Kolega mě šikanuje - jak to řešit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Zkus si něco nahrát třeba na telefon jestli se bojíš a pak běž za vedením. Samozřejmně můžeš i bez toho, ale takhle to budeš mít ještě pojištěný a vytáhni to v případě, že by to nechtěli řešit nebo on tvrdil opak. Nebo jen požádej o jinou kancelář s tím, že si s ním nerozumíš ![]()
- Citovat
- Upravit
Za vedením jsi měla jít dávno. Pokud to nebudou řešit, tak prostě dát výpověď. Pokud máš možnost, tak si jeho vyhrožování nahraj na mobil. Tohle už je regulérní trestný čin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nahraj si ho, jdi na HR nebo za vedoucím, ještě můžeš zkusit požádat o přeřazení. A banán nemá kůru, ale šlupku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini píše: Více
A ja zase myslela, ze banan ma slupku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pravda je, že mě z toho příběhu taky nejvíc zaujal hod kůrou od banánu
…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magical-eyes píše: Víceže? jinak už je tady těch diskusí o šikaně na pracovišti nějak přespříliš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cirrus fibratus píše: Více
Zlato, šlupka je běžně používaný hovorový výraz, nejsme v hodině ČJ na zakladce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To nikdo nic neviděl? Nic z toho?
Já jsem něco podobného řešila v bývalé práci. Jeden pán je solidní hovado a jeho připomínky a urážky stály za to. Nešlo ale jen o mě - já se uměla ubránit (zareagovat tak, že mi dal pokoj) - ale o kolegyni. Samo personální si mě pozvalo k výpovědi… a víš co - nic se nestalo. I přes moje svědectví a ten k. k.t ještě povýšil. Odešla jsem „za pět 12“, dělal by mi šéfa. Automotive korporát… jen to píšu, je mi z toho
- jak to v takové společnosti funguje…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše: Více
přesně, stejně jako ty všechny ostatní o šikaně na pracovišti, všechno to píše pořád dokola jeden člověk, házení kůrou od banánu je už jenom de. bilní třešnička na hloupých příbězích hloupých lidí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyby mi někdo po nástupu do nového zaměstnání řekl, že se se mnou nebude bavit, zeptám se vedení, jestli je to místní magor. To samé bych se bránila, kdyby mě chtěli dát k němu do kanclu..Spis mi to připomíná, ze to píše nějaké dítě a kancl je škola.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Přijde mi to hodně přitažený za vlasy. On ti řekl že se s tebou nechce bavit a nemáš na něj mluvit, pak tě šoupnou k němu do kanclu, on po tobě hází slupky od banánu, leze ti do počítače, vyhrožuje ti. Proč už to dávno neřešíš? Jestli je to pravda, tak čekáš na co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
jsem ani ne rok v nové práci a s něčím takovým jsem se dosud nesetkala. Mám kolegu, zhruba stejně starého, který ke mně byl od začátku nepřátelský. Na rovinu mi řekl, že se se mnou nechce bavit a ať na něj nemluvím. To jsem respektovala a hleděla si svého. S ostatními jsem se normálně bavila, máme v práci jinak přátelskou atmosféru. Jenže po půl roce mě přesunuli do stejné kanceláře jako jeho a od té doby mě začal regulérně šikanovat. Začalo to takovými těmi dětskými naschvály, třeba že mi jednou vlezl do počítače nebo že po mně hodil kůrou od banánu. Přišlo mi to celkem trapné a akorát jsem se mu vysmála. Jenže to ho asi ještě víc rozdráždilo a začal na mě být vyloženě agresivní, sprostý. Snažím se ho ignorovat ale kdykoliv musíme spolu něco řešit tak na mě zvyšuje hlas a ponižuje mě. Párkrát jsem se pokusila se mu postavit a bránit se ale asi v tom nejsem dobrá, přece jen jsem drobná dívka a on dvoumetrový chlap. Cítím se v práci čím dál hůř a hlavně z něj začínám mít strach. Možná jsem paranoidní, ale mám strach že je to blázen a psychopat a bojím se aby mi něco neudělal. Už mi párkrát vyhrožoval že mi něco zničí nebo že mě zbije jestli si na něj budu stěžovat a taky mi vyprávěl, jak jako kluk zabíjel malá zvířata. Bojím se že je psychicky narušený a necítím se vedle něj bezpečně.
Přemýšlím, že se o tom pobavím s vedením, ale bojím se, že to budou bagatelizovat, protože k nikomu jinému se takto nechová, naopak k vedoucím se vždycky lísá a podlízá a šikanuje mě jen za zavřenými dveřmi. Jiné řešení než mluvit se šéfem mě nenapadá, práci měnit nechci protože je jinak skvělá.
Měla jste některá z vás podobnou zkušenost? Pomohlo vám řešit to s vedením nebo jste si to tim akorát zhoršily? Děkuji.