Jak je těžká práce kuchařky ve školní jídelně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
a12
61150
5.2.26 10:58
@Snopy123 píše: Více

No a jak to teda maj vyřešený? Domácí přípravu asi nemá :lol: 10 týdnů dovolený předpokládám taky ne? Jsou doma na neplaceným? Překážka ze strany zaměstnavatele? :nevim: fakt nevím, jak tohle maj vyřešený :nevim: u nás ve škole se nevaří, jen tam je paní na výdej, plus má úklid.. Takže ta tam nějak dochází i během prázdnin, samozřejmě tam není denně 8 h :lol: a prostě uklízí atd. Ale nikdo to samozřejmě nehlida, kolik času tam je, ale 10 týdnů dovolený nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61150
5.2.26 11:00
@Anna766 píše: Více

Promiň, si fakt blbá :roll: klidně si me nahlaš :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9218
5.2.26 11:04

Některé jídelny nejsou samostatně. Pokud je spojená kuchyň školky a školy. A v létě je provoz školky. Tak někdo vařit musí. U nás jede školka celý červenec normálně. Čtyři třídy, tj. přes 100 dětí. Školáci kuchařkám odpadnou. Ale školka zůstane. Přes školní rok taky fungují normálně. Teď budou jarní prázdniny. Školka jede, nemají prázdniny. Takže kuchyň bude fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3520
5.2.26 11:10

@a12 Nevím, nikdy jsem se jí na to neptala. Ale tedy vím, že tráví léto na chalupě s dětmi, jezdíme tam za nimi a i to říkala několikrát, že má celé léto volno a je to důvod, proč to dělá.

Moje maceška to kdysi řešila tou PN na celé léto se souhlasem zaměstnavatele. Je to ale mnoho let, třeba by to dneška už nešlo, to nevím. Ale taky byla doma celé léto.
Ale ta tedy tehdy nadávala na peníze, ale vylepšovala to těmi zbytky pro rodinu.

Příspěvek upraven 05.02.26 v 11:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61150
5.2.26 11:13
@Snopy123 píše: Více

To ja ti to věřím, to jen Anna má pocit, že jsem úplně blbá a ona nejchytřejší :mrgreen: od ní nic malovat nepotřebuju. Jde mi o to, že fakt všude to volno nemaj a nemaj 10 týdnů dovoleny, tak je pak otázka, jak to mja řešený.. A všude evidentně jinak.. Někde vaří dál, někde vyberou dovolenou a pak tam něco solichaj aby se neřeklo.. :nevim: nebo tam oficiálně jsou ikdyz nejsou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149672
5.2.26 12:20
@a12 píše: Více

Proc bych tě měla hlásit? Já za to nemůzu že tě nějak serru a musíš si mě někde najit abys to dala nahlas najevo. Nic ti nedělam. Už by ses mohla uklidnit. Trva to nějak dlouho. A mimochodem, když tě to chytne, odcházim a nenahlašuju.
Jasně, budes tvrdit jak to tak neni, ale vidim no :mrgreen: @Snopy123 píse dobre i když nepíse nic jineho než já, a já jsem nejchytřejší ikdyž nikdy nic takového netvrdím.
Tady nebude problém na mojí straně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61150
5.2.26 12:26
@Anna766 píše: Více

Ja tebe ale nikde nevyhledávám (jses všude) ale když někde napíšeš něco, na co chci zareagovat, tak to prostě udělám :nevim: ja úplně normálně, neutocne napsala, jestli se to vztahuje na nepedagogicky pracovníky, ze se mi nezdá ze by měli stejně dovolený jak učitele a ty dost arogantně, mám ti tonamalovat? :nevim: nemyslím si, že zrovna ty na takový chování máš :nevim: Toť vše :nevim:
Ale, že bych zrovna tebe měla potřebu vyhledávat? :mrgreen: nefandi si ;) a ne vždy na tebe reaguju nesouhlasne. Ale ano, byla si zvyklá, ze te tu lidi brali jako svatou Annu a ty časy jsou pryč a asi to blbě snášíš či co :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
5.2.26 12:52
@Menton píše: Více

Ty nikoho neživíš, neměj péči ;)

No, nebudu dál zakladatelce plevelit její téma, žij si dál svůj libertariánský sen a doufej, že tvoje děti nepotká nemoc nebo třeba ovdovění, aby se z nich taky nestali ti strašní požívači dávek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4701
5.2.26 13:02
@Liberalissima píše: Více

Opět někdo neumí číst a otáčí si to jak chce. :roll: Psala jsem, že při hendikepované problém nemám…
Vadí mi zdraví lidí využívající štědrý sociální systém, místo toho, aby šli dělat..
A děvče, možná doporučuji se podívat na výplatní pásku a dohledat si i odvody, které za tebe platí zaměstnavatel.
U mě to konkrétně za mě a za zaměstnavatele činí 31 tisíc…

Příspěvek upraven 05.02.26 v 13:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61150
5.2.26 13:04
@Liberalissima píše: Více

Ja bych to zas nebrala tak dramaticky, myslim si, že to je myšleno spíš tak, že se najdou lidi, kteří by to nepotřebovali, ale zneuzijou toho. My máme takový zastaralý placení obědů :lol: a furt ve skupině upozornujou rodiče, ať zaplatí obědy, že dítě nedostane oběd pokud nebudou mit zaplaceno. Samozřejmě se stane, že se zapomene, tak napíšou do skupiny připomínám placení obědů.. Někdo zaplatí, někdo se zeptá na částku, omluví se že mu to nějak uniklo, někdo nic :nevim: takže další upozornění, že děti opravdu nedostanou oběd.. Do třetice to museli napsat do bakalářů 🤷‍♀️ nebo nám do bakalářů přišlo, ať dojizdejicim dětem dávat peníze na autobus, že UŽ je řidič zadarmo opravdu vozit nebude :zed: oni to zkusí, prošlo to, příště to zkusím zas :nevim: to je možná spíš problém dětí, nevim, jestli si za peníze na bus něco koupí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14089
5.2.26 13:18

Samozřejmě, že nikdo normální nebude mít dítě, který finančně nebo morálně nezvládne. Kdo je i tak má, tak si o tehle rodičích myslim také své a nic moc hezke to neni
Ale panebože, jasne at ty deti dostávají obědy, svačiny zadarmo. To jako 100%. Nemůžou byt bez jídla, bez základní potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4701
5.2.26 13:23
@_.Emilyyy píše: Více

Promiň, tyhle " rodiny" sosaji sociální dávky ve velkém… vadí mi podpora těchto skupin lidí. Na cigarety, alkohol mají, ale 30 Kč na oběd ne, protože si žádají o příspěvky… Stačí se podívat kolem sebe ve vyloučených lokalitách…

Se podívej na rozložení sociálních dávek, lze to jednoduše dohledat na statistickém úřadu…
 https://csu.gov.cz/socialni-davky?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14089
5.2.26 13:29

A tohle bys řekla těm dětem, který by si tak rády daly polévku a maso s bramborem? Takhle bys jim vysvětlila, že nic nedostanou?

Samozřejmě, he v tomhle mas pravdu a je mi z tehle rodičů dost úzko. Ale ty deti jsou týrané tím, ze nedostávají najíst, ony nemůžou za to, ze maji neschopny rodiče, kteří neměly mít děti. Kdyz nezvládnou zafinancovat životní standarty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6356
5.2.26 13:33
@a12 píše: Více

Su ludia, ktori nestihaju riesit skolu svojich deti a veci s tym suvisiace.
Su tiez ludia, ktori z principu vyuziju vsetko, co sa ponuka. Bez ohladu na vek, narodnost, pohlavie a vzdelanie! Vid podnikatelia, politici atd. Zvycajne netrpia nedostatkom, ani neumru od hladu, prave pre ten ich zivotny princip.
Ale preto nemozeme trestat tych, ktori pomoc naozaj potrebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33632
5.2.26 13:36
@petulka23 píše: Více

To je strašná otročina. A co zastupitelnost v době nemoci třeba?. Hrozné.
U nás vaří jídelna pro MS a ZŠ a taky pro občany. Jedno jídlo, do školky ještě 2 svačiny.
MŠ a ZŠ mají dohromady obvykle do 200 děti, tento školní rok ani ne 180 a ne všechny chodí na obědy. Ostatních, kdo berou obědy, nevím přesně kolik je, ale podle jídlonosičů, co tam bývá, a když budu počítat v průměru 2 obědy na 1 nosič, tak by to bylo cca 200 obědu.
Do 400 dohromady se vejdou.
Je tam vedoucí, která taky trochu pomáhá, přesný rozsah její práce nevím, má k tomu i úklid, hlavní kuchařka a 2 pomocne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat