Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj. Prosím o jakékoli zkušenosti. Uvažovala jsem o zakoupení klasické trojkombinace, ale všeobecně si maminky stěžují na sporťáky, které jsou součástí. Kamarádka mi doporučila úžasný sporťáček, na který nedá dopustit (tady je odkaz, třeba někomu pomůže: http://www.detskydum.cz/…990r-362702/), který musela bohužel přikoupit k trojkombinaci, kterou již měla. Prý by už kombinaci nechtěla. Uvažuji o zakoupení tohoto sporťáčku, ale nevím, jestli je nutný přikupovat i korbičku, ze které stejně mimi brzo vyroste, když se z tohoto sporťáčku dá korbička seskládat. Co si o tom myslíte? Je korbička nutná? V Anglii prý korbičky téměř nepoužívají. Všem děkuji za názory a zkušenosti
![]()
Není, pokud jde do lehu a pořídíš aspoň vložnou tašku, bude to ok. Tašku aby bylo dítě víc chráněno před větrem a chladem a taky aby neleželo rovnou na té sportovní nástavbě. Korby bývají s měkkou vložkou.
@skabik já osobně bych už trojkombinaci taky ani za nic nekoupila. Ale na druhou stranu - já osobně si nedovedu představit, že bych mimčo vozila v něčem jiném, než v hluboké korbě. Aspoň prvních pár měsíců.
Takže bych to ve tvém případě řešila koupí vysněného sporťáku a k němu bych buď dokoupila korbičku v bazaru nebo koupila vložnou přenosnou tašku.
Minimálně vložnou tašku potřebovat budeš… nedovedu si představit vozit novorozence ve sporťáku ![]()
Děkuji za názory.
Musím se porozhlídnout po nějaké té tašce aby mě cenově nakonec nevyšla dráž než ta korbička… Máte nějaké tipy?
@skabik Ja bych teda tu korbicku dokoupila. Je to prece jenom bezpecnejsi a teplejsi. Neumim si predstavit, tahat mimino hned ve sportaku. Teda ta souvisejici korba k tomuto kocarku ma naprosto uzasnej nanoznik, resp. ten dekl. Ma to suprove vyreseny proti vetru, je hodne vysoky. Tu bych koupila hned.
Nezapomen, ze v Britanii nemaji takove zimy jako my tady… u nich je tak kolem nuly, par dni je tak =2 a uz jsou tam z toho vsichni hotovi…
Ja bych tu korbu dokoupila.
Já původně taky chtěla jen sporťák s vložnou taškou, ale mimčo mám zimní a rozdíl v ochraně před větrem a mrazem tam fakt je, korbička je lepší. Takže za mě podzimní a zimní mimčo bych dala do korbičky, u jarního mimča bych klidně šla jen do sporťáku.
@skabik žiju v Anglii a mohu potvrdit, že korbičky tu používají spíše cizinci. V létě bych bez ní asi také vydržela, kdyby mi finance bránili si ji pořídit navíc, a zima je tu mírná, takže když se dá fusak a dobře obleče, dá se to bez ní vydržet v naprosté pohodě. Já si korbičku ale pořídila, protože jsem měla dítě na konci léta, takže přes zimu a také protože je pro miminko (i pro mne) asi pohodlnější ho položit do korbičky a ne ho narvané v teplém oblečení kurtovat do sedačky, byť do lehu.
Já bych měla mít termín začátkem května, takže letní mimi, který mi do zimy vyroste a stejně půjde do sporťáčku. Proto uvažuji nad touto variantou. Nicméně když koukám na ceny tašek a cenu té korbičky, tak jí nejspíš stejně přikoupím. Jsem z toho jelen. Nicméně kombinaci opravdu nechci. Bojím se, že naletím.
@skabik má polohování nožiček?
My máme sporťák Britax po starší dceři, a tam polohování není a zjistila jsem, že je to problém…ložná plocha je totiž 67cm a syn má ve třech měsících 67cm ![]()
Museli jsme dokoupit z druhé ruky Gesslein…chtěla jsem kočár, který jde do úplného lehu a je prostornější..navíc můžu koukat na miminko…v Britaxu to nejde, je to jen po směru jízdy…
takže sporták jo, ale s polohováním nožiček ![]()
edit : do Britaxu půjde tak v roce ![]()
Příspěvek upraven 14.10.14 v 11:44
@skabik hele, ale ten kočárek, co jsi na něj dala odkaz lze předělat na hluboký. Viz popis kočárku a 4. obrázek to potvrzuje.
@trpaslinka píše:
@skabik hele, ale ten kočárek, co jsi na něj dala odkaz lze předělat na hluboký. Viz popis kočárku a 4. obrázek to potvrzuje.
jo, ale musí dokoupit korbu za tři litry
Já vím, právě proto se ptám, jestli to takhle stačí, nebo raději tu korbičku přikoupit. Budu mít letní dítko, takže jsem si myslela, že bych korbičku nepotřebovala a jen bych koupila matraci a hotovo ![]()
@amazon píše:
jo, ale musí dokoupit korbu za tři litry
Píšou tam, že musí dokoupit nějakou zvláštní matraci, ne?