Je tohle chování od šéfa v pořádku?

Anonymní
27.11.24 18:02

Je tohle chování od šéfa v pořádku?

Zdravím, raději anonymně, nevím, kdo všechno sem chodí…

V únoru t. r. jsem nastoupila do nové práce. Smlouvu mám na rok (jsem záskok za mateřskou, což jsem se vlastně dozvěděla až při podpisu smlouvy, ale to by byl jiný příběh)… nyní se jedná o prodloužení.

Dnes jsem měla sezení s šéfem, ptala jsem se ho, jak to tedy s prodloužením bude. Řekl, že to závisí na ročním hodnocení (nejen jeho) a rovnou mi přiznal (prý proto, že chce být transparentní), že co se týče výkonu, je vše OK, ale prý je u mne problém v komunikaci – ve smyslu, že se málo zapojuji do týmových diskuzích v chatu a jsem méně aktivní na schůzkách.

Upřímně mě to překvapilo/zamrzelo – od února až do srpna jsme se pravidelně setkávali každý týden, nikdy žádnou výtku neměl… v srpnu najednou přišel s tím, že by jsme ty 1to1 už mohli úplně zrušit, na to jsem mu řekla, že by bylo dobré, abychom se potkávali alespoň 1× měsíčně, s čímž souhlasil… ale ani na těchto méně častých setkáváních nikdy žádnou výtku k mé komunikaci nepřednesl. Dozvěděla jsem se to tedy dnes zmíněnou formou. Když jsem se ho ptala, co můžu udělat pro zlepšení, vlastně nebyl schopný nijak konkrétně odpovědět…

Přijde vám takové jednání OK?

Současně nedávno kvůli budgetu propustili jednoho mého kolegu z týmu – šéfova velmi dobrého kamaráda… nevím, jestli jsem úplně mimo, ale upřímně mě napadlo, jestli prostě nehledá záminku pro to, jak „uvolnit“ můj budget a svého kamaráda tak moci přijmout zpátky.

Řešila jsem to s terapeutkou, ta vidí komunikační problém spíše na jeho straně… jak to působí na vás? Děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13258
27.11.24 18:13

Vidím to tak, že jim chybí finance anebo paní už chce zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15616
27.11.24 18:15

Evidentně ti smlouvu prodloužit nechce a neví jak by to obkecal. Můžou chybět peníze, nebo se baba z mateřské chce vrátit …
V pořádku tato komunikace samozřejmě není, ale nic s tím neuděláš.

Ale být tebou, tak do pr…mu rozhodně nepolezu a začala bych si hledat jiné místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37268
27.11.24 18:20
@Anonymní píše: Více

A nechce něco za něco? Ty budeš „komunikativnější“ a on doporučí prodloužení Tvé smlouvy. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101947
27.11.24 18:24

A není to jedno, on smlouvu prodloužit nechce, není důvod aby to okecával, ty smlouvu mít prodlouženou nebudeš, není důvod řešit, co tím či oním mohl myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.24 18:26

@jege to určitě ne :lol: Myslím, že si dělá zálusk spíš na kolegyni… každopádně, ještě mě napadá, že v posledních měsících se mi celkově spíš vyhýbá, dnešní setkání jsem vlastně musela iniciovat já, on chtěl tuhle (pravidelnou) schůzku zrušit, prý žádné téma k probrání neměl… tak nevím, trochu to na mě působí tak, že už tak nějak ví, že poletím a asi je mu trapné dívat se mi do očí a pořád dělat a tvrdit, že „neví“ a že nic… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
27.11.24 18:29

Bud ti nechce peodlouzit smlouvu, nebo proste nesedit do tymu

Ja byla vzdy vykonna/pilna a predbihali me v povyseni lidi, co toho tolik neudelali a meli mensi znalosti. Prostě je potreba byt videt. Cim dyl prscuju, tim vic mam pocity ze realna odvedena prace ma na povyseni vliv tak j 10%

• Citovat
  • Upravit
9357
27.11.24 18:29

Tak co je do za de.ila, že neumí říct normálně smlouvu neprodloužím a takhle mlží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9357
27.11.24 18:34

Na vojnu s takovejma sralbotkama! Hezky kartáčkovat ha.zly a zrušit jim internety.!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.24 18:42

@Šmoulice ať to dopadne jakkoliv, novou práci budu hledat beztak. Není to poprvé, kdy mi s prominutím trochu nas.ali na hlavu (viz to „zamlčení“ záskoku za mateřskou při nástupu) a já bych si pak sama sebe nemohla vážit, kdybych si tohle nechala líbit :nevim: Díky za názor :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9293
27.11.24 18:52

Já si taky myslím, že ti smlouvu prodloužit nechce. Jen nemá koule ti to říct. A nebo se bojí, že když ti to řekne takhle brzy tak už nebudeš makat na 100%.
Hledala bych si jiné místo, tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15616
27.11.24 18:54

Že jsi záskok za mateřskou jsi se dozvěděla u podpisu smlouvy … Tak proč jsi podepisovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.24 18:59

@Šmoulice byla jsem v blbé fin. situaci, práci jsem nutně potřebovala. Samozřejmě, že jsem si novou práci měla hledat ihned po přijetí a tomhle fiasku, ale mám prostě celkově problém se ozvat… pracuju na tom, ale jsou to spíš šnečí kroky stran zlepšení, no. Navíc mi pracovní náplň vyhovuje a to mě asi nějak ukolébalo :zed:

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
27.11.24 19:09

Ty blaho. No, je to zbabelec. Di vem, ze by sis treba chtela prevezt cast dovolený do falsiho roku🤣 jako se to dela u nas (taky se podepisuji nove smlouve tesne, tesne pred uplynutim).

On je fakt srabacek

• Citovat
  • Upravit
919
27.11.24 19:15

Je smutné, že osoba, která je ve vedoucí pozici, neumí jednat fér a narovinu. Navíc v tomto případě, když to mas stejně dáno, že jsi záskok za mateřskou. Takže vlastně nejde zas tak o něco nečekaneho. Bylo by vůči tobě určitě správne, kdyby ti to řekl a takto nemlžil.
Prostě buď připravena na tu nejhorší variantu a dívej se už jinde. Stejně, pokud k tobě nebyli fér už při podpisu smlouvy, tak to tam stejně nebude úplně výhra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat