Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím o radu. Musíme dceři pořídit nový mobil. Doteď měla Sony xperia z3, uvažujeme o Iphone SE. Je to velký rozdíl, co se ovládání týká? Aby to komunikovalo s klasickým PC je k tomu třeba nějaká speciální aplikace? Google Play je v pohodě, ale co podobná aplikace na Iphonu? Platí se tam prý skoro všechny aplikace. Uvítám Vaše zkušenosti i rady.
@ivulka já mám už asi patej iPhone (momentálně 6s) a aplikaci jsem si koupila jen jednou, a to nějakýho průvodce tehotenstvim za par korun.
Pro propojení telefonu s PC potřebuješ akorát iTunes, dá se stáhnout zadarmo normálně.
Nic složitého.
@ivulka píše:
Prosím o radu. Musíme dceři pořídit nový mobil. Doteď měla Sony xperia z3, uvažujeme o Iphone SE. Je to velký rozdíl, co se ovládání týká? Aby to komunikovalo s klasickým PC je k tomu třeba nějaká speciální aplikace? Google Play je v pohodě, ale co podobná aplikace na Iphonu? Platí se tam prý skoro všechny aplikace. Uvítám Vaše zkušenosti i rady.
Rozdíl to je
mám ho druhý měsíc a neměnila bych, jinak s klasickým pc komunikuje, musela jsem jen stáhnout itunes na písničky, aplikace stahuji z App Store a je tam toho zadarmo dost, klasika facebook, messenger a spoustu dalšího. Založila jsem tady diskusi https://www.emimino.cz/…honu-268556/ tak se tam mrkni, je tam dost rad na užitečné aplikace ![]()
Ahoj, uvažuji o koupi iphonu. Ráda bych se zeptala holek co ho mají na ovládání přístroje. Jak se ovládá to hl. tlačítko na telefonu, jaké má fungce atd.. Jak se třeba vrátím zpět při prohlížení telefonu atd. Nevíte třeba o nějakém videu kdye by byly popsané základní funkce telefonu. Bojím se abych si s ním věděla rady, zatím jsem měla vždy android.
@andrisek bude se ti to líbit. Je to nejjednodušší ovládání, všechno probíhá intuitivně.
Popsat přesně funkce nejde, ale manuál potřebovat fakt nebudeš. Jdi do obchodu a zkus si to. Nebo někdo kdo ma iPhone, ať ti ho na minutku půjčí.
@andrisek Ovládání je jednoduché to jo ale není od věci si manuál přečíst abys věděla co všechno iphone umí, manuál je přímo v telefonu, v krabičce ho nenajdeš. Jinak hlavním tlačítkem se dostaneš třeba z facebooku na domovskou obrazovku, tam si pak klikneš na co potřebuješ, stránky se přepínají dvojitým zmáčknutím toho tlačítka, otevřou se ti všechny stránky které jsi měla otevřené, ty si dotykem na ní budˇotevřeš nebo táhlým pohybem zavřeš. Nic složitého. ![]()
@sisk @arinecka holky děkuji. Vyzkoušet si to právě nemám kde. Ještě by mě zajímalo, hodně ted čtu že mají uživatelé problémy s baterkou že se třeba při 30 % vypne telefon, tak jestli s tím nemáte některá také problémy. Uvažuji o iphonu 5s, myslíte že má ještě cenu ho kupovat není už moc zastaralej
@andrisek píše:
@sisk @arinecka holky děkuji. Vyzkoušet si to právě nemám kde. Ještě by mě zajímalo, hodně ted čtu že mají uživatelé problémy s baterkou že se třeba při 30 % vypne telefon, tak jestli s tím nemáte některá také problémy. Uvažuji o iphonu 5s, myslíte že má ještě cenu ho kupovat není už moc zastaralej
Mam 5s a baterka celkem v norme, jsem na mobilu skoro porad a nabijim jednou za den. Nestalo se mi ze by se mi vypnul. Zastaralej urcite neni, mam ho aktualizovanej na nejnovejsi iOS 10.2 Zalezi na tobe jaky chces, ja jsem s nim spokojena. ![]()
@arinecka píše:
Mam 5s a baterka celkem v norme, jsem na mobilu skoro porad a nabijim jednou za den. Nestalo se mi ze by se mi vypnul. Zastaralej urcite neni, mam ho aktualizovanej na nejnovejsi iOS 10.2 Zalezi na tobe jaky chces, ja jsem s nim spokojena.
Asi ho taky teda vyzkouším
Děkuji moooc ![]()
@andrisek já teda 5s měla a po asi 2 letech mi ta baterka takhle zlobila… odjížděla jsem do práce, nabití 100%, cestou dva telefony a rázem 5% a vyplo se to. Výměna baterie asi 1200. Pak ok.
Ted co vyšla sedmicka (ma manzel), já mám 6s, pětku už bych nekupovala. Ale je to o ceně, nevím, kolik na to mas.
@sisk píše:
@andrisek já teda 5s měla a po asi 2 letech mi ta baterka takhle zlobila… odjížděla jsem do práce, nabití 100%, cestou dva telefony a rázem 5% a vyplo se to. Výměna baterie asi 1200. Pak ok.
Ted co vyšla sedmicka (ma manzel), já mám 6s, pětku už bych nekupovala. Ale je to o ceně, nevím, kolik na to mas.
Proč pětku už ne?
@arinecka je to starší a menší typ. Mám zkušenost, ze potom i ty novější a novější operační systémy (aktualizace) ten telefon zpomalujou.
@sisk To jsem zatím nepocítila, jenže rychlostí kterou přibývají nové modely bych musela za chvilku vykrást banku ![]()