Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Aja 1234 Rekla bych, ze rus. Nebo nejaky cvrcek, ale toho byste teda slyseli predtim, dela pekny bordel. Rusi byli na kolejich ve velkem a stejne jsem zahledla ziveho jen jednoho, jsou strasne rychli a nemaji radi svetlo. Resilo se to pak vzdy plosne deratizaci.
No dnes jsem vse prohlidla co se tyce linky atd.. ale. nikde nic.. no jsem z toho cely den spatna.. jsem zvedava vecer..
@Aja 1234 já tě úplně chápu, já mám ze švábů fobii… Mně to tedy připadá taky jako rus ![]()
Mohl se k vám dostat z jiného bytu… já jsem si v zimě málem dva přivezla v kufru z Thajska. Ale pečlivě jsem prohlížela kufr před balením na cestu zpět, takže jsem je naštěstí odhalila, ale ![]()
Tak holky od te doby co jsemm ho nasla uz nic neni.. stale v noci kontroluju vse i za linkou a nic.. jen nechapu kde.jsem ho nabrala.. napada me jen ze jsem v ten den vecer byla v obchode a na linku jsem polozila meloun.. zhasla jsem a pak meloun prendala na stul a v tom okamziku jsem tam videla tu potvoru..
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli je tohle druh svába viz. Fotka pres dvěma dny jsem večer na lince viděla švába toho jsem poznala hned, bydlíme v panelovem bytě už 3 týdny a ukázal se až teď naštěstí sem viděla jen jednoho. Mám 3 měsíční miminko a celkem se bojím. Děkuji za vaše rady
Dobrý den,
Mám taky otázku ohledně švábů. Je to on nebo ne?
@Dejna23 nooo,tak tady asi bohužel můžu říct, že je to rus domácí
@Gábííí tak to je pěkný 😳 Mate nějakou radu jak to vyřešit? Asi bude nejlepší povolat rovnou deratizaci? Dnes se na lince objevily dva malý, takže to budou asi někde tady v bytě 🤦🏼♀️
Můj chlap podniká v DDD (deratizace, dezinfekce, dezinsekce), dala jsem mu k nahlédnutí fotku a vzkazuje, že je to rus domácí, tj bratránek od švába.
Jestli si rusa nechceš nechat za domácího mazla, tak prý by dal požerovou nástrahu
- nesmrdí a je to nejmodernější cesta, ale volně to neseženeš, musíš prý to objednat u profíků, zagoogli, koho máte v okolí.
Pokud je výskyt menší, máš zkusit nastříkat klasickým postřikem z drogerie proti lezoucímu hmyzu ta místa, kde chodí, aby byla šance, že se v tom omatlají a chcípnou.
Držím palce. ![]()
Edit.
Odborník dodává, že bacha, insekticid nepůsobí na vajíčka!
Pokud máš doma dospělce, dá se očekávat, že už mají nakladená vajíčka a za čas se objeví nová generace. Hlídat, postřik opakovat, nebo možná líp toho profíka dezinsektora.
@sirikit díky za rady, vyzkouším vše a snad ty mrchy dostanu všechny pryč ![]()
Taky jsme s nimi bojovali. Hlavne at to resi cely barak, je dost pravdepodobne, ze je maji i byty kolem. Meli jsme tu poziraci pastu, vyhladilo je to
hlavne udrzovat poradek, nenechavat zbytky jidla na lince, ani piti, pak se napijes a muzes mit strevni potize, kdyz na to lezou.
Drzim palce at se jich zbavite co nejdriv. ![]()
@Markétka111 volala jsem předsedovi a ten nemá prý nic hlášeného od ostatních bytů. Takže jedině se zeptat postupně po lidech sama. Nebo jestli to lidi neřeší, těžko říct. Bydlím tu teprve měsíc a myslím si, že nemůžu být jediná kdo tu má takový problém.
Zdravím, v noci jsem našla u sebe v pokoji mrtvého brouka, okolo zatím nic, ani v noci jsem žádné další neviděla.. ale nedokážu moc rozeznat co to je. Jedná se o švába/rusa domácího? Je to štíhlé, dlouhé cca 1 cm a má to 3 páry nohou. Tykadla nejsou zřetelná..