůži. Protože musela dcera do školy, nechala jsem to tak, ale teď mě to vrtá v hlavě.
Když zajdu s dcerou k doktorce později, může odhalit přítomnost herpes viru (který opar způsobuje) třeba rozborem z krve?
Bojím se abych něco nezanedbala.
Z toho flíčku totiž těžko pozná, jestli šlo o klasický pupínek, nebo o puchýřek
Zakladatelka