Je lepší pračka se sušičkou nebo každé zvlášť?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3104
7.4.24 18:32

Určitě koupit zvlášť, pokud to jen trochu jde. A když to nejde, zvážit, zda nebude lepší sušit na šňůře/sušáku.

Důvody už tu padly, např. když se jedna várka suší v sušičce, další várka už se může prát. Další je, že pračka vypere třeba 5 kg prádla, ale sušička usuší jen 2-3 (aspoň ještě před pár lety to tak bylo, dnes nevím).

Já jsem taky během covidu měla na pár týdnů k dispozici přístroj 2 v 1 a to sušení trvalo hrozně dlouho a pračka se nedala otevřít ještě nějakou dobu po dosušení, což mě fakt štvalo, byl to pak proces na 5, 6 hodin, jestli se nepletu. Každopádně pocitově strašně dlouho, radši jsem prádlo dala na sušák. Nepamatuju si teda značku a model.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3104
7.4.24 18:42
@Kelsey píše: Více

Já zase naopak většinou suším na šňůře a sušičku používám jen příležitostně, když spěchám nebo nemám místo, nebo se mi prostě nechce…
Přijde mi, že usušené venku líp voní. Ale my máme celkem měkkou vodu, takže rozdíl v měkkosti je sice znát, ale úplné šmirgly z ručníků nemáme. A když je chci mít měkké, tak je trochu vytahám, vyklepu a ono to povolí. Nebo je dám suché do sušičky jen na 5 minut :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
7.4.24 18:46

Zvlášť. Když je velký prádlo jede oboje najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6296
7.4.24 18:51
@Barca0211 píše: Více

A proč? Já mám 2v1 a nijak mi to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6296
7.4.24 18:55
@Cenarius píše: Více

Já jako neprosazuji 2v1, kupovali jsme kvůli místu a to máme velký byt, ale nebyla kam dát. Pračka je pod kotlem a pod bojlerem taky není místo, do kuchyně bych ji nechtěla. Peru každý druhý den jednu, dvě pračky, do sušičky dávám jen něco, v létě tedy uschne prádlo dřív, než se vypne sušička, někdy i dvě várky a v zimě u topení pomalu taky. Zapínám sušení na povlečení, deky, džíny, ručníky. Trika uschnou rychle i košile.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
7.4.24 19:13

Ja měla obojí, zvlášť to bylo lepší, protože můžeš prát druhou pračku zatímco se první suší. Teď mám dohromady, a taky dobrý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
7.4.24 19:30

Rozhodně zvlášť ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
7.4.24 19:31

Určitě zvlášť. Hlavně proto, co už bylo napsáno. Sušíš a už můžeš prat další várku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
7.4.24 19:52

Určitě zvlášť. Koupila jsem 2v1 kvůli místu a stojí to za prd. Teď už místo mám a čekám až se konečně pokazí a pořád nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
7.4.24 19:55
@JancaS84 píše: Více

Já takhle čekám na pračku, abych si mohla koupit větší. A ona potvora drží už 11 let bez jediné závady :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
7.4.24 19:57
@ivašot. píše: Více

No u nás je ještě problém, že je manžel docela šikovnej a umí lecos opravit. Asi to budu muset nějak pojistit aby to nešlo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
7.4.24 20:05
@JancaS84 píše: Více

Já tu pračku soustavně přetěžuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3440
7.4.24 20:12
@Peta94 píše: Více

Máme 2v1 už 6 let a jsem spokojená. Chce to ale dobře vybírat. My máme Bosch s tepelným čerpadlem (spotřeba vody při sušení 3 litry). Nikdy se nic nezničilo, nesrazilo, prádlo je krásně suché, není zmáčkané. Ano, když peru plnou pračku, tak vše neusuším, ale nedělá mi problém hodit pár věcí na sušák. Nejkratší program a následné sušení trvá 3 hodiny. Využívám i program praní + sušení, kdy večer nastavím a ráno vyndavám suché prádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
7.4.24 20:16

Rozhodně zvlášť.
Je fajn koupit si to rovnou v setu. Zvlášť pokud kupuješ pračku i sušičku na jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6296
7.4.24 20:19
@Kolarkaa píše: Více

Aha, to já neperu dvě po sobě tak často nebo to co peru v jedné várce do sušičky nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí