Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@nototo píše: Více
Hodnocení ostatních nenapovi vůbec. Nyní se mi stalo něco podobného. Udělil jsem negativní komentář a za týden byl pryč. Prodejce má známého pracovníka na aukru a ten mu negativa maže.
Aukro je tak poctivé, jak jsou poctiví prodejci a zákazníci, protože je to ve své podstatě tržiště. Já mám zkušenosti převážně pozitivní, ale opravdu hodně se dívám na prodejní historii prodejců a na jejich hodnocení. Pokud už s nimi mám pozitivní zkušenost, tak nakoupím klidně znovu. Ale je to o lidech, Aukro jako takové extra k ničemu z hlediska záruk není, ale se slušným prodejcem se vždy domluvíte.
Jsem na Aukru už nějaký pátek, ještě z doby kdy bylo české (pak bylo polské a dneska už je zase české). Mám za sebou 384 nákupů, vše vždy v pořádku, před nákupem / přihozením si ale nejprve prolustruji prodejce u kterého jsem ještě nenakupoval (stejně jako kterýkoli jiný e-shop, když na něm nakupuji prvně). Největší problém s Aukrem mají lidé, kteří nechápou rozdíl mezi tržištěm a e-shopem, ale to je jejich boj, já jsem poskojený.
Tak jsem taky narazil na neserioznost Aukra.
Zaplatil jsem před 15 dny a dodnes jsem nedostal zpět peníze, přesto, že jsem dodání zboží reklamoval. Aukro, tedy robot si neustále mlel svou, že musí dát prodejci lhůtu na vyjádření, což prodejca učinil, ale Aukro robot znovu a znovu vyzývá ke komunikaci s prodejcem a nemá se k vrácení peněz ačkoliv o to prodejce před 5 dny Aukro žádal.
Je to jasný podvod na kupujících a už nikdy nebudu na Aukru kupovat natož ani předem platit za služby a zboží, nčetně údajné „ochrany Aukra“, které jsem si zaplatil.