Je lepší mazat mimi olejem slunečnicovým než olivovým?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
918
22.4.12 18:41

ja mazala prvni 3 měsice jenom slunečnicovym z lekarny.
Sama mam suchou kuži musim po každe sprše mazat, jinak mě nepřijemně tahne. A byla velka pravdepodobnost, že ji dcera bude mit po mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2124
22.4.12 18:43

Sádlem (pouze domácím)! U nás ho chtějí i do porodnice. Někde jsem četla, že rostlinný olej není pro tělo přirozený a narušuje struturu buněk :?: Sádlo vyhovuje, občas promastím :) Ale nejlépe nemazat ničím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
22.4.12 18:43

já mažu mandlovým od nobilis (pokud nemá ve vaničce moc linoly)

a můžu se zeptat kolik stojí olivový z lékárny (na předpis)? přemýšlím, že bych vyzkoušela - mám trochu větší spotřebu, používám olej i na vlh. ubrousky 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21773
22.4.12 18:44

mazala jsem olivovým - slunečnicový jsme měli v porodnici a smrděl mi. ale mazala jsem jen ze začátku, pak jsem stříkla trošku koupelového oleje do vaničky a víc jsem to neřešila. teď nemažu ničím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
22.4.12 18:53

Kupovala jsem olivový a když náhodou neměli, tak slunečnicový. Je to prašť jak uhoď. Mně olivový voněl, proto jsem ho preferovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
22.4.12 18:56

nečetla jsem takže nevim co kdo psl ale mně říkala Dr že olivovej olej na kůži v žádnym případě že podle nějaký nový studie se to nemá. Nějak mi to vysvětlo vala a mluvila o exémech a že to rychleji rozkládá bunky bo co to už si nepamatuju, jen si pamatuju že ten prý vůbec ne. Byla prý někde na nějaký přednášce a tam se o tom mluvilo prej je to nová věc :nevim: :nevim: Já mazala slunečnicovim a nebo modrou indulonou.holky jsem touhle dobou už nemazala vůbec ale Klukovi to vadí a je hned strašně suchej a jde mu to do exému takže mažu mažu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
22.4.12 19:16

Nemazat pokud to není nutné, jinak bych nedala ani jeden. Pokud mažu tak přírodní kosmetikou Nobilis Tilia nebo Eoné. Ale oleje nemám moc ráda, takže sem tam mléka od uvedených firem,nebo olej do koupele v zimě bambuckou fantazii, v létě mažu s UV filtrem (Deylong z lékárny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
22.4.12 19:49
@mati píše:
já mažu mandlovým od nobilis (pokud nemá ve vaničce moc linoly)a můžu se zeptat kolik stojí olivový z lékárny (na předpis)? přemýšlím, že bych vyzkoušela - mám trochu větší spotřebu, používám olej i na vlh. ubrousky 8)

nejsou na předpis. Abych nekecala, ale myslim, že to bylo okolo 50 kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
22.4.12 19:53

S tím olivovým olejem je to tak, že by se neměl používat dlouhodobě. Protože obsahuje nějakou mastnou kyselinu, která způsobuje ztenčení pokožky, nebo tak nějak… Vhodnější je určitě slunečnicový, ještě lépe mandlový, konopný, hroznový nebo směs těchto olejů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
22.4.12 19:54
@veverik píše:
nejsou na předpis. Abych nekecala, ale myslim, že to bylo okolo 50 kč

Na předpis není určitě ale řekla bych že cena bude co lékárna :) v jedný mně stál slunečnicovej 22,–kč a ve druhé mně stál 53,–kč :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
22.4.12 21:44

Já dceru taky nikdy žádným krémem nemazala kromě zadečku.Nikdy to nepotřebovala, problémy s pletí neměla a nemá a jsou jí 3.Podle mě, pokud nejsou problémy je to zbytečný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
23.4.12 07:26
@Petra1239 píše:
Na předpis není určitě ale řekla bych že cena bude co lékárna :) v jedný mně stál slunečnicovej 22,–kč a ve druhé mně stál 53,–kč :nevim:

tak to jo, to jsou ceny kapku jinde, od toho k jídlu :mrgreen:
jinak já ten předpis na oliv. olej od dr. měla, ale propadla mi jeho platnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
23.4.12 08:58

Petra1239

Tak to jsem překvapená s tím olivovým olejem a já měla za to , že je nejlepší pro pokožku. Tak asi nejlepší je nakonec mandlový třeba od Welledy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
23.4.12 10:16
@mati píše:
tak to jo, to jsou ceny kapku jinde, od toho k jídlu :mrgreen:
jinak já ten předpis na oliv. olej od dr. měla, ale propadla mi jeho platnost

Jenže v lékárně máš za 50 korun 250ml nebo kolik :mrgreen: Na předpis není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
23.4.12 10:59

@chuanitka
už mi to taky došlo, ještě jsem neměla v sobě kafe, když jsem to psala :mrgreen:
jinak na ten předpis je, doted ten recept mám vložený v průkazce, jenže už neplatí :) ale fakt že malý má dost suchou kůži (ten mandlový olej a linola do koupele na to pomáhá a cenově už je jinde 2deci za 150,–)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí