Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Zumpa píše:
Ničemu polskému nevěřím. A to se mi vždy vyplatilo.
Slyšela jsem, že po tom co Aukro koupil nový majitel, šla kvalita a serióznost dolů, že mažou negativní recenze/diskuze. Netušila jsem, že ho teď vlastní Poláci. Možná proto šla kvalita, úroveň a solidnost dolů. Já se tam potýkám s neseriózností s českými prodejci, např. Starožitnictví Hostivař a nestačím se divit, jaké obchodní taktiky mají. Když platíte, tak je vše ok, pokud je nějaký problém či by jste řešili reklamaci/vrácení peněz, tak Vás zablokují, uráží a negativní recenze mažou. Příhozy jsou také nedůvěryhodné.
Máte pravdu. pokud nastanou problémy nesmíte na administrátora moc spoléhat. Navíc Aukro ve velkém využívají různí „podnikatelé“, kteří skupují levně nabízené zboží tzv. srdcařů kteří chtějí podpořit lidi se stejným zájmem a vydražené zboží obratem přeprodávají za mnohem vyšší cenu. Vím máme kapitalizmus a není to nic proti pravidlům ani zákonům ale přesto. Chcete příklad? Nabídl jsem sběratelské kousky slušné úrovně s myšlenkou, že podpořím začínající sběratele. Jaké bylo překvapení, když se zboží objevilo u jedné firmy za poněkud přemrštěné ceny. Ještě jednou není to proti pravidlům, ale prodávající by si to měli uvědomit. :
Aukro bere 10% provizi z prodeje, proto je v jeho zájmu prodat zboží za co nejvíce peněz. Uděláte si dva nebo třeba deset účtů a můžete si sám přihazovat podle libosti, a takto cenu pěkně šponovat až na maximum
Stačí přehodit posledního o 1,–Kč a on to pak ve finále ještě zkusí o korunu, a máte ho.
Aukro je podvod na všechny sběratele a hlavně slušné prodejce.
Platíte vždy předem ale hlavně, kupujete zajíce v pytli. Nikdy Vám nikdo peníze už nevrátí, musíte podat tr. oznámení a dokazovat a vysvětlovat. Stejně to prohrajete. Aukro už mele z posledního, proto má v TV draze placené reklamy a láká mladé lidi na lep.
Dnes už raději každý prodává a kupuje ve skupinách na Facebooku, nebo na jiných bazarových serverech. Ve skupinách se lidi více znají mezi sebou a jsou tam i stálí prodejci i kupci od kterých máte větší jistotu, že Vás nepodvedou.
Je to jen můj názor, ale Aukro.cz je totální podvod na všechny.
Vydělávají miliony a ještě jim poskytujeme své soukromé informace o platbách, bankách, adresách, telefonech. Toto vše jim posíláme zdarma do Polského biznisu.
Pokud chcete vydělávat na Aukru, Udělejte si dva, tři účty a můžete vydělávat stejně, jako ostatní. Funguje to perfektně a je to jednoduché. Nesmíte to ovšem dělat na jedné WiFi ani na stejném PC. Vše odděleně. Vidí Vám až do koupelny ale jde to a funguje to parádně.
Z Aukra mi posílají faktury na členské poplatky a na vyvázání se z členství mi napsali že musím podat výpověď jen v určitém datu na začátku měsíce. To, že bych zaplatil poplatek i dopředu a že by ukončili členství rovnou mi umožněno nebylo. Ve smlouvě uvádějí že můžete podat výpověď až po 45 dnech nečinnosti.
Z mého pohledu nevidím důvod proč mě drží. Asi jim jde hlavně o ty příspěvky ![]()
@Marafzx píše:
Z Aukra mi posílají faktury na členské poplatky a na vyvázání se z členství mi napsali že musím podat výpověď jen v určitém datu na začátku měsíce. To, že bych zaplatil poplatek i dopředu a že by ukončili členství rovnou mi umožněno nebylo. Ve smlouvě uvádějí že můžete podat výpověď až po 45 dnech nečinnosti.
Z mého pohledu nevidím důvod proč mě drží. Asi jim jde hlavně o ty příspěvky
Jaké členské poplatky, to je pro prodejce? O kolik jde? Myslela jsem, že se platí jen provize z prodeje ![]()
@Ferda hifi píše:
Aukro bere 10% provizi z prodeje, proto je v jeho zájmu prodat zboží za co nejvíce peněz. Uděláte si dva nebo třeba deset účtů a můžete si sám přihazovat podle libosti, a takto cenu pěkně šponovat až na maximumStačí přehodit posledního o 1,–Kč a on to pak ve finále ještě zkusí o korunu, a máte ho.
Aukro je podvod na všechny sběratele a hlavně slušné prodejce.
Platíte vždy předem ale hlavně, kupujete zajíce v pytli. Nikdy Vám nikdo peníze už nevrátí, musíte podat tr. oznámení a dokazovat a vysvětlovat. Stejně to prohrajete. Aukro už mele z posledního, proto má v TV draze placené reklamy a láká mladé lidi na lep.Dnes už raději každý prodává a kupuje ve skupinách na Facebooku, nebo na jiných bazarových serverech. Ve skupinách se lidi více znají mezi sebou a jsou tam i stálí prodejci i kupci od kterých máte větší jistotu, že Vás nepodvedou.
Je to jen můj názor, ale Aukro.cz je totální podvod na všechny.
Pokud chcete vydělávat na Aukru, Udělejte si dva, tři účty a můžete vydělávat stejně, jako ostatní. Funguje to perfektně a je to jednoduché. Nesmíte to ovšem dělat na jedné WiFi ani na stejném PC. Vše odděleně. Vidí Vám až do koupelny ale jde to a funguje to parádně.
Vydělávají miliony a ještě jim poskytujeme své soukromé informace o platbách, bankách, adresách, telefonech. Toto vše jim posíláme zdarma do Polského biznisu.
Tak to je síla, ale věřím tomu. Už to tam sleduji delší dobu a žasnu jak tam mají propracované nekalé strategie i podvody na kupující a kolik lidí tam spolupracuje s různých účtů či si řídí a navyšují samy příhozy s vědomím Aukra, které to jen podporuje. Teď když fungují plovoucí aukce to je vidět ještě více, stačí sledovat pár prodejců chvíli a dojde to i slepému.. Jde tom tam pěkně do háje a vidím, jak se tam stejné zboží - šperky nabízejí stále dokola po určité době, jen s tím rozdílem, že to nafotí a popíší jinak, aby to nebylo tak okaté a nabízejí pod jinými účty dokud někdo nenaletí a nechytí se na přemrštěnou cenu. Bohužel se to týká i menší levnějších aukcí. Je jedno jestli je to velký prodejce s tisíci referencemi nebo na první pohled začínající nový prodejce, většinou jsou všichni stejně zmanipulovaný. Když to náhodou vydražíte za odpovídající cenu, tak Vám to neprodají s výmluvou, že to sežral pes atd.. Celé to tam smrdí a nedivím se, že to tam upadá. K tomu je tam více podvodníků, než slušných a garance aukra je zdlouhavá a těžko vymahatelná. Bohužel to poškozuje solidní prodejce, které nejspíš stejně vytlačila aukro mafie neb každý prodejce tam má několik účtů. Ono ve finále, když se jde do kamenného obchodu, zjistíte, že ty věci jsou mnohem levnější, než za co se se snaží prezentovat na aukru. Také více nakupuji na FB, bazoši atd..
Hele já měla 3 x štěstí a byla max. spokojená (docela drahé položky) a jednou smůlu, ale jednalo se o věc za 150 Kč i s poštovným, takže jsem to neřešila, nicméně přišla hrůza co okamžitě letěla do koše
Hodně napoví hodnocení ostatních
Ale souhlasím, jsou to poláci a na ty nelze spoléhat, snadno tam lze naletět šmejdům ![]()
Aukro už není to, co bývalo. Od té doby, co si tam e-shopy přesypaly celou nabídku, už to ztratilo to kouzlo. Na žádného podvodníka jsem tam nenaletěla, ale předpokládám, že se tam hájí zájmy těch, co sypou peníze, což jsou samozřejmě prodávající.
@misha.lau píše:
Aukro už není to, co bývalo. Od té doby, co si tam e-shopy přesypaly celou nabídku, už to ztratilo to kouzlo. Na žádného podvodníka jsem tam nenaletěla, ale předpokládám, že se tam hájí zájmy těch, co sypou peníze, což jsou samozřejmě prodávající.
Tak určitě bez garance Aukra bych tam nic nenakupovala. Ale většina prodejců manipuluje s příhozy a uměle navyšuje cenu, zejména u hodnotnějších věcí, starožitností, šperků. Už tam jsem dlouho, tak to poznám a nemám ani chuť už nic nakupovat, neboť toto nekalé jednání Aukro jen podporuje k vůli provizi.. Nedivím se, že Aukro musí platit drahé reklamy, když nemá zákazníky co by tam nakupovali, protože většina dávno odešla, protože Aukro nevěří..
Aukro už není co bývalo, hodně jsem tam nakupovala/prodávala cca 9let zpět..
Solidní není už dávno, mohu i potvrdit problémy po změnách majitele. Také jsem si všiml, že tam prodávají lidi, kterým tam přihazují jiní(známý), aby zvýšili cenu
Aukro je netransparentní a nedůvěryhodný portál po všech stránkách. Recenze cenzuruje, fiktivní příhozy podporuje, zajímá ho jen provize. Na Aukru není už možné ani vidět, kdo přesně přihazuje a dokonce zrušili diskuze, aby se lidi o jejich podvodech nemohli dozvědět. To, že není možné napsat na Aukro recenze, které nechali zrušit na google, mapy.cz apod.. vypovídá velké neserióznosti. Stačí si udělat obrázek o tomto nesolidním prodejci Amenhotep5 a sledovat jeho aukce. Takových profi šmejdů je tam mnohem více.
https://aukro.cz/…y-7017463925?…
https://aukro.cz/…y-7016500291?…
https://aukro.cz/…y-7016500209?…
https://aukro.cz/…y-7017554612?…
Dobrý den, ráda bych se zeptala jaké jsou Vaše aktuální zkušenosti s Aukrem? Už tam nějakou chvíli nakupuji převážně šperky a řeším tam teď nějaký problém. Kdy Aukro na mě tlačí smazat negativní recenzi a prodejce mě zablokoval, abych tam tu negativní recenzi nemohla napsat.. Ale když jsem řešila nějaký spor, tak Admin nepomohl, jen přeposílal tuctové odpovědi, žádný individuální řešení, pomoc. Přijde mi, že hájí hlavně zájmy prodejce, asi k vůli provizi?? Často se stávalo, že prodejce zkoušel prodat vadný šperk a do popisu lhal nebo záměrně psal zavádějící, klamavé informace, což je samozřejmě rozdíl v ceně. V případě řešení/reklamace jsem se setkala i s nátlakovým a zastrašujícím jednáním. Přijde mi, že Aukce tam jsou zmanipulované, negativní recenze cenzurované a mazané. Ve veřejných pravidlech píší, že můžete odstoupit od Aukce nebo dle 14 denních zákonné lhůtě, ale pak Vám admin v soukromých emailech vyhrožuje soudy, pokud nezaplatíte.. Tak mě docela zajímá o jaký zákon se v takovém případě může opírat? Stejně jako příhozy mi přijdou také zmanipulované, zejména u profesionálních prodejců, kteří mají přes tisíc kladných recenzí a žádnou negativní.. Proto mě zajímá, jaké jsou Vaše zkušenosti. Prosím jen solidní odpovědi od kupujících, ne od těch co tam prodávají.. Děkuji.