Je to šváb?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31017
8.7.19 13:02

@Aja 1234 Rekla bych, ze rus. Nebo nejaky cvrcek, ale toho byste teda slyseli predtim, dela pekny bordel. Rusi byli na kolejich ve velkem a stejne jsem zahledla ziveho jen jednoho, jsou strasne rychli a nemaji radi svetlo. Resilo se to pak vzdy plosne deratizaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
8.7.19 17:58

No dnes jsem vse prohlidla co se tyce linky atd.. ale. nikde nic.. no jsem z toho cely den spatna.. jsem zvedava vecer..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
9.7.19 20:01

@Aja 1234 já tě úplně chápu, já mám ze švábů fobii… Mně to tedy připadá taky jako rus :?

Mohl se k vám dostat z jiného bytu… já jsem si v zimě málem dva přivezla v kufru z Thajska. Ale pečlivě jsem prohlížela kufr před balením na cestu zpět, takže jsem je naštěstí odhalila, ale :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
9.7.19 21:34

Tak holky od te doby co jsemm ho nasla uz nic neni.. stale v noci kontroluju vse i za linkou a nic.. jen nechapu kde.jsem ho nabrala.. napada me jen ze jsem v ten den vecer byla v obchode a na linku jsem polozila meloun.. zhasla jsem a pak meloun prendala na stul a v tom okamziku jsem tam videla tu potvoru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.19 03:56

Ten brouk se jmenuje Hrdobec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.19 05:38

Je tohle šváb?

Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli je tohle druh svába viz. Fotka pres dvěma dny jsem večer na lince viděla švába toho jsem poznala hned, bydlíme v panelovem bytě už 3 týdny a ukázal se až teď naštěstí sem viděla jen jednoho. Mám 3 měsíční miminko a celkem se bojím. Děkuji za vaše rady

• Citovat
  • Upravit
4
1.1.22 19:27

Je to šváb?

Dobrý den,

Mám taky otázku ohledně švábů. Je to on nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
1.1.22 19:33

@Dejna23 nooo,tak tady asi bohužel můžu říct, že je to rus domácí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
1.1.22 19:42

@Gábííí tak to je pěkný 😳 Mate nějakou radu jak to vyřešit? Asi bude nejlepší povolat rovnou deratizaci? Dnes se na lince objevily dva malý, takže to budou asi někde tady v bytě 🤦🏼‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75782
1.1.22 19:50

Můj chlap podniká v DDD (deratizace, dezinfekce, dezinsekce), dala jsem mu k nahlédnutí fotku a vzkazuje, že je to rus domácí, tj bratránek od švába.
Jestli si rusa nechceš nechat za domácího mazla, tak prý by dal požerovou nástrahu
- nesmrdí a je to nejmodernější cesta, ale volně to neseženeš, musíš prý to objednat u profíků, zagoogli, koho máte v okolí.
Pokud je výskyt menší, máš zkusit nastříkat klasickým postřikem z drogerie proti lezoucímu hmyzu ta místa, kde chodí, aby byla šance, že se v tom omatlají a chcípnou.
Držím palce. :kytka:

Edit.
Odborník dodává, že bacha, insekticid nepůsobí na vajíčka!
Pokud máš doma dospělce, dá se očekávat, že už mají nakladená vajíčka a za čas se objeví nová generace. Hlídat, postřik opakovat, nebo možná líp toho profíka dezinsektora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
1.1.22 20:03

@sirikit díky za rady, vyzkouším vše a snad ty mrchy dostanu všechny pryč :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
1.1.22 20:07

Taky jsme s nimi bojovali. Hlavne at to resi cely barak, je dost pravdepodobne, ze je maji i byty kolem. Meli jsme tu poziraci pastu, vyhladilo je to :palec: hlavne udrzovat poradek, nenechavat zbytky jidla na lince, ani piti, pak se napijes a muzes mit strevni potize, kdyz na to lezou.
Drzim palce at se jich zbavite co nejdriv. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
1.1.22 20:24

@Markétka111 volala jsem předsedovi a ten nemá prý nic hlášeného od ostatních bytů. Takže jedině se zeptat postupně po lidech sama. Nebo jestli to lidi neřeší, těžko říct. Bydlím tu teprve měsíc a myslím si, že nemůžu být jediná kdo tu má takový problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
1.1.22 20:58

@Dejna23 deratizace určitě, ale nejen vy, ale celý barák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
5.8.24 13:04

Zdravím, v noci jsem našla u sebe v pokoji mrtvého brouka, okolo zatím nic, ani v noci jsem žádné další neviděla.. ale nedokážu moc rozeznat co to je. Jedná se o švába/rusa domácího? Je to štíhlé, dlouhé cca 1 cm a má to 3 páry nohou. Tykadla nejsou zřetelná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný