Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já právě do teď jedla dost mléčných výrobků a žádný problém. Ještě mě napadlo, jestli to nemůže mít z pomeranče, ale to je asi blbost
Tak jsme dneska byli na tom výtěru, pro výsledky si mám zavolat v úterý. Zatím držím bezmléčnou dietu, dneska už tam krev neměl, tak uvidíme jak to bude v další dny. Za týden přibral 220g, takže zatím prospívá. A hlen ve stolici může být prý z rýmy.
@iiiv píše:
Tak jsme dneska byli na tom výtěru, pro výsledky si mám zavolat v úterý. Zatím držím bezmléčnou dietu, dneska už tam krev neměl, tak uvidíme jak to bude v další dny. Za týden přibral 220g, takže zatím prospívá. A hlen ve stolici může být prý z rýmy.
skvělé že tam není krev
, určité množství hlenu ve stolici akceptují i alergologové pokud nemá dítě jiné obtíže, zmizení hlenu je na hodně dlouho, sliznice více hlení i když se hojí…jen s tou rýmou je to prý kec pediatrů ![]()
http://www.porodnice.cz/node/50264
@Ankili uvidíme, dneska už ani nebylo tolik toho hlenu. Možná je to i tím, že už tolikrát denně nekaká, uvidíme. Dneska ještě nasadím lactobacílky a snad bude prďolka v pořádku.
Dobre dopoledne. Obnovuji diskuzi a zaroven prosim o radu. Mam temer 6 tydenni miminko a trpi na hrozne koliky. Od rana od 4-5 hodin nespime, protoze dost place a zabere vzdy na par minutek a sileny rev. Pres den obdobne. Po navratu z porodnice zacal mit ekzem - koprivku na horni polovine tela. Myslela jsem, ze to ma z prehrati, protoze porad pcika, je dost studeny, takze jsme prikrivali. Nicmene ekzem nemizi. Je plne kojen. Hlen ani krev ve stolici nema, nezvraci. Ale ta koprivka a velke koliky - nevim, nevim. Davam mu uz 4 tydny Biogaia, sama jim laktobacily. Boleni bricha se nelepsi. Mlecne vyrobky nejim, ale konzumuji maslo a nenapadlo me hlidat mleko v pecivu apod. Muze mit abkm priznak pouze koliky a ekzemu? Moc diky za pripadne rady
Podle mě to ABKM není, prostě prdy, upravit jídelníček, nejíst nadýmavé potraviny. Přeju ať to brzy přejde, u nás se to zlepšilo ve 4. měsíci.
@LindaPraha u nás prdy a ekzém bylo z mého jídla. Ekzém zmizel, když jsem přišla na to, co mu vadí.
@JanulaM @Hadumi diky moc. Nejhorsi je, ze nic nadymaveho nejim. Vcera jsem si dovolila dat teda malou cibuli do jidla. Jinak nedavam. Citrusy nejim… Dekuju zeny, ty prdy ne zabijou ![]()
@LindaPraha hele to asi nebude abkm. Dáváš Vigantol? Zkus vysadit (pořídit jiný) kamarádům dělal ty koliky on.
Nekonečné téma. Bojujeme s tím také od narozeni až do… Teď ji jsou 4 měsíce a stále se v noci xkrat budí, kroutí se. Pres den je stále uknourana
zlepšilo se to asi na 2-3tydny kolem 3. mesice, ale pak zase hruza. Mala bere biogaiu, babycalm. Zkousela jsem u espumisan, sabsimolex…
bez vysledku
jediny co nam v nejhorsim obdobi pomohlo byla rourka
no a asi nam proste nezbejva nez vydrzet
i kdyz je to desny
a taky jsem vyřadila vsechno nadymave i veskere mlecne potraviny atd… Výsledek nula… Takze jim, co chci ![]()
@Ornwen nedavam. Vigantol nemel, rovnou jsem koupila Baby Bebe od Jamieson
@Hedvikaaa ja uz zacla na jidlo pomalu rezignovat. Chroupu tyden start chleba, dva dny stare rohliky. Nevim, kde mam brat nejake vitaminy z jidla, kdyz prakticky nejim zeleninu ani ovoce. Biogaiu ma, Espumisan taky. Zkousela jsem Baby Calm, ale to bylo horsi
@LindaPraha to to je už jen čistá voda pro tebe
z té snad prdy nejsou