Je Praha bezpečná po půlnoci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Je Praha bezpečná po půlnoci?
Zdravím. Budu pracovat v nočním baru a bar zavírá kolem 2 ráno, vždy ale záleží na zákaznicích jestli jich je hodně. Mám obavy z cesty domů, kdybych měla vždycky jezdit taxíkem, tak by mi ta výplata nevystačila
Bydlim na Praze 9, proto by mě zajímalo zda víte jestli v noci/dřívější ráno je to klidná oblast v takovou hodinu nebo být na pozoru. Děkuji za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já sice nejsem z Prahy, ale když Ti tu 10 lidí napíše, že je to v pohodě, tak tam půjdeš, a když opak, tak nepůjdeš? Není to úplně ideální doba pro ženu chodit sama domů, ať bydlíš kdekoli, ale to víš sama. Být na pozoru je snad jasné, to Ti tu nemusí nikdo psát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak už ti tu někdo psal, chodit domů takhle v noci sama není ideální nikde. A je jedno jestli je to třeba Praha.
V Praze se nebojím. Zvol místa, kde chodí lidé (žádné odlehlé parky nebo místa). Vždy ale záleží na koho zrovna narazíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono primárně záleží na konkrétní lokaci. Bydleli jsme v místě, kde cesta od MHD vedla buď kolem lesíka nebo kolem opuštěných garáží. Tam mi manžel chodil naproti k autobusu i v 10 večer. V jiné lokaci jsem měla zastavit MHD u baráku, ale zase s nástupem na Smíchovském nádraží. Tak snad víš, jakou trasu budeš jezdit a jak to u vás vypadá. A pořídila bych si pepřák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a jen taková perlička, vloni jsem se vracela z jednoho posezení v 10 večer. Vystupuji z tramvaje na poměrně frekventované zastávce na Plzeňské. No a tam bezďák, opilec a týpek sjetý marihuanou. To si člověk fakt nevybere. Nebála jsem se, ale příjemné to taky nebylo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dosty405 píše: Více
Ve 2 ráno sama bych se necítila bezpečně nikde. To nemůžes zaparkovat přímo před barem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když ti napíšu že jo, že se nemusíš bát a v klidu chodit sama v noci, tak tomu budeš věřit? Tohle přece nikdo nemůže vědět. Samozřejmě musíš být na pozoru, a ne jen v noci, ani ve dne nevíš na koho narazíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přemýšlím, kde v republice bych byla v klidu sama ženská ve dvě ráno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a co teprve vtom nic mi baru kde budeš pracovat. Zaručeně tam čase uvidíš věci, lidí a opilců spoustu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dosty405 Ja se pohybovala po nocni Praze dost, nez jsem mela deti. Jedine nepristojnosti jsem se dockala od ridice nocniho taxiku (jela jsem asi 3krat v nouzi, jinak nocni busy, tramvaje). Prepadena jsem byla jedinkrat, ne v Praze, ale v cizine pri dvoudenni navsteve zahranicniho hlavniho mesta. Mivam u sebe v nocni Praze peprovy sprej, nenosim sukne ani vyzyvave obleceni. Vsichni zahranicni kamaradi rikaji, ze Praha je super bezpecna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak v tyhle době bych se troška bála všude, nejen v Praze. Já jsem chodila do práce v 5 ráno a taky jsem střetávala divný lidi, no dalo se to. Záleží jak máš spoje a jak daleko domů třeba ze zastávky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se obecně v Praze bezpečně cítím. Celkově ČR je jedna z nejbezpečnějších zemí. Takže se nějak extra chodit v noci venku nebojím. Jasně, dávám pozor na svoje okolí, vyhýbám se vyloženě problematickým lokalitám, mám u sebe věci na sebeobranu…
Co se týče Prahy 9. Tam bych se víc bála, pokud je to oblast směrem k Palmovce. Protože kolem té je to docela nepříjemné i během dne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takhle - ve 2 rano moc lidi nepotkas, ale v MHD si te muze nekdo vyhlidnout a sledovat te. To se ti bohuuzel muze stat v kteremkoli vetsim meste ![]()
Me takhle sledovat od metra clovek v 10 vecer az temer k domu a na liduprazdne ulici me zacal kontaktovat. Stihla jsem utect.
Ve 2 rano k tomu pridej bohuzel dalsich par kyblu chlastu a perniku ci jinych radosti.
Ja bych do toho nesla nebo jezdila taxikem.
- Citovat
- Upravit