Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobry den, chtel bych se zeptat:jsem objednany na vysetreni a ve zprave je napsano - vysetreni:USG ledvin, vyvod mocovych cest + prostaty.
Tu prvni cast snad chapu. Pujdu na SONO ledvin, ale chtel bych vedet jakym zpusobem probehne vysetreni - vyvod mocovych cest + prostaty taky SONO???
Dekuji za odpoved.
Chapu tedy spravne ze:
vysetreni vyvod mocovych cest + prostaty bude taky jen SONO? a ne jine bolestive vysetreni.
Ale kdyby se to vyšetřovalo přes konečník, tak by na žádance bylo psané TRUS. Tohle je klasický ultrazvuk přes břicho a mít naplněný močový měchýř, přes ten se uvidí i prostata.
Jarka8 - konecne presna odpoved dekuji moc.
Pri objednani u sestry jsem se ptal jestli mam mit naplneny moc. mechyr. Rekla mi ze pokud to vydrzim tak ano.
Tak jsem prave nevedel co me vlastne ceka.To byl duvod proc jsem se tady zacal vyptavat.
Jarka8 - to vysetreni mocovych cest bude taky pres bricho??
Není vůbec za co
Pokud časteji močíte, tak si vemte s sebou na vyšetření čistou vodu z kohoutku a není problém se před vyšetřením napít. At to dobře dopadne. ![]()
A někdo má obavy z cystoskopie! Já je neměla a pak jsem se nestačila divit. A to je to prý u chlapů ještě horší.
Ultrazvuk prostaty se dělá přes břicho nebo rektálně.
To čeho se asi obáváte by byla cystoskopie. U mužů je to asi hodně nepříjemné.
Ano obavam se cystoskopie.
Proto se jeste jednou ptam:vysetreni vyvod mocovych cest bude u mne taky SONO pres bricho, nebo prave ta cystoskopie.
@email.cz Cystoskopii by dělali na urologii. Pokud je to žádanka na sono, tak snad nehrozí.