Zamítnutí dovolené, která je zaplacená
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@ugluk tak samozrejme, ze pro kazdeho je vyhodnejsi to vedet predem, kvuli cene zajezdu. Ale kdyz to bude vedet manzel pozdeji, poresim to a objednam pozdeji, i kdyz za vyssi cenu nebo s rizikem, ze uz nebude to, co chci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 neni to pres cestovku a peníze nám při zrušeni nevrátí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blumen tak je později a později. Měsíc předem je fakt o tom řešit srpen v červenci. Což je opravdu málokterý rodič malých dětí bez hlídacích babiček ochoten překousnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Parfem_z_hadovky píše: VíceŘeším to domlouvou. Na rovinu řeknu, že to takhle dopředu schválit nemůžu. Protože pak mám z toho problémy, když ji musím rušit a musí se to zaměstnanci uhradit. Což je pravda, fakt to bylo hrozný a celá odpovědnost se hodila na mě. A to nemluvím o moji reputaci. Že by někdo odjel bez schválení se mi naštěstí ještě nestalo. Na druhou stranu, jakmile mi někdo dá výpověď, často skončí na PN.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dollorres píše: Více
a chodíte je na té PN kontrolovat, když jde o evidentní naschvál?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dollorres píše: Více
Tohle vnímám jako manažerskou neschopnost. Ty jako manažer máš zajistit zastupitelnost, případně být schopná sama zastoupit podřízeného. Pokud nešlo o měsíční dovolenou, ale jednalo se o obvyklé 1-2 týdny, tak rušením a proplacením nákladů nase. reš zaměstnavatele za prachy navíc, zaměstnance za zkažení dovolené, a zbytek týmu, kterému ukážeš, že z pozice moci nemají nic jisté a ty nehodláš hledat jiné řešení. Ztráta pro všechny, jako majitel nebo člen vedení už bych tě měla na koberečku
. Ne, já naopak manažery tlačím k tomu, ať o dovolené diskutují v týmu klidně už v listopadu, aby si všichni určili termíny, které zajistí hladký chod a jim umožní včasný nákup first minutě. Obzvlášť pro samoživitele je klíčové mít termíny mnoho měsíců dopředu, aby mohli nakoupit tábory a zajistit hlídání. Z pohledu motivace lidí je klíčové jim ten klid dopřát a ne je držet v šachu. Ale to je asi pod tvou rozlišovací schopnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Parfem_z_hadovky píše: Více
Tak první se snad domluví dovolená v práci a až pak se platí zájezd. Každý zájezd ti podrží v rezervaci nějakou dobu. Takže zarezervuju, domluvím se v práci a pak platím. Jsem velice naštvaná, když to někdo z podřízených udělá naopak. Ještě nikdy jsem nikomu dovolenou ani v takovém případě nezrušila, ale všeho dočasu, no.
- Citovat
- Upravit
@zrcadlo píše: Více
Ty jsi necetla jeji lonskou vanocni diskusi? Jak rusila slibena volna mezi svatky a strasne se divila, že se to lidem nelibi? Jedna zamestnankyne si dokonce dovolila brecet, protože uz neco mela. To si dovolila moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@puzzles píše: Více
No, ale fakt ti nikdo nebude drzet rezervaci zajezdu v radu týdnů az měsíců…
Ja treba objednavam keste pred schvalwnim dovolené, ale je fakt, ze si ji urcujeme sami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My vždy na konci roku říjen/ listopad musíme sepsat plán dovolené. Ta se zašle dál a čeká se na schválení. Zatím se nikdy nestalo, že by to bylo zamitnuté. Vždy dostaneme vyjádření, nejpozději do prosince. A během roku, můžeme dovolené změnit (někdy to taky nejde, ale většinou se dá domluvit).
Tak že bych to napsala písemně, že žádáš o dovolenou v tom a tom období a čekala na vyjádření, pokud zamítnou, tak jedině s řádným odůvodněním.
A pokud píšeš, že důvod je sloučení firem, tak taky jde o to, jakou tam máš pozici?? Zdá jsi opravdu ten důležitý článek, bez kterého se neobejdou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše: Více
Jo, já si ji pamatuju, i to ty páteční večerní porady na truc. To je tak, když se do vysokých pozic povýší lidí, kteří na to lidsky vůbec nemají, chybí jim integrita osobnosti a formální autoritou a bossingem nahrazují nedostatek té neformální autority. HR i vedení z ní musí být nešťastné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- rozmyslíme doma dovolenou a orientační časový rámec, 2) proberu to s kolegyněma, co mě budou zastupovat, respektuji při tom mé i jejich pracovní záležitosti, 3) požádám šéfa, což už je spíše formalita, neb jeho zajímá hlavně to, že jsem domluvená s kolegyněma a neleze to do žádných předem očekávaných obtížných situací, 4) po písemném schválení šéfem kupuji letenky/ platím zálohy. Bez bodu 3) si tak maximálně někde zabukuju chatu s možností zrušení zdarma.
A ano, může se stát, že se něco zcela nečekaného stane dva dny předem. Ale i tak ve fungujícím kolektivu je tohle řešitelné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
No tak zrovna zamestnavatel, o kterem mluvim vyse, je statni urad
rozpis jsme sice meli, ale pred mou dovolenou prisla vedouci, ze se ji nezda, ze bych mela mit 2 tydny v kuse…Nebyla jsem prepazkovy pracovnik, jenom jsem byla proste zadkem na dvou zidlich a nejlepsi.
Jsem rada pryc. Muj soucasny sef se snazi opravdu vyhovet.
- Citovat
- Upravit
No, každopádně, zakladatelko - moc možností nemáš. Pokud nejde dovolená zrušit, nezbývá než doufat, že to nakonec klapne - povinnost ti ji schválit opravdu nemají. Nebo odejít a doufat, že nový zaměstnavatel ji schválí. No a nebo neodjet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit