Jde zvládnout práce a studium při RD?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21091
27.4.19 08:31
@ka2ka píše:
tak já se ted na přijímačky učím večer malý jde v sedm spát a já mám od osmi čas, popřípadě když spí přes den, velký si ke mě vezme svoje " učení" a je spokojený a tváří se důležitě :mrgreen: a to že budu jednou za čas ve škole, tedy pokud se dostanu, tak beru tak že kluci taky nemusí být pořád je s maminkou. I maminka má přeci svůj život ne?

Jasný, je potřeba mít i svůj život a koníčky. A jak jsem psala, pokud je to pro tebe únik od dětí, pak fajn. Někdo studuje, jiný cvičí, chodí na kafe aj., Mám klidný čas na manžela.

Já to třeba mám tak, že jsem si studium chtěla odbýt před otěhotněním, abych věděla, že pak budu v klidu doma a věnovat se prckovi. Taky mám práci z domu, ale nic co by mě honilo, a co bych musela udělat i ve chvíli, kdy malé není dobře. Jinak hackuji pro Nedoklubko, chodím cvičit, potkáváme se s kamarádkami a manžel hlídá. Teď mám domluvené i termály s cvičením. Takže si spíš užívám RD bez stresu, že něco musím. Ale už mám domluvené nějaké kurzy od září. Takže to taky bude sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27723
27.4.19 08:40
@P4ja píše:
Jasný, je potřeba mít i svůj život a koníčky. A jak jsem psala, pokud je to pro tebe únik od dětí, pak fajn. Někdo studuje, jiný cvičí, chodí na kafe aj., Mám klidný čas na manžela.Já to třeba mám tak, že jsem si studium chtěla odbýt před otěhotněním, abych věděla, že pak budu v klidu doma a věnovat se prckovi. Taky mám práci z domu, ale nic co by mě honilo, a co bych musela udělat i ve chvíli, kdy malé není dobře. Jinak hackuji pro Nedoklubko, chodím cvičit, potkáváme se s kamarádkami a manžel hlídá. Teď mám domluvené i termály s cvičením. Takže si spíš užívám RD bez stresu, že něco musím. Ale už mám domluvené nějaké kurzy od září. Takže to taky bude sranda.

tak já se po rd nechci vracet do součastné práce takže doufám že to vyjde a díky tomu budu mít víc času na děti až začnou chodit do školy a školky :think:
háčkuješ chobotničky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
27.4.19 08:47

S jednim jsem to zvladala dobre, ale jezdila jsem do kancelare jednou za tyden a od 4 mesicu hlidala ten den mamka. Prednasky jsem jezdila o vikendu a pak uz ani nejezdila, kdyz jsem vedela co a jak. S druhym tehotenstvim jsem skoncila praci a ted prerusila i skolu pred dalsimi statnicemi. Vzpominam na krasny casy, jedno dite =zadny dite. Navic uz ted nemam ani to hlidani, jednou za cas si starsiho berou rodice na vikend a to si s jednim doma uplne uzivame, dokonce nekdy pustime i televizi :-)

• Citovat
  • Upravit
81481
27.4.19 11:09
@kytkalenka píše:
S jednim jsem to zvladala dobre, ale jezdila jsem do kancelare jednou za tyden a od 4 mesicu hlidala ten den mamka. Prednasky jsem jezdila o vikendu a pak uz ani nejezdila, kdyz jsem vedela co a jak. S druhym tehotenstvim jsem skoncila praci a ted prerusila i skolu pred dalsimi statnicemi. Vzpominam na krasny casy, jedno dite =zadny dite. Navic uz ted nemam ani to hlidani, jednou za cas si starsiho berou rodice na vikend a to si s jednim doma uplne uzivame, dokonce nekdy pustime i televizi :-)

Tak já opačně. Zabaví se spolu dva líp, času víc.
Jedno dítě-žádné dítě - to si užívám krátkodobě, když odjede jeden na školu v přírodě, kde se můžu zas každýmu věnovat zvlášt, užíváme si to, co třeba druhýho nebaví nebo co mladší nezvládne. Bez hadrků, snažší logistika… Ale víc času to nepřinese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
27.4.19 11:09
@ka2ka píše:
tak já se po rd nechci vracet do součastné práce takže doufám že to vyjde a díky tomu budu mít víc času na děti až začnou chodit do školy a školky :think:
háčkuješ chobotničky?

Tak já mám na neurčito a práci měnit nechci. Můj sen jsou překladatelské státnice, ale to můžu dělat online a dá se naskočit kdykoli.

Háčkuju hlavně purpurová srdíčka a chobotniček jen pár. A pak to balíme a povezeme do nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27723
27.4.19 11:12
@P4ja píše:
Tak já mám na neurčito a práci měnit nechci. Můj sen jsou překladatelské státnice, ale to můžu dělat online a dá se naskočit kdykoli.Háčkuju hlavně purpurová srdíčka a chobotniček jen pár. A pak to balíme a povezeme do nemocnice.

tak já mám práci na neurčito jen časově totálně blbě, takže proto doufám že se na školu dostanu :?
srdíčka jsou krásná a je to skvělá akce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
27.4.19 11:15

@P4ja Každý to máme jinak. Ja jsem zase chtěla děti jako mladá a pokud osud dopreje, tak větší rodinu. Kdybych si vse mela odbýt pred otehotnenim, tak bych musela začít mnohem později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
27.4.19 12:01
@Jana206 píše:
@P4ja Každý to máme jinak. Ja jsem zase chtěla děti jako mladá a pokud osud dopreje, tak větší rodinu. Kdybych si vse mela odbýt pred otehotnenim, tak bych musela začít mnohem později.

Tak mně to vyšlo takhle. Studovala jsem a cestovala. A chlap nebyl, kdyby byl, tak bych třeba byla jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.4.19 12:09
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat jestli se dá při RD zvládnout následující: práce 8hodin/ týdne, práce přes PC většinou z domu, dálkové studium VS (přednášky 1× měsíčně pátek- neděle), zkoušky dle rozvrhu v odpoledních hodinách v týdnu a do toho péče o půl roční dítě bez pomoci příbuzných. Dítě spí 1hod. dopoledne a 2× 0,5h odpoledne, ale musí být venku. Práci bych dělala po večerech. Myslíte, že to jde zvládnout? Prosím anonym práce.

Dá se to zvládnout, pokud opravdu chces

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.19 21:00
@g.sandova píše:
Dá se to zvládnout, pokud opravdu chces

a nemáš třeba plán jak si rozvrhnout čas, aby se dal stíhat život, škola a práce? :-D

• Citovat
  • Upravit
19388
27.4.19 21:38
@Anonymní píše:
a nemáš třeba plán jak si rozvrhnout čas, aby se dal stíhat život, škola a práce? :-D

Nemám. Je to náročný. Mě hnala jen motivace, věděla jsem, že školu chci dokončit a proč. Je pravda, te s nástupem do práce to bylo šílený, začala jsem na rodicaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat