Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@hmvpapir píše:
@Johnny7 je mi jasné, ze z fotky se prd pozná. Jsem z toho proste nervózní. Normálně tohle nedělám. Už roky jsem tu nebyla. Asi jsem chtěla jen uklidnit, ze to nemusí být toto. Asi to byla blbost. Díky za vaši pomoc
Můžeš být v pohodě, a blbost to nebyla.
@vokishka píše:
vidíte, a mé dceři na to tady koukli a řekli, že to asi lupénka bude. A co myslíte, byla tam
Definitivně se to pozná u odborníka, ne tady, a nedávám na řeči že „asi to lupénka bude“. To je jako říct sanitka „asi“ přijede, protože jsem jí „asi“ zavolal.
@Johnny7 píše: … být na nervy z kožní nemoci? To myslíte vážně? Náš syn měl neštovice a rozhodně ani on ani já jsme z toho nebyli na nervy. A jeho maminka už vůbec ne. Vždyť je to jen kožní problém.
být na nervy z kožní nemoci? Tak z lupénky bych byla taky nervozní, kdyby bylo podezření. Z neštovic ne. Rozdíl snad jednoznačný.
Zajít na kožní, tam jsou na to odborníci, lepší to odchytit včas ![]()
@vokishka píše:
vidíte, a mé dceři na to tady koukli a řekli, že to asi lupénka bude. A co myslíte, byla tam
Když se někdo náhodou trefí, tak ano. Ale tady nikdy nevíte, na koho natrefíte, a ještě tady budu vystavovat svoje dítě…
@Johnny7 píše:
Když se někdo náhodou trefí, tak ano. Ale tady nikdy nevíte, na koho natrefíte, a ještě tady budu vystavovat svoje dítě…
@hmvpapir píše:
Vy trochu rozdíl vystavování dítěte a fotka kousku kůže.
OK. Rozumím. Máte ode mě SZ
@hmvpapir píše:
Ahoj, chci oživit diskuzi. Mam u dcerky podezření na lupenku. V pondělí sice jdeme na kožní, ale nedá mi to spat. Myslíte, ze se jedna o lupenku?
Todle tady bylo v poslední době asi 3×. A byla to plíseň.
Přesně ti to řekne kožní, ale nemá smysl to podle ničím promazávat než ti řeknou, co to je.
Lupénka je nejčastěji na loktech, nártech, kolenech, ve vlasech, na kostrči. Výsev lupénky začne jednou šupinkou a jak si to člověk škrábe, tak se to zvětšuje. A postupně narůstá vrstva kůže.
Samozřejmě to může být i ekzém.
Je potřeba to léčit tak, aby to nemohlo mokvat- pak hrozí zánět kůže, protože to není úplně malé. Podle mě to ale podle té fotky lupénka není. Nicméně neznám všechny formy lupénky, pouze tu ložiskovou. ![]()
@Jirka765 plíseň mě taky napadla. Exem by spis svedil. A dceru to nesvedi.
@hmvpapir píše:
@Jirka765 plíseň mě taky napadla. Exem by spis svedil. A dceru to nesvedi.
Ok, ničím to zatím nemažte a i třeba při utírání to nedrhněte. A uvidíte, co řekne kožní a co na to dostanete. ![]()