Zamítnutí dovolené, která je zaplacená

11
25.11.24 18:26

Zamítnutí dovolené, která je zaplacená

Ahoj,
mám takový problém. Dostala jsem od rodičů zaplacený zájezd na Kanáry na příští rok který už nejde vrátit. Řekla jsem o tom vedeni v práci. Ti mi řekli ze neví zda mi dovolenou dají. Netuším, co mam teď dělat. Stalo se někomu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15586
25.11.24 18:29

Nedáte mi dovolenou? Ok, podám výpověď. ;)

Nevidím důvod, proč by ti neměli dát dovolenou. :roll: Ještě takto nahlášenou předem. Asi to nebude nic moc firma. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.24 18:32

Ano, stalo. Ale to bylo v době, kdy pracovní trh byl ubohý a každý se o pracovní místo třásl.

• Citovat
  • Upravit
247
25.11.24 18:42

Hlavně bych to podala písemně nebo jak to máte u vás, bohužel schválit nemusí, ale u nás se dá naštěstí dohodnout. Drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
25.11.24 18:57

@SaltyH No, zamestnavatel ti ji dat nemusi, nicméně pokud zadas dostatečně dopředu a nejsou tam žádné objektivní duvody, proc by to nemělo jit, tak bych chtěla písemně potvrdit, ze ji mam schvalenou, jinak odchazim, protoze ve firmě, ktera chce delat schvalnosti, ja pracovat nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4154
25.11.24 18:59

No a ja to fungovalo letos? Co jsi musela udelat abys dostala dovolenou? Nebo ti ji naridil zamestnavatel? Rekli ti proc nebo za jakych podminek by to slo? Podle me ti to proste jen nechteji slibit, kdyby nahodou neco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
25.11.24 19:00
@Šmoulice píše: Více

Tak dovolenou určuje zaměstnavatel, takže zaměstnanec nemusí dostat dovolenou kdy si řekne. A dávat kvůli dovolené výpověď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69116
25.11.24 19:01

Tak dle zákona je to opravdu tak, že zaměstnavatel dovolenou schvaluje. Tudíž schválit nemusí. Otázka je, proč to dělá. Může to být tím, že se dovolená strefí do nejhektičtějšího období, kdy je potřeba každá ruka a dovolenou nedostane nikdo. Nebo jiný relevantní důvod. No a nebo zaměstnavatel jenom může dělat problémy, tak je dělá - v takovém případě bych u takového zaměstnavatele pracovat nechtěla. Ale tak jako tak, dávat už předem zaplacenou dovolenou na daný termín bez konzultace předem není vůbec dobrý nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
25.11.24 19:04

@SaltyH A jaký řekli důvod, že dovolenou nedají? Hlavně teda rodiče se měli předem domluvit na termínu dovolené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69116
25.11.24 19:05

Měla jsem šéfovou, co by nejradši schvalovala dovolenou krátce předem, sama jezdila last minute. Odůvodňovala to tím, že přeci nemůže tušit, co bude za pár týdnů, nedejbože měsíců. Jenomže já jaksi nebudu kupovat letenky a zamlouvat ubytování, mám-li velmi specifické požadavky, 14 dní dopředu, že, takže to bylo na vážnou promluvu. A ano, pokud b pokračovala ve stylu, kdy by mi nechtěla v lednu schválit tři dny volna v březnu, protože přece netuší, co bude, byl by to pro mne důvod k odchodu. Ale byla jsem v pozici, kdy jsem byla zkušený a dost těžko nahraditelný pracovník, který by neměl problém práci sehnat jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
25.11.24 19:06

No dát ti ji nemusí, mají proto nějaké důvody, nepřijde mit o zrovna košer, pokdu to je dostatečně dopředu a termín není známý jako nevhodný? My si třeba nemůžeme brát dovolené první tři dny v měsíci, ale každý to ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
25.11.24 19:06
@cestovatelka 1 píše: Více

Je to zrovna v době, kdy se u nás budeme spojovat s jinou firmou a bude to prý náročný období

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
25.11.24 19:08
@tini píše: Více

Nijak. Nastupovala jsem v červnu a to už jsem byla po dovolené z předchozího zaměstnání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
25.11.24 19:09
@SaltyH píše: Více

no tak to je důvod dovolenou neschválit, nejde ten termín dovolené změnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat