Asistent pedagoga a co je ještě moje práce?

Anonymní
24.11.24 08:08

Asistent pedagoga a kam az napln prace

Prosim, je toto bezne?

Nastoupila jsem do jedne zakladky jako as. pedagoga pro zaka 8.nebo 9.tridy (je to uz par let, nejsem si tridou uz jista). Byla to bezna zakladka, vubec nevim, co mel zak v papirech od pedpsy poradny.

Ucitele po me chteli, AT HO KOMPLETNE UCIM VSE vcetne matematiky a naznacovali, AT ZA NEJ DELAM I PISEMKY(nebo mu mam poradit odpovedi). Nechapali treba, ze matematiku fakt nezvladnu ani poradit ani naucit.

Je toto bezne? Abych ZCELA studovala za zaka? Jaka je praxe bez ohledu na legislativu?

Prosim anonym, chodi sem jedna ucitelka z te skoly a je to zaroven i moje sousedka…dekuji

Pro rejpalky: skolu mam vysokou, magistra, statni a dost prestizni. Bohuzel s nemoznosti sehnat mensi uvazek. Rada bych proto opet as. pedagoga. Jsem zvedava, co si budete pamatovat ze ZS vy, az vam bude skoro 50 jako me a budete mit k tomu ruzny zdravotni problemy.

Je tu nekdo, kdo mi normalne odpovi, zda fakt AP znamena, ze celou skolu kompletne odstuduji za zaka, ktery neni schopen donest si ani orezanou tuzku a kruzitko v penalu, ac maji geometrii a pisemku z ni?

Příspěvek upraven 24.11.24 v 13:35

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30408
24.11.24 08:19
@Anonymní píše: Více

No tak ta tě rozhodně nepozná, ještěže jsi ten anonym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
24.11.24 08:21

Nezvládáš jen matematiku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.24 08:23

Jsem AP v 9. třídě. Učivo většinou ovládám(slyšim výklad, případně vím, kam se podívat)takže při hodině dovysvětluji nejen svému svěřenci, ale i slabším dětem. Nikomu nic nediktuji, spíš naťuknu jak na to. Při testu maximálně dovysvětlím zadání, ale zásadně neradím.
Jen nechápu, proč to řešíš teď po pár letech?

• Citovat
  • Upravit
65243
24.11.24 09:26

Nechapu, proc to řešíš ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9771
24.11.24 09:36

Překvapuje mě, že kvalifikace a schopnosti AP nejsou dostatečné k tomu, aby pochopila učivo základní školy. Jak tedy může žákovi pomáhat? Nemyslím to jako rýpání, jen by mě opravdu zajímala přidaná hodnota AP v tomto případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8771
24.11.24 09:46

Proto se už snad všude vyžaduje, aby asistentky měly maturitu, protože pokud nekdo nezvládá učivo základní školy, tak těžko bude napomocny dětem, které to taky nezvládají. To, co píšeš, je samozřejmě blbost. Navíc to řešíš po několika letech… cele je to divné a neduveryhodne. Nicméně když jsem viděla, co za lidi se mnou byli v tom kurzu a taky některé své současné kolegyně, tak se nedivím už ničemu… bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16339
24.11.24 10:56

Taky nechápu. AP není učitel, ale základní učivo by měl znát také, aby s tím dokázal pomoct a poradit :roll: A co nechápu více je to, že to najednou někdo řeší po letech :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
24.11.24 13:32
@Jahru píše: Více

No to jsou ty rychlokurzy. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.24 13:36
@Midaku píše: Více

Chytrolinko, mam vysokou, Mgr.na UK

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.24 13:37
@lucad77 píše: Více

Mam vysokou, zadny rychlokurz.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.24 13:39

Dekuji za jedinou normalni odpoved.

• Citovat
  • Upravit
24713
24.11.24 13:39

Tak jaktože nezvládáš učivo ZŠ? To jsi studovala nějaký pseudohumanitní obor? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.24 13:40
@Plmo píše: Více

Asi ne, nezvladam, proto jsem rada, ze mi tu takove jako Ty erudovane poradi :D :D

• Citovat
  • Upravit
30408
24.11.24 13:40

A to nezvládáš látku základní školy? Chtěla bych vidět ten tvůj obor. No nic. Co se týče tvé otázky - ne, ty určitě nemáš za úkol udělat práci za to dítě. Ale jsi tam kvůli němu a máš mu pomáhat. Znamená to třeba, že když víš, že si nepřinese tužku a kružítko, protože prostředí, ze kterého pochází, je nepodnětné a nepomůže mu, pomoci mu máš ty. Zabilo by tě mu tu tužku a kružítko prostě poskytnout? Domluv se s učitelkou, ty pomůcky mu zajistěte a půjčujte. Musí se chtít. Vy jste tam pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat