Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@IneskaInes píše:
@lachtanice86 můžu s klidným svědomím říct, že jsem to jinak brala poctivě, ale spali jsme mimo dům a já si nechala prášky jinde.
Ja si o tom myslím svoje, ale to je teď jedno. Ihned to řekni tátovi.
Tady je to sama 17 leta která buď dítě chce, nebo už je těhotná. Podivné.
S tema sedmnactiletyma skoromatkama se tady uplne roztrhl pytel
![]()
Já bych to nejdřív probrala s přítelem. Jak se k tomu postaví on.
Zkušenost osobní nemám, ale v mém ročníku když se stalo tak si ani jedna nenechala (byly 2) obě mají teď děti po víc jak 10 letech. A řeš to hned. I případný potrat čím dřív tím líp.
@kalie četla jsem ten příspěvek kde chce 17ti letá díte. Závidím ji že se musí rozmýšlet
@Náměsíčná Do kolikrateho mesice/tydne musim jit na potrat? Ja se ho moc bojim ze se tam stane nejaka chyba.
@IneskaInes píše:
@Náměsíčná Do kolikrateho mesice/tydne musim jit na potrat? Ja se ho moc bojim ze se tam stane nejaka chyba.
Myslím, že do 12 týdne. Ale jestli o něm uvažuješ opravdu co nejdřív. Koukni se na netu jestli jsi 4 týdny nebo 12 týdnů těhotná je sakra rozdíl.
Rozhodně co nejdříve. A příště dvojitou antikoncepci. Hlavně ne sperma dovnitř.
Nejdřív to prober s přítelem, musíte vědět vy dva jak se cítíte a jak to chcete. Je plno mladých holek, které to zvládly. Případně pokud nechceš na potrat, můžeš dat dítě k adopci.. řekni to tátovi.. když by si se rozhodla jít na potrat, musíš co nejrychleji.. je to plno vyšetření. U sebe na gynekologii, v nemocnici tě potrebuji vyšetřit. Nejlépe aby se to stihlo třeba do 10tt, nebude to takový zásah.. bohužel po psychické stránce je to už horší..
@IneskaInes píše:
Do 12. týdne operačně. Ale do nějakého týdne (asi 8.?) se to řeší hormonálně pilulkou, což je o dost šetrnější a těch chyb (komplikací) je při tom o dost míň. Jenže to se musíš rozmyslet hodně brzo.
@IneskaInes čím dřív tím líp, pokud jsi na začátku dela se to praskama a to je šetrnější než zákrokem
@Anonymní píše:
A co to říct nejdřív mamce, než maceše??
tak to záleží jaký máš s ní vztah
@lachtanice86 píše:
kvůli jednomu dnu? Se mi nezdá
To už je nyní úplně jedno…