Je normální být takhle dlouho nemocná?

Anonymní
17.5.23 15:15

Je normální být takhle dlouho nemocná?

Dobrý den, je mi 16 let,
Už deset dní jsem nemocná. Chce se mi zvracet, nemám vůbec chuť na jídlo, takže jím jen ovoce, bolí mě celé tělo a v nadbřišku cítím takový tlak, pořád mi v tom nadbřišku kručí, ale já se prostě najíst nedokážu.. Už to trvá hrozně dlouho a pokaždý když se rozhodnu jít do školy a vezmu si prášky, tak za chvilku volám mamce aby si pro mě přišla. U doktorky jsme byli, řekla že je to viróza a že mám zůstat doma. Ale ja jsem na střední škole a mám už absenci opravdu hodně vysokou. Co mám dělat? Je mi opravdu špatně, ale teplotu nemám. Už i ve třídě to všem připadá zvláštní, že tam vždy přijdu na dvě hodiny a pak jdu domů.

Příspěvek upraven 17.05.23 v 17:17

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3204
17.5.23 15:53

Tak za prvé, když je ti špatně, tak nemáš chodit do školy, ptz můžeš někoho nakazit. Tyhle střevní virózy jsou hodně nakažlivé. Pít černý nebo bylinkový čaj, užívat černé uhlí. Pokud to trvá už deset dnů, měli by ti udělat výtěr, vzít krev. Můžeš mít salmonelózu. Může tě taky zlobit slepé střevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.23 16:10

@reny14 já bych tam nechodila. Je to vlastně všechno moje vina, ze začátku roku jsem chyběla i když jsem tam mohla v pohodě jít. A teď když ani nevstanu z postele, tak už mám absenci tak vysokou, že budu muset dělat komisionální zkoušky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65432
17.5.23 16:20
@Eliška 321 píše:
@reny14 já bych tam nechodila. Je to vlastně všechno moje vina, ze začátku roku jsem chyběla i když jsem tam mohla v pohodě jít. A teď když ani nevstanu z postele, tak už mám absenci tak vysokou, že budu muset dělat komisionální zkoušky.
řekla bych, že to bude psychika. Řeš s rodiči.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11969
17.5.23 16:27

Dcera byla nedávno nemocná celý měsíc 4,5 týdne. Dobře se jí udělalo až asi třicátý den. Do té doby to bylo šílené. Pak během půl dne přišel zlom a byla dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3926
17.5.23 16:51

Doktorka by tě měla pořádně vyšetřit - výtěry, odběry a podobně. Pokud se všechno ukáže jako negativní, tak to může být psychika.
A upřímně bych si to i tipla. Když mám šílené nervy, tak nemám absolutně žádnou chuť k jídlu, i když fyzicky hlad skutečně mám. Kdykoliv se v tomhle stavu pokusím najíst, je mi z toho akorát šíleně zle a na zvracení.

Pokud už máš ve škole takovou absenci, nejspíš ani nestíháš učivo a všechno se to na tebe valí - z čehož máš pochopitelně obrovské stresy. Řeš to s rodiči a odborníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
17.5.23 16:59

A dělala ti doktorka nějaké odběry? Měla jsi nějaké podobné problémy dřív? Pokud to trvá dýl a omezuje tě to takto, je potřeba to řešit. Jednak kvůli zdraví, jednak aby tě to takhle neomezovalo v životě a ve škole. Určitě jsi z toho vystresovaná a pod tlakem, může mít vlic i psychika. Jestli můžeš, probrala bych to s rodiči a dále řešila s doktorem, příp. s psychologem. Všechno má nějaké řešení nakonec :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.23 17:06

No udelala mi vysetreni moci a taky výtěr z krku, jinak nic.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex