Velmi suché oči - jakou laserovou operaci?

91
5.3.15 12:49

Velmi suché oči - jakou laserovou operaci

Ahoj, najde se tu někdo, kdo trpí na suchost oka a podstoupil odstranění dioptrií laserem? Jde mi o toto: byla jsem na vstupním vyšetření, zjistili mi, že skoro neslzím, je pravda že unavené a zarudlé oči mám často. Tak mi doporučili kapičky na zvlhčení a laserový zákrok PRK, že po něm se ta suchost nezhorší. Ale stejně z toho mám strach, každýho koho znám tak trápí větší suchost očí po zákroku, pravda, všichni byli na jiném typu zákroku. Nechci dopadnout tak, že budu kapat něco do očí co hodinu abych mohla fungovat… Je tu někdo s touto zkušeností?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15432
5.3.15 13:03

Manželovi z tohoto důvodu laserovou operaci nedoporučili, ale už je to pár let, tak možná jsou zase jiné metody :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
5.3.15 13:10
@ivašot. píše:
Manželovi z tohoto důvodu laserovou operaci nedoporučili, ale už je to pár let, tak možná jsou zase jiné metody :nevim:

no právě ta PRK metoda je z těch starších. Nevím jestli doktorce můžu věřit, jestli mi prostě něco nechtěj vnutit - kšeft je kšeft :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
5.3.15 13:17

@Aact PRK by v tomto měla být lepší, ale ideální to také není. Takže zhoršení slzivosti se dá očekávat. Nevím, kolik máš dioptrií, ale asi bych o tom dost popřemýšlela, jestli mi to riziko za to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
5.3.15 13:18

@Aact Tak pak jedině zkusit konzultovat ještě někde jinde. Je fakt, že u tohohle ten kšeft může hrát roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
5.3.15 13:22

@Aact Žádnou. Laserová operace je pro oči zátěž, a jak je ještě jiný problém, je blbost to riskovat.

Proč Ti brejle tak strašně vadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
5.3.15 13:22

Mám 3,5 a 4,5 Jsem z toho dost na vážkách…chtěla jsem konzultovat se svou očařkou, neveme mě dřív jak za 1/4 roku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
5.3.15 13:24
@Slečna Ferka píše:Proč Ti brejle tak strašně vadí?

že vypadám jako deb. l :mrgreen: A když je sundám třeba v bazénu, vidím tak na dva metry :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
5.3.15 13:27

@Aact Osobně mi to teda přijde kvůli takovým hodnotám dost velké riziko. Co třeba čočky? Tam sice bude možná se slzami také potíž, ale dá se to řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
5.3.15 13:37

@Aact No to jsou fakt starosti. Mám dioptrie cca jako Ty, na plavání jsem si koupila brýle s dioptrickými skly (jsou levnější než operace) a jako deb*l nevypadám - kupuju si hezké brýle a nestydím se za ně, nezničím si přece oči kvůli tomu, že jsem zakomplexovaná.

Ale pokud se Ti chce riskovat zrak, tak si posluž. Jen pamatuj, že pro VŠECHNY kliniky jsou laserové operace kšeft.

Jinak doporučuju přečíst toto http://laser.pise.cz/…aci-oci.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
5.3.15 13:42

Zdravim, ja na operaci oka byla a uz bych nesla. Byl to laserovy zakrok NeoLASIK HD. Mela jsme neco malo pres 3 dioptrie. V oku mam ruzne odlesky, pred okem mi litaji jakoby pavucinky nebo jak to popsat, pocit sucheho oka byl par mesicu po operaci, ted je to lepsi ale ne 100 procent. Dokonce jsem chvilku videla i dvojite :(. Myslim ze laserova operace oka prinese pocit zlepseni tomu kdo ma treba 10 dioptrii a bez bryli si nevidi na nohy. Ja jsem mela zustat verna brylim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
5.3.15 13:42

@Slečna Ferka Máme známého primáře očního odd. v Krči a ten si teda o laserových operacích na soukromých očních klinikách nemyslí nic hezkého :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
5.3.15 14:03
@Slečna Ferka píše:
@Aact No to jsou fakt starosti. Mám dioptrie cca jako Ty, na plavání jsem si koupila brýle s dioptrickými skly (jsou levnější než operace) a jako deb*l nevypadám - kupuju si hezké brýle a nestydím se za ně, nezničím si přece oči kvůli tomu, že jsem zakomplexovaná.

Ale pokud se Ti chce riskovat zrak, tak si posluž. Jen pamatuj, že pro VŠECHNY kliniky jsou laserové operace kšeft.

Jinak doporučuju přečíst toto http://laser.pise.cz/…aci-oci.html

proč tak hrrr :roll: Co jsi čekala že mám za důvod? Že nemám uši a nemám ty brýle o co opřít? To, že se v brýlích necítím snad není důvod abys mi podstrkovala že jsem zakomplexovaná, prostě brýle nemám ráda a necítím se v nich dobře (čočky nesnesu) a tak jsem založila diskuzi abych se rozhodla zda do toho jít nebo ne… vím o tom prdlajs, tak se ptám. Tyhle příspěvky fakt nesnáším… já jsem úžasná a ty uvažuješ o operaci tak jsi blbá… :nevim:
Jinak děkuju za odkaz, přečtu si

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
5.3.15 14:13

Ja pracuju na jedne soukr. klinice, schvalne nepisu kde. Kazdopadne mrkni na operaci smile.Je to nova metoda, suche oko se u toho vyrazne eliminuje.Znam spoustu lidi, kteri jsou nadseni, at uz na kterekoliv klinice. Tvoje dioptrie jsou idealni na zakrok,10 dioptrii odlaserovat nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
5.3.15 17:31

@Aact Pokud si myslíš, že „brýle = vypadám jak deb*l“, tak si buď neumíš vybrat brýle, nebo máš komplexy, pardon, ale jiná možnost tam není. (O tom, že jsi blbá, nepíšu nic, a ani si to nemyslím.) Brýle nejsou invalidní vozík, aby se s nimi normální člověk nevyrovnal.

Jinak třeba můj otec na ten zákrok šel, protože měl na jednom oku 9 a na druhém 3 dioptrie, a to je rozdíl, který brýle „neunesou“ (čočky zas nesnesl on); kamarádka zase má problém sehnat brýle, protože má „hluboko posazený“ a úzký kořen nosu, takže jí s brýlemi drhnou řasy o skla (ta teda nosí čočky) - mohla bys mít i takový nějaký důvod. Nebo třeba děláš potápění a s brýlema to nejde… Proto jsem se ptala.

A jinak upřímně, i u zdravého člověka mi přijde ta operace jako hazard - ale dělat si ji opravdu jen z kosmetických důvodů, když máš takové kontraindikace, tak to bych si opravdu rozmyslela třikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí