Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj všem, ráda bych našla na pokec mamku, která si prošla nebo prochází těhu s defíkem. Mám ho 7let a ráda bych ještě mimčo. Na kardiu mě ujistili, že to není problém, že takových maminek pár mají, ale já bych ráda věděla, jestli je to pravda a fakt taková pohoda. Ozve se mi někdo?
Kamarádka má nějaký takový stroječek voperovaný a relativně bez problémů donosila chlapečka. Vím že ji tedy pořád sledovali a rozhodně ji nehodlali nechat rodit přirozeně, ale právě relativně k tomu, co má, to bylo v pohodě.
Nemyslíš kardiostimulátor? Když tě ujistili že těhu s ním není problém tak bych doktorům věřila. Je voperovaný napevno na svém místě takže by ti to nemělo dělat problémy.
Nene, opravdu mám defibrilátor. Kardiostimulátor není takový problém, ten pouze upravuje rytmus, ale neposkytuje výboj. Ale není nutné tady rozvíjet odborné diskuze, jen bych ráda, aby se ozvala pacientka jako já, se kterou bych mohla pohovořit. ![]()
Držím ti palce, byla by škoda kdybys kvůli tomu nemohla mít mimčo. Neboj lékaři si tě pohlídají ![]()
Ahoj, mam podobny problem,budou mi davat defibrilator a take bych rada miminko. Gynekolog rikal, ze je to nemozne,kardiologa jsem se zatim nezeptala,take hledam podobne pripady na netu
No z vlastní zkušenosti ti s klidem můžu garantovat, že názor gynekologa není vůbec podstatný. A aby ti povídal takové věci, jako „je nemožné“, to je tedy silně neprofesionální. Naopak, pokud jsi po gynekologické stránce v pořádku, přebírá tě automaticky specializované pracoviště a tvůj „obvodní“ gynekolog pouze kontroluje průběh těhotenství v mezidobí odborných kontrol. Mě spíš šlo o to, že mi v IKEMu řekli, že mají takových maminek více, ale nedaří se mi se žádnou spojit. Trochu mě zajímá, zda je pravda, že celé těhu pobydeme v nemocnici, protože defík se odpojuje a připojuje se běžný hrudní monitor. To by se mi totiž vůbec nechtělo. Mám dvě děti porozené normálně a to třetí by bylo s defíkem, tak se právě rozmýšlím. No a jinak teda je trochu nepříjemné, že spontální porod nepřichází v úvahu. Ale to se prostě nedá nic dělat. ![]()
Ahoj,zjistuji,ze jsme uplne stejne pripady. Take uz mam dve deti,take porody prirozene,da se rict bez komplikaci,ale potom to zacalo … Jsi sledovana v IKEMu ? Diky a zdravim.
No tak to je super. Já jsem si myslela, že jsem exot, který chce dítě v takovém stavu. Oni se k tomu totiž někteří lidé (často i doktoři) kloní. „Buď ráda, že žiješ, tak neblázni ve 40ti z dalšíma dětma“. Jenže člověk by rád žil, když už přežil, normální život. No co dodat, holt choroby se člověk nevybere. A jestli se můžu zeptat, proč ti chtějí dát defíka? Mě ho dali jako pojistku po přežité náhlé srdeční smrti. Tehdy - je to už 7 let - mě zachránil duchapřítomný manžel a skončila jsem v IKEMu, kde mi ho už vloni vyměnili za nabitý, lepší typ. Ale jinak nemám potíže, připadám si zdravá, tedy samozřejmě až na malé komplikačky
. Jestli budeš mít chuť, budu ráda, když napíšeš. Pokud se ti nechce přes tuto diskuzi, můžeme si vyměnit mejly.
Ahoj,omlouvám se, že jsem se neozývala. Ráda bych si vyměnila emaily, ale nevím, jak to udělat, abychom to nemusely takto veřejně … Jestli Tě něco napadá a napíšeš, budu moc ráda. Zdravím.
Já rodila s kardiostimulátorem v pohodě.Jen byl nachystaný vedle sál pro případ problémů a nutného císařského řezu.U porodu byl i internista.Ale všechno v pořádku.
Ahoj,
rodila jste tedy normálně, ne císařským řezem ? A jestli se mohu zeptat na věk a zda ten kardiostimulátor máte jen kvůli arytmiím nebo i abnormalitám ve velikosti srdce ? Děkuji a zdravím.
Ahoj.Rodila jsem normálně.Je mě 35 let,mám ho od 17 let-už mám druhý.Ten první mě měnily.Mám ochrnutý srdeční sval po klíšťové encefalitýdě.
Ahoj, taky nějak nestíhám, tak jsem se mrkla až dnes. Jestli budeš chtít, mám jeden mejl pro takové účely, můžeš mi tam nechat kontakt: vladalupin(zav)seznam.cz ![]()