Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemyslím si, že zrovna tohle je dědičné. Nejlíp vám na to zřejmě odpoví odborník.
@tali98 ne, je to kravina - moje máma má 2 děti na první štrejch. Já první 7 m snažení, druhé 8 let ![]()
@Lanna1 píše:
Nemyslím si, že zrovna tohle je dědičné. Nejlíp vám na to zřejmě odpoví odborník.
edit, bo blbnu ![]()
Příspěvek upraven 27.05.16 v 15:11
@martina.se nevím co je na tom za volovina? To, že to není dědičné? Nebo to, že jí na to nejlíp odpoví odborník a ne nějaké maminy na diskusi?
@tali98 Jelikož nevíš, jaká byla příčina, nedá se to jakkoli předvídat. Mohla to být negenetická shoda náhod, stejně jako to mohla být nějaká porucha, co by dědičná být mohla. Ale i tak – není to nikdy 100%, takže je zbytečné nad tím takhle uvažovat.
@Lanna1 píše:šmajrá, blbě čtu
@martina.se nevím co je na tom za volovina? To, že to není dědičné? Nebo to, že jí na to nejlíp odpoví odborník a ne nějaké maminy na diskusi?
@martina.se píše:![]()
to myslíš vážně
![]()
to je dobrá volovina.
To teda není. Pokud se jí dlouho nedařilo třeba kvůli balancované translokaci nebo imunitní či jiné systémové poruše, je klidně možné, že to zdědí i potomek. To není žádná volovina.
@Litta píše:
To teda není. Pokud se jí dlouho nedařilo třeba kvůli balancované translokaci nebo imunitní či jiné systémové poruše, je klidně možné, že to zdědí i potomek. To není žádná volovina.
příčinu zakladatelka nenapsala, takže tohle je čistá spekulace…
@tali98 Jelikož nevíš, kde byla u maminky příčina (třeba byl příčinou tatínek
), tak těžko můžeš dedukovat nějaké objektivní závěry.
Pokud má někdo problémy otěhotnět kvůli stresu v práci nebo nekvalitním spermiím partnera, tak je to z pohledu genetiky podstatně něco jiného, než když jsou v rodině sklony k myomům nebo předčasnému přechodu.
@martina.se píše:
příčinu zakladatelka nenapsala, takže tohle je čistá spekulace…
Vždyť nepíšu, že to tak je. A myslím, že z toho mého prvního příspěvku je ta spekulativnost jasně zřejmá.
Jen bych opačný názor rozhodně nenazývala volovinou. Potíže s otěhotněním můžou být způsobeny nespočtem věcí a jak se dneska ukazuje, jen máloco není geneticky nebo epigeneticky dědičné. Možná tak špatné načasování sexu jejích rodičů, ale s nadsázkou i to mohla podědit. ![]()
Příčinu nevím, neptala jsem se. Jen jsme se jednou během rozhovoru s otcem dostali k tomuto tématu a on mi právě řekl, že se dlouho snažili a nějak to prostě nešlo. Jestli byla chyba na jeho straně, to netuším ![]()
@tali98, prosím anonymně, nepíšu o sobě!! Žena od mého bratránka byla počata uměle, protože její maminka nemohla otěhotnět přirozeně. Dotyčná má teď dvě děti a obě počaté přirozeně bez problémů ![]()
Vůbec nemusí být. já jsem jedináček, kterej se zadařil asi po 6 letech snažení, a 3 děti mám, ani nevím jak, druhý dvě z jedinýho styku, kterej měl být dost mimo ovulaci ![]()
Ahoj holky,
moje mamka měla docela dlouho problém otěhotnět, původně chtěla miminko po svatbě, ale nakonec se to povedlo až za pár let. Nakonec má mě a mého bráchu. Myslíte si, že až budu chtít miminko já, tak budu mít také problém? Je možné, že to podědím po své matce?
Děkuju za odpovědi.