Kávovar Jura E8, kyselá káva

2
23.3.24 08:35

Kávovar Jura E8, kyselá káva

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s kavovary Jura. Koupili jsme si nový kávovar Jura E8 a káva z něj je kyselá - zkoušeli jsme mnoho druhů kávy (i přímo na espresso - nekyselé) a stejně je vždy hrozně kyselá.

Zkoušel jsem vyčistit kávovar, dělat kafe bez filtru, změnit jemnost mletí a vpodstatě nic nepomůže. :(

Nemá s tím někdo zkušenosti?

Moc dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2481
23.3.24 09:04

Určitě to je druhem kávy a pak také velmi záleží, kolik gramů kávy, jakou hrubost mletí a jak dlouho voda protéká skrz kávu. Byla jsem nucena jít na baristický kurz. Vůbec to neumím, kávu nepiju, ale bylo to o tom 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11819
23.3.24 09:15

Máme kávovar jura, nevím teď přesně jaký ale kávu rozhodně kyselou nemáme. Používáme různé kávy..někdy dostaneme od příbuzných, někdy koupíme v obchodě třeba jako s baristu, nebo jsme měli od Lor…měli jsme i kávu přímo z pražírny kde jsme zkoušeli různé druhy…jako brazilskou, kolumbijskou…apod..nikdy kyselá nebyla… Nemáme teda nový, máme repasovaný a nastavoval nám to klučina co právě tyhle kávovary repasuje a prodává..až budu doma muzu kouknout jak to máme nastavené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
23.3.24 09:21

Dobrý den,
podívejte se, jestli druhy kávy nejsou všechno 100% arabica. Ta bývá kyselá. Je ovšem potřeba na kávovaru nastavit i množství namleté kavy (slabší/silnější káva), mrkněte do návodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
23.3.24 16:10
@ALIPELI píše: Více

ja mam za to, ze kysela je Robusta, Arabika ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
23.3.24 16:16

Tohle resim s Jurou v praci uz pres rok… 🤦‍♀️ ja snad vyzkousela vse.. kavovar uz byl 2 x v servisu.. chvili dobre a pak je to zas zpet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8650
23.3.24 16:17
@Pudloslava píše: Více

nene, arabica je kyselejší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
23.3.24 16:54
@Xmichaelah píše: Více

Dobrý den, a nevíte co je za problém? Proč byl v servisu? Kavovar máme od Vánoc nový.
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
25.3.24 07:51

@Fryovci poprve- 2 mesice od porizeni mi ho vratili s tim, ze ho vycistili a byly tam citit zbytky parfemu… bobost. Podruhe jsme ho tam davali s tim, ze nam prislo ze teplota vody neni dost vysoka ( v te dobe zas zacala byt kava hnusna) a to vymenili nejake cerpadlo, ale pry mu nic neni… kava pote byla dobra. 4 mesice po servisu- kava zas zacina byt hnusna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8650
25.3.24 10:07
@Xmichaelah píše: Více

a čistíte ho, odvápňujete atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
25.3.24 13:35

@Amalthea ano, kazdy den cely vycisteny, jakmile si piskne hned mu davam tabletu 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36025
19.3.25 22:50

Njn, ne vždy je to nejdražší to nejlepší a někdy i mnohem levnější kávovar udělá lepší kávu než drahá značka. Domu jsem si pořídil KRUPS EA895N10 Evidence One Meteor Grey , který tenkrát stál skoro 20.000 Kč, ale v zaváděcí ceně a ještě v akci Ona dnes nebo Dny Marianne vyšel asi na 13.000 Kč, do kanceláře jsem si pořídil Siemens EQ.300 TI35A209RW za 6.608 Kč a ani z jednoho z nich není káva kyselá. A to kupuji různé druhy, od Lavazzy Gold, přess Tchibo až po různé málo známé a levné značky, a dokonce i Jihlavanku, ale kromě prvního pokusu se značkou L'OR, nikdy jsem nezaregistroval, že by káva byla kyselá. :think: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí