Je to stavba?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106
1.6.16 09:28

Palety nejsou zabudovány v zemi. Na paletách jsou z latí udělány stojny sešroubovány. A k těm přidělány jako zádo z prken. Prý je to už konstrukce. Ani zastřešené to není. Prý samotné dřevo na paletě přikryté plachtou by bylo v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
1.6.16 09:29

Předpis č. 183/2006 Sb. § 2
(3) Stavbou se rozumí veškerá stavební díla, která vznikají stavební nebo montážní technologií, bez zřetele na jejich stavebně technické provedení, použité stavební výrobky, materiály a konstrukce, na účel využití a dobu trvání. Dočasná stavba je stavba, u které stavební úřad předem omezí dobu jejího trvání. Za stavbu se považuje také výrobek plnící funkci stavby. Stavba, která slouží reklamním účelům, je stavba pro reklamu.

Příspěvek upraven 01.06.16 v 09:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
1.6.16 09:38

Na úřadě nám řekli, že musí být podpisy od všech sousedících pozemků jinak máme smůlu ohledně plotu. Ale teď řešíme jak s tím dřívím. Je to asi 2 metry vysoké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
1.6.16 09:40
@AlphaOmega píše:
Předpis č. 183/2006 Sb. § 2
(3) Stavbou se rozumí veškerá stavební díla, která vznikají stavební nebo montážní technologií, bez zřetele na jejich stavebně technické provedení, použité stavební výrobky, materiály a konstrukce, na účel využití a dobu trvání. Dočasná stavba je stavba, u které stavební úřad předem omezí dobu jejího trvání. Za stavbu se považuje také výrobek plnící funkci stavby. Stavba, která slouží reklamním účelům, je stavba pro reklamu.Příspěvek upraven 01.06.16 v 09:37

Takže ano, pokud jste tam něco smontovali, jde to posoudit jako stavbu. Je to v kompetenci stavebního úřadu. V případě rozporu v kompetenci soudu.

Pokud je to stavba do 2m od hranice pozemku, pak souhlas SÚ/souseda je třeba.

To jsem asi nepotěšil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
1.6.16 09:47
@kazda.m píše:
Pani sousedka v tom asi umi chodit. A o tom zduvodneni nesouhlasu nikde nic neni? Protoze to pak fakt ty lidi delaji naschvaly jen tak pro pobaveni „tak my s tim teda souhlasit nebudem at je sranda“

Máloco je horší než soused blbec. Snad jen válka. A ta je vpodstatě zobecněním toho, že soused je blbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
1.6.16 09:51

A nějaké jiné řešení aby to nemělo spojovací části někdo neví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
1.6.16 09:56

@dajdy ty jo tak ta ženská musí mít problémy sama se sebou :think: neporadím, ale snad to bude OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
1.6.16 10:03

Jo jo, dokonce nám zakazuje psa, protože oni ho také mají a pak by na sebe štěkali. A říká co smím na zahradě dělat a co má chlap. Hraje si na velkou majitelku baráku a ještě nám stále říká jménem i na upozornění, že se nám to nelíbí. Teď bude mít obzvláště radost když nám to nevyjde. Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
1.6.16 10:05

Díky chybějícímu plotu tam zůstane místo k ničemu a jinde dřevo se nevejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
1.6.16 10:58
@dajdy píše:
Díky chybějícímu plotu tam zůstane místo k ničemu a jinde dřevo se nevejde.

Tak soud… protože oprávněný důvod vyargumentuje stěží. Třeba jí to uklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
1.6.16 11:37

Právě že nevím, jestli se to potom řeší podle té stížnosti. Ani nám pán ze stavebního nechce dát kopii stížnosti. Ale podle mě na ni mám právo. A vše co k tomu náleží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
1.6.16 11:39

Přišla doporučeně výzva ke kontrole, ale důvod žádný neuveden. Až pak na místě když jsem se zeptala oč jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
1.6.16 17:19
@dajdy píše:
Právě že nevím, jestli se to potom řeší podle té stížnosti. Ani nám pán ze stavebního nechce dát kopii stížnosti. Ale podle mě na ni mám právo. A vše co k tomu náleží.

Pokud jste účastníky řízení (jakože jste), tak máte ze zákona právo na pořízení kopie součástí spisu (popř. kompletního spisu), to řeší správní řád.
Pokud vydají na stavebku rozhodnutí (že je to stavba a sousedce odůvodněně vadí a máte ji odstranit), tak se odvolejte, potom leda soud, ale já bych do toho šla. Nenechala bych se od sousedky buzerovat. A ještě aby mi zakazovala psa :pocitac:
Ono leckdy na hrubý pytel hrubá záplata. Neustupovat a dát jí najevo, že takhle tedy ne, normálně bych na ní natvrdo vyrukovala.

• Citovat
  • Upravit
16199
1.6.16 17:34
@dajdy píše:
Jo jo, dokonce nám zakazuje psa, protože oni ho také mají a pak by na sebe štěkali. A říká co smím na zahradě dělat a co má chlap. Hraje si na velkou majitelku baráku a ještě nám stále říká jménem i na upozornění, že se nám to nelíbí. Teď bude mít obzvláště radost když nám to nevyjde. Ach jo.

Teď jsem si vzpomněla, jak jsem vyřešila situaci v práci, kdy já jako kontrola za jedno oddělení z centrály jsem jezdila do regionů na porady, a jedna protivná babizna (nadřízená dalších asi dvaceti účastníků) všechny mladší lidi z centrály totálně ignorovala, a svou nadřazenost dávala mimo jiné najevo oslovováním zdrobnělinou křestního jména (takže pro představu jsme tam třeba ze dvou oddělení jeli udělat průvan, protože tam byly průšvihy, a ona nás představila „přijeli Nikolka a Martínek z Prahy“ - jména jsem tedy pozměnila). Asi pětkrát jsem ji žádala, aby mě oslovovala příjmením, že firemní kultura naší společnosti si oslovování křestním nijak nežádá a nepřijde mi to vhodné. Zabralo až to, když se mě ptala před ostatními, jestli si dám kafe, zase stylem „A Nikolko, nedáte si radši kafíčko?“, tak jsem řekla „A víte, že nedám, Jituško? Už jsem měla dvě.“ Kysele se ušklíbla, pak to zkusila ještě jednu na centrále, tak jsem jí znovu řekla „Jituško, bohužel se neorientujete v zákoně o…“ a dala pokoj.
Vůči starším je třeba mít úctu a respekt, ale ne bez hranic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
1.6.16 19:12
@zrcadlo píše:
Vůči starším je třeba mít úctu a respekt, ale ne bez hranic.

Ne není. Úcta a respekt se nezískává stářím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí