Je potřeba nahlásit návrat do práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Je potřeba nahlásit...
Ahojík!Prosím,snad se tady najde někdo kdo mi poradí.Mám takovej dotaz-15.4.jdeme s malým k zápisu do školky a v srpnu mu budou 3roky a já bych už od září měla nastoupit do práce.Je potřeba zajít říct zaměstnavateli,že budu nastupovat do práce nebo až pak tam zajít,když mi dají ve školce papír pro zaměstnavatele,aby mi tam dal razítko,že nastupuji do práce?Moc děkuji za každou radu od těch zkusenějších ![]()
A je jěště třeba něco vybavit někde? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jen pozor, nástup do práce je den po třetích narozeninách, pokud nemáš od zaměstnavatele určeno jinak - a na ústní dohodu bych se nespoléhala…
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ústní dohodu?
Já mám jako pořád smlouvu ze zaměstnavatelem na dobu neurčitou a potřebuji vědět,jestli mu to říct napřed nebo pak tam zajít pro razítko?Ale stejně děkuji,že si mi napsala.A co je jěště potřeba zařídít?Pjosím poradte,sem asi nějaká prdlá,když o tom nic nevím,ale určitě uvítám každou dobrou radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kačko, měla bys do práce nastoupit den po třetích narozeninách tvého syna, jinak to může zaměstnavatel brát jako neomluvenou absenci a vyhodit tě. Dovolenou máš pouze do tří let věku dítěte, ani o den dýl. Proto Lesina píše, aby sis zajistila se zaměstnavatelem písemnou dohodu o tom, že nastoupíš do práce až v září, až ti vezmou syna do školky. Do doby nástupu do práce si vezmeš neplacené volno. Netvrdím, že zrovna tvůj zaměstnavatel je vykuk, ale tohle je běžná praxe, jak se zbavit zaměstnankyně po MD. Já bych zaměstnavatele navštívila třeba teď, pěkně si vyzvedla razítko pro školku a navíc sepsala tu dohodu o pozdějším nástupu do práce.
Další věc je, že na toto zaměstnavatel není povinen přistoupit a kdyby nechtěl dohodu podepsat, pak prostě musíš nastoupit v srpnu. Razítko, že tě zaměstná by ti měl dát ale i tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo,tak ted už to chápu.
Si asi stojím na vedení nebo co
Nějak mi to pomalu myslí
A je jěště potřeba zajít někam něco vybavit,nahlásit?Nerada bych něco promeškala nebo vynechala.Vím,že si o mě asi ted myslíte,že jsem hysterka,ale raději se informuju,než bych měla něco zanedbat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud budeš do práce nastupovat v tom srpnu, tak ne, pokud od září, tak je v srpnu potřeba pro jistotu dojít na zdravotní pojišťovnu a nahlásit, že tu část srpna pečuješ o dítě do 7 let, abys nemusela za to neplacené volno doplácet zdravotní, možná to bude vyřizovat i zaměstnavatel, ale je lepší tam jít zbytečně než to pak řešit. Nic dalšího mě nenapadá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě v práci řekli,že když budu chtít jít zpět,tak se mám ozvat už rok před nástupem!!Aby semnou počtali.Takže bych si tam určitě zašla už teď,a osobně.Na nic bych nečekala.Oni by tě totiž v práci potom nemuseli vzít hned,ale mohla by jsi nějakou dobu čekat,než pro tebe zase uvolní místo.Když tam zajdeš teď,určitě nebude problém se domluvit,a budeš vědět jak se zařídit.Raději dřív než později.
- Citovat
- Upravit
Dobrý den, je neco jinak u případu, když se behem mé mateřské změnil ředitel firmy?
Zadost o MD jsem posilala jeste tomu predchozimu.
Dekuji.
- Citovat
- Upravit
Je úplně jedno, kdo je ředitel -* tohle řeší personální oddělení, případně mzdová účetní.
Prostě den po třetích narozeninách tě čekají v práci (pokud nenahlásíš a nedomluvíš se jinak).
Já v práci nikomu nic hlásit nemusela, jen tedy při nástupu na MD jsem řekla, že se vrátím klasicky ve třech letech dítěte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mimo to, co se píše výše (písemná dohoda o neplacené volnu a zřízení statutu na zdravotní pojišťovně)opravdu doporučuji se se zaměstnavatelem domluvit co nejdříve. Nejlíp zajít za přímým nadřízeným a na personální. S nadřízeným se domluv, že by ses ráda vrátila o těch pár týdnů později a na personálním se domluv, jak to zadministrovat a pokud možno vše chtej písemně (např. Dohodu s nadřízeným si nech potvrdit do mailu, "Dobrý den, chci se jen ujistit, že jsem dnešní dohodu pochopila správně.. " a vypiš, na čem jste se domluvili). Zamestnanecký vztah máš se společností, nikoli s ředitelem, toho se neboj:-). Ale doporučuji jednat co nejrychleji a na rovinu, oni třeba taky za Tebe vzali záskok a musí se s tím nějak vypořádat… není v tom vždy snaha se zaměstnankyně zbavit, neboj😊… ať to co nejlíp dopadne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuji za odpovědi, a ještě otázka. Ve firmě se často delali prescasy, nikdo neresil ze by nam to třeba meli říct dopredu, proste to bylo automaticky, bylo potreba zustat místo do pul 4do 19h, tak se zůstalo.. Nějak extra jsem s tim problem nemela.. Ale ted kdyz mam dite, tak budu potřebovat odejit fakt v tech pul 4. Nebudu tedy zadat žádnou úpravu pracovni doby, jen abych tam byla jen tech 8,5h.. Předpokládám, ze do prescasu me nikdo nutit nemuze?
Jinak do firmy se vratit chci, mam to blizko domova, skolky a i casove bych zvládala rano i odpoledne skolku
- Citovat
- Upravit