Tělíska - je tu nějaká gynekoložka?

Anonymní
31.7.14 16:01

Je tu nějaká gynekoložka?

Ahoj, našla by se tu nějaká gynekoložka? Chtěla bych (ideálně po SZ, ale případně i tady) probrat téma nitroděložních tělísek. Pročetla jsem příbalový leták, spoustu diskuzí, referencí apod a přemýšlím o tělísku, ale když jsem se minulý týden při návštěvě svojí gynekoložky snažila toto téma projednat, padala samá superlativa, jak to mají rodinní příslušníci a jsou maximálně spokojeni, jak nejsou ŽÁDNÉ problémy, ŽÁDNÁ bolest při zavádění a je to vlastně totálně úžasný…Takže tomu přirozeně naprosto nevěřím, je mi jasný že to potřebuje prodat kvůli provizi. Ale já jako pacient chci vědět co mě skutečně čeká, co mi může hrozit atd.

Děkuji za odpověď :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
255
31.7.14 16:11

Ma sestra je gynekolozka a doporučuje mi to taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
31.7.14 16:13

Nejsem sice gynekoložka, ale napadá mě k tomu jen to, že když jsem stejnou věc prodiskutovávala se svým gynekologem, snažil se mě naopak od tělísek odradit - hlavně od těch nehormonálních…ale jsem relativně mladá a v budoucnu ještě plánuju další dítě…ale teda superlativa vynechával. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
31.7.14 16:18

Mě se snaží dr odradit, že jsem prý mladá a straší mě zánětama dělohy, takže mě to taky zajímá. :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9997
31.7.14 16:20

Omlouvám se, že se sem vetřu, taky nejsem gynekoložka, ale tělísko jsem měla asi tři měsíce a byl to děs. Bylo to nehormonální tělísko, od toho hormonálního mě doktor spíše zrazoval - že ho zaplatím a pak mě bude zlobit a bude se muset vyndat..měl pravdu. Měla jsem bolesti, silné krvácení, nakonec jsem ho téměř vyloučila sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
31.7.14 16:29

Taky nejsem gynekoložka ale přidám zkušenost, né teda mojí. Moje teta měla kolik let problémy s cykli po dvou dětěch ještě horší. Brala a měnila všechny možné antikoncepse a MS jí prostě lítala jak chtěla. Nakonec se rozhodla pro tělísko a má už 3 roky klid jako nikdy. Nemůže si ho vynachválit. Alespoň jedna pozitivní zkušenost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
31.7.14 16:30

Jako jestli ti gynekolog řekl, že žádné problémy, žádná bolest, tak by jsi opravdu měla najít někoho jiného, protože v medicíně nikdo soudný ti něco neřekne na 100% a ostatně i v jiných oblastech života nikdy nic není na 100%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30321
31.7.14 16:30

Tohle mě taky zajímá. Taky jsem rozhodnutá si nechat dát tělísko, jen se nemůžu dokopat k objednání k doktorce.
Mě doktorka doporučila hormonální, že ty nehormonální zlobí a dost se při nich krvácí. Jen doufám, že mi tělísko sedne a nebudu si ho muset nechat po pár měsících vyndat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
31.7.14 16:34

Holky, taky se vecpu. Už mám tři děti, další opravdu neplánuju a doktorka mě taky vychvaluje tělísko. Za 6000 kč na 5 let. Zatím mám teda hormonální antiko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
31.7.14 16:37

Nejsem gynekolog, mám NEhormonální tělísko už víc jak 20 let, záněty ženská dostane s ním, nebo bez něj.
Děti jsem porodila 3, pokaždé po vysazení.
Do hormonálního bych nikdy nešla, má stejný efekt, jako HA-tudíž možná neplodnost po vysazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
31.7.14 16:40

Taky nejsem gynekoložka, ale přidám zkušenost. Měla jsem mezi dětmi 3 roky Mirenu. Zavádění nebolelo vůbec, špinila jsem půl roku nepřetržitě. Mezinoží jsem měla celé rozedrané od věčných vložek a intimek. A nejhorší na tom bylo, že se mi absolutně snížilo libido, chlapa jsem nemohla vidět ani z rychlíku, což v manželství příliš přínosné není :? Dělá mi to ale veškerá hormonální antikoncepce, na což jsem doktora upozornila, ale tvrdil mi, že Mirena působí hormonálně pouze lokálně, takže to nehrozí. Nevyšlo. Byla jsem po 3 letech celá šťastná, že jsem ji mohla dát ven, prootže jsme chtěli druhé dítě.
No a druhá zkušenost - sestra má Mirenu po dětech už 8 let a naprosto ve všem jí vyhovuje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
31.7.14 16:41
@berry4 píše:
Nejsem gynekolog, mám NEhormonální tělísko už víc jak 20 let, záněty ženská dostane s ním, nebo bez něj.
Děti jsem porodila 3, pokaždé po vysazení.
Do hormonálního bych nikdy nešla, má stejný efekt, jako HA-tudíž možná neplodnost po vysazení.

Já otěhotním i s Acylpyrinem mezi kolenama… :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
31.7.14 16:44

Já u minulé gynekoložky (už jsem zdrhla k pánu doktorovi) toto téma jednou nadnesla a ona se naopak zhrozila, že to vůbec nedoporučuje, že je to v podstatě umělé vytvoření zánětu, který se pak může šířit dál. Navíc to zavádění, možnost posunutí nebo otěhotnění přes něj… Rozhodně nedoporučila (i když že je to prý na mně).
Jsem ráda, dnes bych si vyčítala, že bych si ho nechala dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
31.7.14 16:48
@SIMONA1234 píše:
Já otěhotním i s Acylpyrinem mezi kolenama… :roll: :mrgreen:
:lol: no já právě taky, tohle u mě funguje jako 100% ochrana :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
radmar
31.7.14 16:50

Ahoj, nejsem gynekoložka, jsem dětská doktorka, já mam mirenu a mě sedla, ano mam známé kterým je museli vyndat, i ty které jsou v pořádku…to bohuzel nikdo do předu neví…co mužu posoudit, je bolestivost zavedeni, já jsem po dvou císařích, takže děložní čípek vcelku tuhy, neotevřený, nebi jak to popsat…musel si to před zavedením uvolnit zavaděčem, no prijemne to nebylo, kdybych mohla tak ho u toho kopnu, ale třeba když to srovnam s Hamiltonem, tak to bolelo min.,..po zavedení jsem se odvezla sama autem domu…takze kvůli bolestivosti při zavedeni bych to neodsuzovala, spise opravdu clovek neví jak tělo zareaguje, já špinila 2 měsíce v kuse, pak se to ustálilo a od té doby klid…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1